Projects Abroad interns working at an outreach during our medical internship for teenagers in Nepal

Volontärarbeta inom hälsa och sjukvård i Nepal som ungdomsvolontär

Följ med oss och andra ungdomar i din egen ålder och lär dig från kvalificerade läkare på lokala sjukhus

Översikt

Följ med och volontärarbeta med hälsa och sjukvård i Nepal med andra ungdomar i samma ålder. Du kommer lära dig massor från läkare på olika sjukhus och skugga dem när de går sina ronder. Under din tid på projektet kommer du tillbringa tid på olika avdelningar som fysioterapi, familjeplanering och onkologi.

Du kommer även få sitta med på föreläsningar som ges till medicinstuderande på ett undervisningssjukhus. Det kommer ge dig en unik insikt i hur sjukvården i ett utvecklingsland fungerar. Det här är ett roligt sätt att lägga arbetslivserfarenhet på ditt CV, samtidigt som du provar på att arbeta i sjukvården.

I Nepal kommer du bo på ett hotell i Chitwan-distriktet med ungdomar i din egen ålder. När du inte arbetar har vi organiserat roliga sociala och kulturella aktiviteter, så att du kommer ha massor att göra. Vi organiserar även en weekendresa. Förbered dig att äta din egen vikt i otroligt goda nepalesiska dumplings och besöka platser som Chitwan nationalpark! Vår personal kommer finnas på plats för dig och din grupp under alla steg på din resa.

Skuggtimmar i klinik: 25 till 50

Volontärtjänsttimmar: 15 till 30

Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta inom hälsa och sjukvård i Nepal som ungdomsvolontär rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för dig som är mellan 15-18 år och vill lägga medicinska arbetslivserfarenhet på CV:t. Det kan även hjälpa dig att bestämma dig om en karriär inom medicin är något för dig.


Medicinprojketet i Nepal för ungdomsvolontärer kommer inte bara vässa ditt CV, det kommer även ge dig intressanta saker att prata om på intervjuer och ansökningar. Du kommer kunna prata om olika medicinska specialiteter du sett och vad du lärt dig om sjukvården i ett utvecklingsland.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet då du kommer strikt observera. Fokus på projektet är att du ska lära dig mer om medicin. Vi kommer lära dig hur du behandlar och diagnostiserar olika sjukdomar och åkommor som du ser. Du kommer ha möjlighet att fråga, ta anteckningar och delta på föreläsningar på ett undervisningssjukhus.


Det här projektet har fasta start och slutdatum, så välj det datum som passar din sommar bäst. Varje resa är antingen 2,3, eller 4 veckor lång. Du kommer kunna observera intressanta medicinska procedurer, samtidigt som du lär dig mer om nepalesisk kultur och reser runt i Chitwan-området.

A group of interns assist at a healthcare outreach on our medical internship for teenagers in Nepal

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Nepal?

Du kommer att rotera på olika sjukhus i Chitwan-distriktet tillsammans med andra ungdomar i din grupp. Det finns massor att se och lära sig i Nepal. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Observera kvalificerad sjukhuspersonal i deras arbete när du roterar på olika sjukhus och avdelningar
  • Delta på föreläsningar på ett undervisningssjukhus där du kommer lära dig mer om medicin
  • Utforska livet i Nepal och lär dig mer om nepalesisk kultur och historia
  • Få likasinnade vänner för livet som är i samma ålder som du

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Observera kvalificerad sjukhuspersonal i deras arbete


Din roll på det här projektet är att främst observera och du kommer ha möjligheten att rotera på olika sjukhusavdelningar. På så sätt kommer du se många olika områden inom medicin, något som kan hjälpa dig att välja studier i framtiden. Några olika medicinska områden som du kan lära dig mer om är:


  • Fysioterapi
  • Familjeplanering
  • Ögonspecialister
  • Onkologi


Delta på föreläsningar på ett undervisningssjukhus


För att hjälpa dig att förbereda dig inför studier i medicin kommer du sitta med på föreläsningar på ett undervisningssjukhus. Det är för att du ska se hur det är att studera medicin. Lektionerna kommer både lära dig grunderna inom medicin och om praktisk medicin.


Utforska livet och kulturen i Nepal


Dina handledare på projektet har satt ihop ett fullspäckat schema, där du kommer få den perfekta blandningen av medicinstudier och äventyr. Vår personal kommer att vara med dig och din grupp genom hela projektet och se till att du får ut det mesta av din resa. Du kommer se några av de kända nationalparkerna, besöka traditionella buddisttempel och lära dig hur du lagar nepalesiska dumplings.


Få livslånga vänner från hela världen


Ungdomarna som delta på det här projektet har ofta samma typ av intressen. De vill lära sig mer om medicin och om det är en framtida karriärväg. Det gör att ni kommer ha lätt att lära känna varandra. Du kommer få vänner från hela världen. Vissa kanske bli livslånga vänskaper!


Var i Nepal kommer jag arbeta?

Chitwan

Du kommer vara baserad i Chitwan-distriktet, där några av de bästa medicinska instituten finns i Nepal. Här kan du observera kvalificerad sjukvårdspersonal i deras arbete. Du kommer även att rotera mellan olika avdelningar på olika sjukhus. Du kommer även få möjlighet att sitta med på föreläsningar på ett undervisningssjukhus.

Även om Chitwan-distriktet är ett av de mest utvecklade i Nepal kommer du se att det finns många landsbygdsområden. Mycket landskap täckta med lummig grön skog och med rikt djur och växtliv. Det är därför ingen överraskning att Chitwan fick en av de första nationalparkerna i Nepal. Parken är exempelvis hem till bengaliska tigrar, noshörningar och sumpkrokodiler.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att lära dig mer om medicin. Vi hoppas att du ska få en djupare insikt i hur sjukvården i ett utvecklingsland fungerar. Du kan även använda det här projektet för att utforska om en karriär inom medicin är något för dig.


Tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder, kommer du observera kvalificerade doktorer i deras arbete på plats i Nepal. Du kommer få en förstahandsupplevelse om hur det är att arbeta inom sjukvården och hur det är att studera medicin. Under projektets gång kommer du rotera på olika avdelningar, vilket kommer göra att du lär dig massor. Det kan handla om allt från allmänmedicin och ögonspecialister till familjeplanering och fysioterapi.


Följ med oss och volontärarbeta inom medicin i Nepal som ungdomsvolontär och prova på att arbeta inom sjukvården.

Teenagers gain medical work experience and learn about local culture in Nepal

Medicin och hälsa projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer att bo på hotell med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Chitwan. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen. Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer