A Projects Abroad volunteer gets shown around a local market after his arrival in Costa Rica

Ankomst till Costa Rica

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Costa Rica

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även med till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Costa Rica. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Costa Rica

Vi täcker kostnaden för din transport till och från flygplatsen, vilket ger dig en sak mindre att oroa dig för när du anländer till Costa Rica.

Din ankomstflygplats i Costa Rica kommer att vara Juan Santamaría International Airport (SJO) i San José. Vår personal i landet kommer att vara där för att hälsa dig välkommen på flygplatsen. De kommer att hålla en Projects Abroad-skylt så att du lätt kan se dem.

Från flygplatsen kommer vår personal att köra dig till ditt boende. Körningen tar cirka 30-40 minuter, beroende på trafiken och var din värdfamilj ligger.

Boka dina flyg till Costa Rica

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Om du behöver stöd har vår personal djupgående kunskaper om alla våra destinationer. Vi berättar vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan ge dig råd om hur du bokar de bästa returflygen, så att du får de säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flygalternativen, oavsett hur komplexa dina resplaner är. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Costa Rica

En av förmånerna med att volontärarbeta med oss är den visumrådgivning vi ger dig. Vi har ett dedikerat visumteam som har uppdaterad information om visumkrav för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan kontakta oss om du har några visumfrågor, stora eller små, så hjälper vi dig genom processen. När du ansöker får du också en länk till din egen MyProjectsAbroad-webbsida, som innehåller all nödvändig visuminformation.

Din introduktion till Costa Rica

På din första hela arbetsdag i Costa Rica får du en introduktion till landet. Din Projects Abroad Coordinator hämtar dig från din värdfamilj för att visa dig runt i de omgivande områdena.

En anställd kommer också att gå igenom handboken för ditt projekt. Du kommer att få ett introduktionspaket med viktig information som du kan hänvisa till under hela din resa. Här finns bland annat en karta över staden med viktiga platser markerade och kontaktuppgifter till Projects Abroad-personalen.

Din koordinator kommer sedan att visa dig runt i Heredia. Du kommer att besöka viktiga landmärken och bekvämligheter, som internetkaféer, postkontoret och växlingskontor.

Det kan vara svårt att navigera i kollektivtrafiken i ett främmande land. Din samordnare kommer att ta sig tid att visa dig hur bussystemet fungerar. Många volontärer tar bussen till jobbet under veckan, så det är bra att ha din samordnare där för att visa dig vilken buss du ska ta.

Om du bor tillräckligt nära kommer du att gå till din placering varje dag. Din koordinator kommer att visa dig den bästa vägen att ta, så att du kan känna dig trygg med att ta dig till din praktikplats varje dag. Projects Abroad täcker alla nödvändiga arbetsrelaterade transportkostnader.

Första dagen på ditt projekt i Costa Rica

Vi förstår att du kan vara nervös första dagen på din placering. Det tar tid för dig att finna dig tillrätta och ta reda på exakt hur ditt arbete passar in. Det är därför vi avsätter din första heldag för projektorientering.

Du kommer att tillbringa din första dag med att träffa lokal personal och de andra volontärerna som redan är på projektet. Din handledare kommer att förklara din roll på praktikplatsen och ge dig en uppfattning om vad som förväntas av dig. De kommer också att visa dig runt så att du vet var allt finns.

Vi ser till att du får en ordentlig introduktion till din placering innan du börjar arbeta. Det innebär att du känner dig trygg och kan börja göra skillnad redan andra dagen, när ditt riktiga arbete börjar.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer