International Development interns pose outside with staff from a women's empowerment organisation in Mexico.

Praktik inom internationell utveckling i Mexiko

Arbeta tillsammans med lokala och internationella organisationer för att hjälpa utsatta samhällsgrupper

Översikt

Följ med och gör praktik inom internationell utveckling i Mexiko, du kommer arbeta tillsammans med lokala och internationella organisationer. Under din tid på projektet kommer du arbeta med olika problem som drabbar populationen, allt från kvinnorättsfrågor till invandring. Det här är ett bra sätt att lägga in praktisk arbetslivserfarenhet på ditt CV och samtidigt göra en insats för andra människor.


Arbetslivserfarenhetsprojektet inom internationell utveckling i Mexiko är upplagd som en praktikplats med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra.


Målet med projektet inom internationell utveckling i Mexiko är att långsiktigt förbättra situationen för lokala människor i Guadalajara. Du kommer bli delaktig i många olika typer av praktiska arbetsuppgifter, allt från att samla in pengar för NGO:s till fältarbete ute i samhället. Du kommer få en bra insikt i de problem som människor i Mexiko kämpar med.


Du kommer både bo och arbeta i Guadalajara och ditt boende kommer vara hos en värdfamilj. Det finns massor att se och göra under din tid i Mexiko, och du kan även passa på att lära dig mer spanska!

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Fyra veckor

Ålder: 

18 eller över
You need to speak basic Spanish.


Är att praktisera inom internationell utveckling i Mexiko rätt för mig?

Vill du ha en karriär inom internationell utveckling? Har du precis tagit examen eller studerar du internationell utveckling och vill ha mer praktisk arbetslivserfarenhet? Då passar det här projektet perfekt!


På det här projektet kommer du få en unik inblick i de problem som människor i utvecklingsländer kämpar med. Du kommer lära dig från erfaren personal om hur olika problem kan lösas. Din tid på projektet kommer innebära att du får internationell arbetslivserfarenhet, samtidigt som du kan använda dina kunskaper till att hjälpa människor på plats. Det kommer boosta ditt CV och du kan prata om vad du sett och gjort på ansökningar och intervjuer.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Även om projektet är upplagd som en praktikplats, behöver du inte vara formellt antagen på en utbildning för att delta. Du behöver kunna prata grundläggande spanska, det kommer hjälpa dig att kommunicera med de människor du arbetar med ute i samhället.


Det här projektet drivs året runt med undantag för en kort period över jul och påsk. Du kan delta som kortast för fyra veckor, men du kan åka när det bäst passar dig eftersom start och slutdatum är flexibla.

International Development interns work at a computer to create funding campaigns during their Internship in Mexico.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom internationell utveckling i Mexiko?

Dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på vilken område du vill fokusera på. Det här är saker du kan komma att göra:


  • Stötta flyktingar som reser genom Mexiko
  • Stötta kvinnor i marginaliserade samhällsgrupper
  • Hjälpa till att förbättra situationen för undernärda barn
  • Hjälpa till med landrättigheter

Stötta flyktingar som reser genom Mexiko

Människor som reser genom Mexiko för att nå USA har en farlig resa framför sig. Vår samarbetspartner arbetar med att stötta flyktingar med mat, skydd, kläder och rättslig hjälp.


Som praktikant kommer du att hjälpa till att dela ut förnödenheter, samla in pengar och marknadsföra organisationens arbete. Det kan innebära att skriva pressreleaser eller att skapa kampanjer i sociala media. Du kan även hjälpa till med att intervjua flyktingar och få vittnesmål om de brott mot mänskliga rättigheter som har skett.


Arbeta med att stötta kvinnor i marginaliserade samhällsgrupper

En av våra samarbetspartners arbetar med kvinnor i marginaliserade samhällsgrupper och hjälper dem att starta upp småföretag. Här finns det massor att göra, samla in pengar, översätta och organisera informerande workshops. Om du har tidigare erfarenhet av att driva företag kommer du vara en verklig tillgång, då du kan hjälpa kvinnorna skapa och genomföra deras företagsstrategier.


Hjälpa att förbättra situationen för undernärda barn

Är du intresserad av socioekonomi och folkhälsa? Då kommer den här delen av projektet vara perfekt för dig. Du kommer göra praktik hos en av våra lokala samarbetspartners, som arbetat i över 50 år för att minska antalet undernärda barn. Du kommer delta i deras informationskampanjer för att öka kunskapen om god hälsa och bra matvanor.


Hjälpa till med landrättigheter

En av våra partnerorganisationer är en lokal NGO som ger rättslig rådgivning för de människor som riskerar att förlora sina landrättigheter till gruvdrift och dammbyggen. Du kommer arbeta med initiativ som håller människorna aktiva och engagerade i kampen, samt ökar medvetenheten om mänskliga rättigheter.


Var i Mexiko kommer jag att arbeta?

Guadalajara

Du kommer vara baserad i staden Guadalajara, som ligger nästan i mitten av Mexiko. Det är en färgstark och levande stad som är Mexikos kulturella och ekonomiska hubb. Det finns massor att göra i Guadalajara, staden har många museum, en blomstrade konstscen och en uppsjö av lokala restauranger.


Vi samarbetar med flera olika NGO:s som arbetar med utsatta grupper av människor i Guadalajara. De bedriver sin verksamhet i staden och dess närområde.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Mexiko.


En vanlig dag på projektet för internationell utveckling i Mexiko

Du kommer börja morgonen med en god frukost hemma hos din värdfamilj. Efter att du ätit är det dags att ta bussen till din praktikplats. På din första dag kommer vår personal följa dig så att du hittar.


En vanlig arbetsvecka är från måndag till fredag och du kommer arbeta ungefär sex timmar per dag. De exakta arbetstiderna kommer variera beroende på vilken organisation du arbetar med. Oftast kommer du arbeta mellan ungefär kl. 8.30 till kl. 16. Det kan även finnas möjlighet att arbeta på helgen eller göra en arbetsresa.


Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på vilken organisation som du arbetar med. Du kommer arbeta med att hjälpa till med de projekt som de driver. Det kan vara att utföra olika administrativa arbetsuppgifter och ge förslag till insamlingsaktiviteter, eller arbeta ute i fältet med olika samhällsgrupper.


Det finns massor att göra så arbetsdagen kommer gå snabbt! Men det är inte bara hårt arbete, när du är klar för dagen är det dags att utforska staden.


Passa på att äta en god mexikansk middag och lär känna din värdfamilj. Eller utforska den blomstrade konst -och kulturscenen i Guadalajara. Vi organiserar även regelbundna sociala aktiviteter för vår volontärer och praktikanter, såsom grillkvällar och matlagningsklasser. Det här är ett bra sätt att lära känna nya vänner och lära dig mer om den lokala kulturen.

Female International Development Interns serve food at a shelter for immigrants at their work placement in Mexico.

Vilka är de långsiktiga målen med projektet inom internationell utveckling?

Det finns två långsiktiga mål med det här projektet, att ge dig en möjlighet att få praktisk och värdefull arbetslivserfarenhet samt att hjälpa till att lösa samhällsproblem i Mexiko.


Många av de praktikanter som deltar på projektet letar efter en möjlighet att arbeta praktisk med vad de studerat. Vi ger dig en möjlighet att lära dig massor från erfaren personal på plats och uppleva i första hand vilka problem Mexiko kämpar med. Genom att dela kunskaper och erfarenheter kommer du delta i en plattform för kulturellt utbyte, vilket kommer hjälpa dig i din framtida karriär.


Projektet har som mål att långsiktigt förbättra situationen för utsatta samhällsgrupper på plats i Mexiko. På det här projektet kan du välja mellan att arbeta med olika frågor, allt från invandring till mänskliga rättigheter. Du kommer arbeta med en lokal organisation som har lång erfarenhet av att arbeta i Mexiko. Din roll kommer vara att hjälpa organisationen med deras långsiktiga arbete, att skydda och hjälpa utsatta grupper av människor.


Hjälp oss skapa långsiktig och hållbar förändring hos utsatta grupper i Guadalajara, följ med oss och praktisera inom internationell utveckling i Mexiko.

Female International Development interns stand in Day Centre prior to their progress meeting during their internship in Mexico.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Guadalajara. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Mexiko.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Du kommer ha massor av roliga saker att välja mellan på din fritid i Mexiko. Med sina vackra stränder, fängslande konstgallerier och livliga restauranger har Mexiko något för alla.

Det är något speciellt med att gå på rundtur i gamla byggnader. Om du gillar neo-gotisk arkitektur, ta tillvara på din tid i Mexiko och åk på en resa till Templo Expiatorio del Santisisimo Sacramento. Katedralen är ett sant konstverk med sina snirkliga kyrkspiror och glimmande färggranna glasfönster. Det finns också många museum vilket gör att du kan lära dig mer om Mexikos fascinerande historia.

Vill du göra något helt annorlunda? Varför inte tillbringa en dag i den lummiga växtligheten i Las Peñas Ecological Park och spana efter vilda djur.

Ingen resa till Mexiko är komplett innan du smakat på mängder av goda mexikanska rätter. Tillbringa dina kvällar med att njuta av pozole eller tamales på en lokal restaurang, samtidigt som du ser solen gå ner över horisonten.

Vi har många volontärer som åker till Mexiko, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja att utforska Mexiko självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer