A young volunteer receives a Spanish language lesson as part of his induction at the Projects Abroad office.

Ankomst i Mexiko

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Mexiko

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Mexiko. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Mexiko

När du anländer till flygplatsen Miguel Hidalgo Costilla Guadalajara International Airport kommer vår personal vänta på dig. Du kommer känna igen dem på Projects Abroad-skylten. Beroende på var du åker kan du behöva mellanlanda i USA och därifrån ta ett flyg till Guadalajara.


Från flygplatsen kommer vi ta dig direkt till din värdfamilj. Bilresan från flygplatsen till din värdfamilj kommer ta mellan 45 min till 1h. Om du ska volontärarbeta på ett projekt baserad i Cuyutlan, kommer du bo hos en värdfamilj i Guadalajara första natten i Mexiko. Dagen efter kommer du åka bil till Cuyutlan. Resan tar ungefär 3h.


Vårt huvudkontor i Mexiko ligger i Guadalajara.

Boka dina flyg till Mexiko

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Mexiko

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

De flesta volontärer behöver inte visum för att bo och volontärarbeta i Mexiko under 90 dagar. Om du stannar längre än 90 dagar kan du behöva ansöka om ett amerikanskt visum.

Du kommer få ett turistkort när du anländer till Mexiko och du måste behålla turistkortet, eftersom du ska visa upp turistkortet när du lämnar landet. För att få turistkortet måste du kunna visa upp en flygbiljett ut ur landet och att du har tillräckligt med pengar att leva på under din tid i Mexiko. Flyger du genom USA kommer du behöva fylla i en United States Visa Waiver, som kommer delas ut på flyget.

Din introduktion till Mexiko

På din första hela dag i Mexiko kommer vår personal att ge dig en rundtur av området du ska bo och arbeta i. De kommer visa var du kan hitta platser som banker, postkontor och internetcafeér. Du kommer också få ett introduktionspaket som innehåller information såsom, karta med viktiga platser utmärkta.


Personalen kommer visa hur du åker i kollektivtrafiken och vår Projects Abroad koordinator kan även tipsa om vad du inte bör missa i staden. Du kommer även besöka Projects Abroads kontor och lära dig mer om våra olika projekt i Mexiko.

Första dagen på ditt projekt i Mexiko

Vår personal kommer åka med dig till ditt projekt på din första dag. De kommer även visa dig vilken buss du ska ta. Alla dina arbetsrelaterade transportkostnader kommer betalas av Projects Abroad.


När du kommer fram till ditt projekt kommer vår personal att introducera dig till din handledare och dina kollegor. Du kommer få en rundtur av projektet och personalen kommer berätta hur projektet drivs och vad din roll kommer vara.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer