Studenter på Backpacker Universitetet utomlands och firar ett lyckat samarbete med leenden och high fives på ett bibliotek.

Studera utomlands

Utforska nya länder, lär dig nya språk och res tillsammans med andra studenter utomlands

Har du funderat på hur det är att studera utomlands? Tänk att ha hela världen som ditt klassrum där du möter nya kulturer, får vänner från hela världen och provar nya maträtter. Det finns inget bättre än att kombinera resor med att studera utomlands, så att du både kan åka på ett äventyr och lära dig nya kunskaper.

Vi kan hjälpa dig hitta den perfekta destinationen för dina studier utomlands. Är du äventyrlig och vill utforska och uppleva så mycket som möjligt?

Vill du hellre stanna i ett land, lära dig mer om språk, kultur och historia, då är våra språkkurser perfekta. Du kan välja att lära dig ett helt nytt språk eller bli bättre på ett språk du redan talar.

Läs mer om:

Språkkurser

Du behöver inte oroa dig för att vara själv, vår personal på plats kommer se till att du snabbt känner dig hemma i det nya landet och kulturen. På våra resor kan du vara säker på att du lär dig massor och bygger meningsfulla kontakter med människorna på plats.


Kan jag studera utomlands med Projects Abroad och få CSN?

Världen är mycket större än Sverige så ta chansen nu och plugga utomlands! Är du redan såld på idén? Fortsätt läsa så guidar vi dig hur du kan studera utomlands med CSN.

Den självklara frågan är så klart; hur kan jag finansiera mina studier utomlands? Vi har goda nyheter! Även om Projects Abroads språkkurser och vår resa Backpacker Universitetet inte ger rätt till studiemedel från CSN, så finns det många distanskurser på svenska universitet där du kan få bidrag och studielån från CSN. Vilket gör att du kan studera på universitetet, åka på oförglömliga äventyr och få hjälp att finansiera din studier utomlands. 

Ett tips är att studera språk på distans på deltid och resa med oss till ett land där språket talas. Varför inte lära sig spanska i Argentina eller franska i Senegal? 

När du väljer en Projects Abroad språkkurs kan du själv välja hur många lektioner du vill ha med en språklärare. Genom att kombinera vår språkkurs med distansstudier kan du studera självständigt, få hjälp med att finansiera din språkresa och så vässar våra erfarna språklärare dina språkkunskaper.

Men bäst av allt! Du kan träna dina språkkunskaper varje dag genom att prata med lokalbefolkningen. Det är verkligen det perfekta sättet att lära sig ett nytt språk snabbt och enkelt. 

Studera distans utomlands - universitetskurser 

Du kan också studera roliga och intressanta distanskurser på svenska universitet, som gör att du kan ansöka och få studiemedel från CSN. Något som kommer hjälpa dig att finansiera din termin på Backpacker Universitetet. Våra Backpacker Universitetet-resor innebär att du studerar självständigt, men reser runt i världen med en grupp likasinnade människor som också studerar på distans.

Tillsammans tar vi dig och din grupp till många spännande länder runt om i världen. En fantastisk möjlighet att läsa på distans och samtidigt utforska Afrika och Asien. Dessutom finns det mängder av distanskurser att välja mellan på svenska universitet som exempelvis marknadsföring, programmering, historia, psykologi, språk m.m. Så tveka inte att åka på ditt livs resa!

För universitetskurser på distans besök antagning.se och sortera på fler sökalternativ - distanskurser utan sammankomst. Där kan du också se om kurserna är på heltid/deltid, vilket påverkar hur mycket studiemedel och CSN lån du kan få. Söker studiemedel och lån från CSN gör du på CSN:s hemsida.

Studera distans utomlands-gymnasial nivå

Visste du att du kan läsa gymnasiet på distans? Dessutom har du som pluggar på gymnasiet rätt till studiebidrag som kan hjälpa dig att finansiera din resa. Är du folkbokförd i Sverige kan du ansöka om att studera en termin eller fler på Korrespondensgymnasiet, där du pluggar på gymnasiet fast helt på distans. 

Du deltar på lektioner via video så du behöver ha bra internetuppkoppling och studera från ett land med lämplig tidszon, men våra projektexperter kan hjälpa dig att välja rätt destination.

Är du folkbokförd utomlands men vill läsa en svensk gymnasieutbildning på distans kan du söka in på Hermods Distansgymnasium, vilket också ger dig möjligheten att resa utomlands med oss på Projects Abroad.


Det här är vad du kan förvänta dig när du studerar utomlands med oss:

  • Res med erfaren personal till platser bortom turiststråken och utforska nya länder
  • Lektioner med duktiga och erfarna språklärare (om du väljer en språkkurs)
  • Utforska globala problem på djupet och se dem med egna ögon från ett lokalt perspektiv
  • Bli mer självständig och bättre på att samarbeta med andra människor
  • Res tryggt och enkelt till nya länder
  • Lär dig ett nytt språk eller ta ett språk du talar till nästa nivå

Vem kan studera utomlands?

Alla över 16 år kan studera språk utomlands med oss och alla över 17 år kan studera med Backpacker Universitetet. Vi välkomnar både studenter på gymnasiet och universitetet. Oavsett om du väljer att studera språk eller att hoppa på Backpacker Universitetet, så är det här en möjlighet resa utan halka efter i dina studier.

Vissa länder kan vara mer restriktiva med yngre resenärer, men vi kan ge dig råd om vilka destinationer som passar bäst. Är du en yngre resenär (under 18 år) kommer du utforska din destination i sällskap av vår personal, medan äldre resenärer alltid får hjälp och stöd vid behov. Men även resenärer över 18 år har 24 h stöd och hjälp av vår personal på plats. Allt du behöver göra är att kontakta vår personal.

Du kan också välja att kombinera dina studier med volontärarbete eller praktik. Det gör att du förutom att studera, kan lägga in praktisk arbetslivserfarenhet på CV:t. Något som kommer vässa ditt CV och garanterat ge dig ett försprång när du söker jobb.

När du reser med oss kan du förvänta dig att resa enkelt och smidigt. Vi ordnar mat, boende, och transport till och från flygplatsen och allt ingår i priset. Dessutom finns vi där för att hjälpa dig att känna dig hemma i en ny kultur och ett nytt land. Vi ser till att kulturchocken inte bli alltför stor, även om du åker till ett land som har en helt annan kultur än Sverige.

Så ta chansen att utmana dig själv och häng med oss och studera utomlands!

En Projects Abroad volontär lär filippinska barn om olika färger och former, men även den som studerar utomlands kan volontärarbeta.

Inte riktigt vad du letar efter?

Vi kan ofta skräddarsy en resa där du kan få studera utomlands på det sätt som passar dig bäst. Vår personal har rest mycket och många har själv varit volontärer, så de vet att ingen fråga är för stor eller för liten. 

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer