En Nutrition praktikant i Kenya som kontrollerar blodtrycket

Nutrition Praktik i Kenya

Bo på landsbygden i Kenya, uppmuntra ett hälsosamt liv och bygg färdigheter för ditt CV

Översikt

  • Stöd kenyanska invånare som upplever undernäring eller diabetes
  • Bygg färdigheter och få praktisk erfarenhet på sjukhusmiljö
  • Besök missgynnade samhällen i Nanyuki för att utföra hälsokontroller
  • Styrka lokalbefolkningen genom att skapa utbildningsresurser

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är en Nutrition Praktik i Kenya rätt för mig?

Sugen på att insupa en ny kultur och bygga färdigheter som ser bra ut på ett CV? Vill du lära dig av nutritionister och hjälpa till att förbättra dieten för missgynnade grupper? Då är detta projekt för dig. Lär dig direkt från professionella nutritionister genom att gå med i denna praktiska praktik.

Det finns inga krav för detta projekt - alla över 16 år kan vara med. Du bör vara entusiastisk över kost och brinner för att påverka världen positivt.

Du kommer särskilt att dra nytta av denna näringspraktik om du vill arbeta inom hälso- och sjukvården, men de färdigheter du får kommer att kunna överföras till alla typer av branscher.

Denna Nutrition Praktik i Kenya pågår året runt, så gå med vid en lämplig tidpunkt för dig.

Nutrition Praktik möjligheter för proffs

Arbetar du redan inom nutrition eller ett relaterat område? Din expertis kommer att värderas av de organisationer vi arbetar med i Kenya. Med din erfarenhet kan du erbjuda en högre utbildningsnivå och dela med dig av dina färdigheter och kunskaper.

När du går med i denna Nutrition Praktik som professionell, matchar vi dig med en placering där dina kunskaper kan användas för att maximera din inverkan. Du kommer att ha ett nära samarbete med lokala nutritionister för att driva hållbara dietrelaterade projekt.

Patienter får medicinska kontroller från Nutrition praktikanter

Stödja medicinsk personal på sjukhus och kliniker

Mycket av din tid på denna Nutrition Praktik i Kenya kommer att spenderas i en medicinsk miljö. Shadow-kvalificerade nutritionister på ett sjukhus, och observerar från första hand hur de behandlar patienter som upplever undernäring. När du får självförtroende kommer du att ta på dig grundläggande uppgifter och lära dig mer om det kenyanska sjukvårdssystemet.

Du kommer också att besöka en näringsklinik och diabetes- eller hypertoniklinik. Här kan du interagera med patienter som upplever undernäring och störningar relaterade till överätande. Du kommer att stödja läkare när de ger behandling. Du kommer också att hjälpa till att utrusta patienter med den kunskap de behöver för att leva ett hälsosamt liv.

Genomför medicinska uppsökande i samhället

Som kostpraktikant i Kenya kommer ditt arbete att sträcka sig bortom sjukhus och kliniker. Bli en del av långsiktigt förebyggande av sjukdomar genom att fullfölja uppsökande verksamhet i samhället. Besök landsbygdssamhällen och hem för att genomföra hälsokontroller och öka medvetenheten.

Många kenyanska invånare saknar tillgång till medicinsk rådgivning, särskilt i avlägsna samhällen. Ditt arbete som kostpraktikant utomlands hjälper lokalbefolkningen att få tillgång till information så att de kan fatta rätt kostbeslut. Du tar deras blodtryck, blodsocker och andra mätningar. Ge sedan kostförslag med stöd av experter på näringsfysiologer.

Du stärker lokalbefolkningen genom att lära dem hur man upptäcker tecken på undernäring eller diabetes. På så sätt kan medlemmar i samhället stödja varandra att leva hälsosamma liv långt efter att du lämnat. De kommer också att veta när de ska söka medicinsk hjälp innan det är för sent.

Kör hälso- och kostworkshops

När du reser till samhällen runt Nanyuki kommer du att skapa utbildningsresurser. Du måste anpassa dig till din publik för att få fram budskapet. Du kan till exempel besöka hemmet till en lokalboende som lever med diabetes. Hitta kreativa sätt att visa dem små kostförändringar de kan göra för att återställa deras hälsa.

En del av din tid kommer att spenderas på ett lokalt daghem. Ju tidigare vi kan lära ut hälsosamma vanor, desto mer sannolikt är det att de håller. Som kostpraktikant kommer du att skapa resurser för små barn som driver dem mot en hälsosam livsstil.


Var ska jag jobba?

Nanyuki

Du kommer att vara baserad i Nanyuki, 200 km norr om huvudstaden Nairobi. Även om staden är liten, har den alla moderna bekvämligheter du kan behöva. Dessa inkluderar närbutiker, restauranger och banker. Djurreservat omger Nanyuki, där du kan se giraffer, lejon och mer.

Denna Nutrition Praktik äger rum på sjukhus, kliniker, daghem och samhällen. Detta erbjuder en rad möjligheter att lära sig och lämna intryck.

Medan Kenya är känt för sina nationalparker, finns det många andra attraktioner. Landet har ett mångsidigt landskap, bestående av öknar, tropiska skogar, berg och stränder. Besök Nationalmuseet, upptäck gamla swahiliruiner och bläddra i souvenirer på marknader.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kenya.


Vad är en typisk dag som Nutrition praktikant i Kenya?

Njut av en god frukost på ditt värdboende innan du hoppar på minibussen till din placering. I allmänhet kommer du att arbeta från 8.00 till 16.00, måndag till fredag, men det beror på prioriteringarna vid ditt besök. Beroende på din kompetens, kanske du till och med kan arbeta nattskift på sjukhuset, om du kommer överens med lokal personal.

Dagliga uppgifter kommer att variera beroende på om du lär dig, gör medicinska kontroller eller ökar medvetenheten. Mycket av din tid kommer att ägnas åt att observera medicinsk personal. Se hur de hanterar hektiska dagar med begränsade resurser. Under lugnare dagar, diskutera procedurer med personalen eller njut av djupa samtal med patienter.

Du kommer att ha mycket att hålla dig sysselsatt med under arbetsdagarna, men kvällar och helger är en chans att koppla av och ha kul. Vi tror på att erbjuda uppslukande upplevelser. Lär dig om kenyansk kultur genom trumlektioner, matlagningskurser och frågesportkvällar. Använd sociala evenemang för att knyta an till andra praktikanter, volontärer och lokalbefolkningen.

Nutrition praktikant i Kenya slutför en gemenskapsuppsökande

Vilka är målen och effekterna av en näringspraktik i Kenya?

Det finns två huvudsyfte med denna kostpraktikmöjlighet. Först ger du stöd till missgynnade samhällen och uppmuntrar en hälsosam livsstil. För det andra är du där för att lära dig och bygga färdigheter som kan hjälpa din framtida karriär.

Understödja ansträngningar för att förbättra näringen i det lokala samhället, kommer du att fokusera på tre mål:

  1. Förbättra näringen för små barn och gravida kvinnor
  2. Minska förekomsten av infektioner som kan orsakas av undernäring
  3. Främja ett hälsosamt liv och öka medvetenheten om kostrelaterade tillstånd

Du kommer att vara en del av våra långsiktiga ansträngningar för att hållbart öka hälsoresultaten för underprivilegierade regioner. När du gör det får du kunskap, färdigheter och erfarenhet. Detta kommer från att arbeta på en plats med en dubbel börda av kosttillstånd - överätande och undernäring. Detta ger en stark grund för att bygga en karriär relaterad till hälsovård eller samhällsutveckling.


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nanyuki. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Kenya.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Ditt volontärarbete i Kenya kommer ge dig en fantastisk möjlighet att utforska landet närmare. Med så många olika aktiviteter att välja mellan kommer du ha fullt upp på kvällar och helger.

Ingen resa till Östafrika är komplett utan en safari. När du utforskar Kenyas savanner kan du se vilda djur som elefanter, lejon och även den utrotningshotade Rothschildgiraffen.

Våra projekt ligger i Nanyuki som även är känt som ”gateway to Mount Kenya”. Med det majestätiska berget som granne, är det värt att åka på en dagsresa och vandra längs med foten av berget.

Du kan även tillbringa dina kvällar med att lyssna på livemusik och smaka utsökta lokala rätter på livliga restauranger. Kenya har även många marknader som är ett måste att besöka! Här hittar du färgstarka textiler och handgjorda skulpturer.

Du kan utforska Kenya självständigt eller i grupp. Vi har många volontärer i Kenya så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Vill du gå med i denna näringspraktik i Kenya?

Fråga nu

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer