Staff arrive at the airport to welcome Projects Abroad volunteers in Nepal.

Ankomst i Nepal

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Nepal

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Nepal. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Nepal

När du anländer till flygplatsen Tribhuvan International Airport (KTM) i Kathmandu, kommer personal från Projects Abroad välkomna dig till Nepal. De kommer köra dig direkt från flygplatsen till ditt boende inne i Kathmandu, så att du kan göra dig hemmastadd och vila. Det är en ungefär 30 min lång bilresa mellan flygplatsen och Kathmandus centrum.

 

Om du är placerad i Chitwan kommer du att tillbringa en natt i Kathmandu, innan du åker buss till Chitwan dagen efter. Transportkostnaderna för att hämta och lämna på flygplatsen ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Nepal

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Nepal

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Nepal

På din första dag kommer du få en allmän introduktion till det område där du kommer bo och volontärarbeta. Vi kommer ge dig ett introduktionspaket, som kommer innehålla användbar information som kartor och kontaktuppgifter till personalen.


Vår personal kommer ge dig en rundtur i området och visa dig saker som du kan behöva i området. De kommer även att hjälpa dig att köpa ett SIM-kort och växla pengar. Du kommer få lära dig hur den lokala kollektivtrafiken fungerar och tillsammans kommer ni besöka vårt kontor. På kontoret kommer du få lära dig mer om hur vi driver olika projekt i Nepal.

Första dagen på ditt projekt i Nepal

Det är viktig för oss att du är väl förberedd för arbetet du ska göra på vårt projekt. Därför kommer du få en grundläggande introduktion till arbetet på projektet under din första dag. Vår personal kommer följa med dig på första resan mellan din värdfamilj och ditt projekt så att du hittar.


Du kommer få en rundtur av projektet och hälsa på dina nya kollegor Du kommer även se hur arbetet går till och hur projektet drivs. På din andra dag när arbetet börjar mer på “riktigt”, kommer du känna dig väl förberedd.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer