A Projects Abroad volunteer gets shown around a local market after his arrival in Costa Rica

Ankomst till Costa Rica

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Costa Rica

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även med till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Costa Rica. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Costa Rica

Du kommer flyga till Juan Santamaría international Airport (SJO). Vår personal på plats kommer vänta på dig på flygplatsen. De kommer hålla i en Projects Abroad-skylt så du kommer enkelt känna igen dem.


Från flygplatsen kommer du åka med en transport som vår personal organiserar till ditt boende. Om du ska volontärarbeta på ett projekt i Heredia, kommer vår personal följa med dig i en taxi till din värdfamilj och se till att du blir hemmastadd. Taxiresan tar ungefär 20 min beroende på trafiken.


Om du ska volontärarbeta på vårt naturskyddsprojekt kommer du mest sannolikt tillbringa din första natt på ett hotell. Dagen efter kommer vår personal följa dig till busstationen så att du kan ta bussen till vårt camp i Barra Honda nationalpark. Bussresan kommer ta ungefär 4 h och vår personal på naturskyddsprojektet kommer välkomna dig till Barra Honda när du stiger av bussen.


Dina transportkostnader till och från flygplatsen ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Costa Rica genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Costa Rica

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Costa Rica

På din första hela dag i Costa Rica kommer du få en introduktion till landet. Anländer du på en helg sker introduktionen efterföljande måndag. Din Projects Abroad projektkoordinator kommer hämta upp dig hemma hos din värdfamilj och ge dig en rundtur av närområdet. Ditt första stopp kommer vara vårt Projects Abroad kontor, där du kommer lära dig mer om de olika projekten vi driver i Costa Rica.


Vår personal kommer gå igenom din projekthandbok med dig. Du kommer även få ett introduktionspaket som innehåller viktig information, som kartor med viktiga platser utmärkta och personalens kontaktinformation.


Din projektkoordinator kommer sedan ge dig en rundtur av Heredia. Du kommer besöka viktiga landmärken och vår personal kommer visa dig var du hittar banker, internetcaféer och växlingskontor.


Det är inte alltid lätta att förstå hur kollektivtrafiken fungerar utomlands. Din projektkoordinator kommer visa dig hur bussystemet fungerar. Många volontärer använder bussarna på veckorna, så din projektkoordinator kommer visa dig vilken buss du ska åka med.


Om du bor nära ditt projekt kan du promenera till arbetet varje dag. Din projektkoordinator kommer visa dig den bästa vägen att gå, så att du känner dig säker på vilken väg du ska ta. Vi på Projects Abroad står för alla dina arbetsrelaterade transportkostnader.

Första dagen på ditt projekt i Costa Rica

Vi förstår att du kan vara nervös på din första dag och att det tar tid att komma in i arbetet. Därför är din första hela dag på ditt projekt en introduktionsdag.


Du kommer träffa personalen och andra volontärer på projektet. Din handledare kommer berätta om vad din roll kommer var på projektet och vad vi förväntar oss av dig. Personalen kommer även ge dig en rundtur av faciliteterna och visa dig var du hittar saker.


Vi ser till att du får en grundläggande introduktion till projektet innan du börjar arbeta. Det innebär att du känner dig mer självsäker med att börja arbetet på ”riktigt” din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer