A pair of students doing Nutrition internships abroad with materials they prepared for an education and awareness campaign in local communiities.

Praktik inom näringslära

Få erfarenhet av att arbeta med näringslära och hjälp människor till bättre hälsa

Följ med oss och gör praktik inom näringslära, samtidigt som du lär dig mer om globala matutmaningar och sjukvårdssystem utomlands. Du får praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med näringslära, något som kommer hjälpa dig i din framtida karriär.

Våra praktikplatser har mer fokus på att du ska lära dig nya kunskaper än våra volontärprojekt, som är mer fokuserade på en praktisk insats. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik. Vi anpassar praktikplatsen efter din kunskapsnivå.

När du praktiserar inom näringslära kan du välja att arbeta i många olika miljöer. Du kan arbeta i sjukhus, kliniker, center för näringslära och community center. Du kan även komma att besöka skolor och åka på hembesök. Under din praktik kommer du handledas av erfaren personal som kommer visa hur du ska arbeta.

Våra praktikplatser ger dig en unik möjlighet att utveckla dina kunskaper samtidigt som du gör en insats. Det är även ett fantastiskt sätt att vässa ditt CV och få intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Välj ett projekt inom näringslära

1-1 of 1 Projekt

En Nutrition praktikant i Kenya som kontrollerar blodtrycket
Nutrition Praktik i Kenya
Läs mer här
  • Pris: 20,750 SEK för 2 veckor
  • Extra veckor: 3,250 SEK
  • Start datum: När som helst
  • Minsta varaktighet: 2 veckor
  • Ålder: 16 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är ett praktik inom näringslära rätt för mig?

Är du intresserad av att lära dig mer om undernäring och matproblem i utvecklingsländer? Vill du ha en karriär inom hälsa och näring? Om svaret är ja på någon av frågorna så är våra praktikplatser inom näringslära perfekt för dig. Vi har många olika praktikplatser att välja mellan som passar olika kunskapsnivåer. Oavsett om du bara vill prova på att arbeta inom näringslära, eller är färdigutbildad. Vi anpassar arbetet efter din kunskapsnivå.

Under din praktik kommer du arbeta under handledning och du kommer även ha stöd 24/7 av vår egen Projects Abroad personal på plats. Det finns även möjlighet att arbeta med hjälpinsatser ute i utsatta delar av samhället.

När du gör praktik inom näringslära med oss kommer du både göra en insats och lära dig nya kunskaper.

Din tid utomlands kommer innebära att du får en unik praktikupplevelse, som kommer vässa ditt CV och ge dig massor av intressanta saker att prata om på intervjuer och ansökningar.

Om du är intresserad av att arbeta mer allmänt med hälsa, kanske du är intresserad av våra projekt inom folkhälsa. Vi har även många olika praktikplatser inom medicin och hälsa som sjuksköterskepraktik och praktik inom arbetsterapi. Du hittar alla våra projekt här.

A local woman chats about her dietary choices and lifestyle with a student doing a Nutrition internship abroad in Samoa.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom näringslära utomlands?

När du gör praktik inom näringslära utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare praktikanter har främst uppskatta att de:

  • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
  • Praktisk arbetslivserfarenhet från en unik miljö utomlands
  • Fått mer djupgående praktikerfarenhet än i sitt hemland.
  • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
  • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Vad gör våra projekt inom näringslära viktiga?

När du deltar på en av våra projekt inom näringslära kommer du inte bara få arbetslivserfarenhet utomlands. Du kommer även att hjälpa till att ge människor i utsatta områden tillgång till viktig kunskap och vård.


Hur är Projects Abroads praktik inom näringslära annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik inom näringslära utomlands med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad personal. Du kommer observera personalen i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din praktik med oss kommer du få en unik insikt matproblem utomlands och lära dig om andra sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är något särskild område inom sjukvård och hälsa som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

Local girls learn about the importance of healthy diets from a student doing a Nutrition internship abroad in Samoa.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer