Volunteers visit Arenal volcano in their free time while volunteering in Costa Rica.

Volontär i Costa Rica

Res till ekoturismens hjärta och njut av tropiskt djurliv, kaffeplantage och vattenfall

Följ med oss på en volontärresa till Costa Rica och gör en insats för naturen och människorna på plats. Det här är en fantastisk möjlighet att lära känna en färgstark och varierande kultur, genom att bli en del av den.

Vi har många volontärmöjligheter i Costa Rica, så du hittar garanterat något som passar dig.  Oavsett om du vill arbeta med att stötta små barns utveckling på förskolor, lära ut engelska i skolor eller skydda regnskogen och djurlivet, så kommer du bli en del i en långsiktig och hållbar insats.

När du åker med oss på en volontärresa till Costa Rica, kommer du vara baserad antingen i Heredia eller Barra Honda nationalpark. I båda destinationerna kommer vår personal finns tillgänglig för att hjälpa och stötta dig 24/7.

Över 25% av all mark i Costa Rica är skyddat som nationalpark, vilket gör landet till en naturälskares paradis. Landet är även känt för sitt unika djurliv och biologiska mångfald. Det finns allt från regnskog till vulkaner, magnifika vattenfall och vackra sandstränder. 

Tillgängliga projekt i Costa Rica

Filter by:

1-3 of 4 Projekt

Projects Abroad volunteers planting seedlings during Conservation volunteering in Costa Rica for teenagers.
Conservation Volunteering in Costa Rica for Teenagers
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 1 vecka
 • Från 20,700 SEK
Walking across a hanging chain and link fence in Costa Rica exploring the wildlife from the canopy
Discovery Tour in Costa Rica
Läs mer här
 • Fasta datum under hela året
 • Alla över 18 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 14,200 SEK
En kvinna njuter av en kopp etiskt och hållbart producerad kaffe i Costa Rica.
Hållbar kaffe och chokladproduktion i Costa Rica
Läs mer här
 • Fasta datum under hela året
 • Alla över 18 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 15,450 SEK
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?


Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Costa Ricaexperter på:

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Var vi arbetar i Costa Rica

När du åker med oss på en volontärresa till Costa Rica, kommer du bo i antingen Heredia eller Barra Honda nationalpark. Vi har egen heltidsanställd personal på båda destinationerna, så du kommer få massor av stöd och hjälp oavsett vart du åker.

Heredia

De flesta av våra projekt är baserade i staden Heredia, som ligger i hjärtat av Costa Ricas kaffeplantagedistrikt. Staden har många studenter och ligger nära huvudstaden San Jose, vilket gör att Heredia är fullt av kultur och sociala aktiviteter.

Du kan enkelt resa över dagen till de mäktiga vulkanerna Poas och Irazu från Heredia. Många andra populära turistdestinationer som Arenal-vulkanen och Monteverdes molnskog, är också bara en bussresa bort från staden.

Barra Honda

Naturskyddsprojektet är baserat i Barra Honda nationalpark, där du kommer bo i naturreservatet som ligger ungefär 25 min med bil från närmsta stad.

Det här projektet är perfekt för dig som älskar att vara ute i naturen och vill ta en paus från ditt dagliga liv. Din fritid kommer fyllas av sceniska vandringar och spelkvällar med andra volontärer. För den äventyrlige finns det ett nätverk av grottor att utforska.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Costa Rica.

Nästa steg

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer