A full induction pack and booklet is given to Projects Abroad volunteers in Ghana.

Ankomst i Ghana

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Ghana

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Ghana. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Ghana

Du kommer anlända på flygplatsen Accra Airport (ACC) i Ghana. Våra huvudkontor i Accra ligger ungefär 25 min med bil från flygplatsen.


De flesta av våra volontärer i Ghana anländer på kvällen. Det första du kommer märka när du anländer till Ghana är den fuktiga luften. Du kommer promenera över den varma asfalten mot ankomsthallen, passera passkontrollen och hämta ditt bagage. När du hämtat ditt bagage ska du gå igenom tullen. Det är vanligt att tullen öppnar väskor även om du går igenom “nothing to declare” inga varor att deklarera.


När du går ut från flygplatsbyggnaden kommer du mötas av en “vägg” av människor på andra sidan av en barriär. Det är vanligt att bli överväldigad, men vår personal kommer vänta på dig där med en Projects Abroad-skylt. När du ser det leende ansiktet och får en varmt välkomnande till Ghana, kommer du genast känna dig mer som hemma.


Om ditt projekt ligger i Accra kommer du åka direkt från flygplatsen till din värdfamilj. Om ditt projekt ligger längre bort från staden, kommer du oftast tillbringa en natt i Accra. Morgonen efter kommer du fortsätta din resa till ditt projekt.

Boka dina flyg till Ghana genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Ghana

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Ghana

Dagen efter att du anlänt till Ghana kommer vår personal hämta upp dig från ditt boende. Vår personal kommer ta dig på en rundtur och ge dig en introduktion till livet i Ghana. Du kommer se staden och var du kan hitta internetcaféer, postkontor, banker och annat du kan behöva. Du kommer också få njuta av en traditionell ghanaisk lunch.


Du kommer besöka våra kontor och lära dig mer om de olika projekten i Ghana. Vi har tre olika regionala kontor i Ghana: i Accra, Cape Coast och i Akuapem Hills. Det innebär att vår personal alltid finns nära till hands, oavsett på vilket projekt du arbetar på. Du kommer även få ett introduktionspaket. Paketet innehåller information som du kan behöva, som karta med viktiga platser utmärkta.


Din främsta kontakt kommer vara med Projects Abroads koordinator i ditt område, som är heltidsanställd. Våra koordinatorer har detaljerad information om alla projekt och värdfamiljer i regionen. De finns tillgängliga 24/7 via telefon om du har några frågor.


Vår personal kommer även visa dig hur du ska ta dig från ditt boende till ditt projekt. Du kommer få reda på den bästa vägen och hur lokaltrafiken fungerar. Oftast kommer du ta en minibustaxi som kallas tro-tro. Projects Abroad står för alla nödvändiga arbetsrelaterade transportkostnader.

Första dagen på ditt projekt i Ghana

På din första dag på projektet kommer du främst tillbringa tiden med att lära dig och observera arbetet. Du får på så sätt en känsla för arbetet du ska göra de närmsta veckorna. Din handledare kommer visa dig runt på projektet och förklara vad din roll kommer vara.


Vi tycker det är viktigt att du får en grundlig introduktion, därför är hela din första dag dedikerad till att lära dig mer om arbetet på projektet. Ditt arbete börjar på “riktigt” på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer