Volunteers follow a Projects Abroad staff member while learning how to navigate Tanzania.

Ankomst i Tanzania

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Tanzania

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Tanzania. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Tanzania

När du anländer på flygplatsen Kilimanjaro Airport (JRO) kommer en av våra vänliga Projects Abroad anställda hälsa dig välkommen till Tanzania. Du kommer känna igen dem på deras tydliga Projects Abroad-skylt.


Kilimanjaro airport är ungefär 1h med taxi från staden Arusha. Det är även möjligt att en av våra anställda möter upp dig på Arusha busstation, om du väljer att resa med buss från Nairobi eller Dar es Salaam.


Om du ska volontärarbeta i Moshi kommer vår personal att möta upp dig på Kilimanjaro Airport och ni kommer åka tillsammans med taxi hem till din värdfamilj. Om det är mycket trafik kommer det ta ungefär 2h att färdas med taxi från Kilimanjaro Airport till Moshi. Är det mindre trafik tar det ungefär 1h.


Vi ersätter dina transportkostnader till och från flygplatsen eller busstationen, så du har en sak mindre att tänka på när du anländer i Tanzania.


När du kommer fram till din värdfamilj kommer vår personal att presentera dig för värdfamiljen. Du kommer sen ha möjlighet att vila och göra dig hemmastadd.

Boka dina flyg till Tanzania

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Tanzania

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Alla volontärer i Tanzania måste ansöka om ett Business Visa när de anländer till Tanzania. Kostnaden för visumet är ungefär 250-300 USD och bestäms av din nationalitet och om du ska volontärarbeta i Arusha eller Moshi.

Vår personal kan hjälpa dig med processen men kostnaden för Business Visa ingår inte i din projektavgift och du får betala det själv. Om du ska volontärarbeta längre än 90 dagar kontakta oss för mer detaljerad visuminformation.

Din introduktion till Tanzania

Du kommer ha din introduktion till Tanzania på den första arbetsdagen efter att du har anlänt. Vår Projects Abroad koordinator kommer hämta dig hemma hos din värdfamilj och visa dig runt. Ditt första stopp kommer vara på vårt kontor, där vår personal kommer gå igenom din projekthandbok med dig. Du kommer även lära dig mer om hur vi driver våra projekt i Tanzania.


På kontoret kommer du även få ditt introduktionspaket. Paketet innehåller viktig information som karta över staden med viktiga platser utmärkta och kontaktinformation till Projects Abroads personal.


Efter ditt besök på kontoret kommer vår personal att ta dig på en rundtur i staden (Arusha eller Moshi). Du kommer bli visad viktiga platser och landmärken. Vår projektkoordinator kommer även visa var du kan hitta internetcaféer, postkontor och växlingskontor.


Det är inte alltid helt lätt att alltid förstå hur lokaltrafiken fungerar i ett nytt land, så vår projektkoordinator kommer visa dig hur du ska åka i dalla dallas. Du kommer även lära dig bästa vägen att åka mellan din värdfamilj och ditt projekt, så att du känner dig säker på att du hittar. Vi på Projects Abroad täcker alla arbetsrelaterade transportkostnader.

Första dagen på ditt projekt i Tanzania

Vi förstår att du behöver lite tid att lära dig arbetet på ditt projekt innan du sätter igång på riktigt. Därför kommer din första dag på projektet vara en mjukstart där du ska lära dig arbetet. Du kommer även träffa personalen och de andra volontärerna.


Din handledare kommer visa dig runt på projektet, berätta hur arbetet går till och vad din roll kommer vara på projektet. När du fått en grundläggande introduktion på din första dag, kommer du känna dig säkrare och mer trygg när du börjar arbetet på “riktigt” din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer