A local child gets a medical check during an outreach from an intern doing her Nursing internship in Vietnam.

Gör praktik som sjuksköterska utomlands

Få arbetslivserfarenhet av att praktisera på sjukhus, klinik och ute i samhället

Följ med oss och gör praktik som sjuksköterska utomlands. Det här är en fantastisk möjlighet att få praktisk arbetslivserfarenhet som sjuksköterska, samtidigt som du lär dig mer om globala hälsoproblem.

Våra projekt för sjuksköterskor är upplagda som en praktikplats med fokus på observation och att du ska lära dig nya kunskaper. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer inriktat på praktiskt arbete. Du behöver inte vara inskriven på en medicinsk utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att prova på att vara sjuksköterska, till sjuksköterskestuderande som vill göra sin sjuksköterskepraktik utomlands med oss.

Vi erbjuder praktikplatser för sjuksköterskor i många olika länder i världen. Du kan praktisera på sjukhus, klinik eller hälsocenter. Under din praktik kommer du lära dig nya kunskaper inom medicin från kvalificerade läkare och sjuksköterskor. Du kommer observera dem i deras dagliga arbete och ha möjlighet att ställa frågor om olika behandlingar och sjukdomar. Om du är intresserad av en särskild medicinsk specialitet, låt oss veta det i förväg så hjälper vi dig.

När du praktiserar med oss kommer du få internationell arbetslivserfarenhet av sjuksköterskeyrket. Något som garanterat kommer vässa ditt CV och ge dig massor av intressanta erfarenheter att prata om på intervjuer och ansökningar.

Välj en sjuksköterskepraktik

Filter by:

1-3 of 4 Projekt

A student doing a Nursing internship in Ghana with Projects Abroad treats a local woman during a medical outreach.
Nursing Internship in Ghana
Läs mer här
 • Pris: 20,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
A female intern from Projects Abroad is pictured treating a child using a stethoscope on her nursing intership in Nepal.
Praktik som sjuksköterska i Nepal
Läs mer här
 • Pris: 15,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 2,500 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
Australian intern on a nursing internship in Tanzania with Proejcts Abroad takes a photo with colleagues during her work experience.
Praktik som sjuksköterska i Tanzania
Läs mer här
 • Pris: 17,500 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att praktisera som sjuksköterska utomlands rätt för mig?

Vi har praktikplatser för alla olika kunskapsnivåer. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra. Funderar du på att bli sjuksköterska eller en karriär inom medicin? Varför inte följa med oss och prova på sjuksköterskeyrket. Du får skugga sjuksköterskor i deras dagliga arbete, något som kommer gör det lättare för dig att välja karriärväg.

Studerar du till sjuksköterska? Gör din sjuksköterskepraktik utomlands med oss och få internationell arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Du kommer se och lära dig om sjukdomar och medicinska åkommor som du endast läst om i skolböckerna.

Är du redan utbildad sjuksköterska? På våra praktikplatser kan du vidga dina horisonter, lära dig mer om globala sjukvårdsproblem och hjälpa människor som lever i utsatthet.

Oavsett din erfarenhetsnivå finns vår egen Projects Abroad personal på plats som stöd och hjälp 24/7. På så sätt kan du fokusera på att lära dig mer om medicin. På många av våra praktikplatser finns det även möjlighet att hjälpa till på sjukvårdsinsatser i utsatta delar av samhällen. Det gör att du kan göra en viktig insats för andra människor.

Om du är intresserad av mer praktiskt sjukvårdsarbete hos lokalbefolkningen, titta då gärna på våra folkhälsoprojekt. Är du särskilt intresserad av hälsosam mat och livsstil kanske våra projekt inom näringslära passar. Du hittar alla våra projekt här

A pair of students completing Nursing internships abroad work through patients' notes after a community outreach in Peru.

Vad är fördelarna med att göra sjuksköterskepraktik utomlands?

När du gör din sjuksköterskepraktik utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare sjuksköterskepraktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga. 
 • Fått lära sig om sjukdomar och sjukvårdsproblem som de inte stöter på i sitt hemland.
 • Fått en mer djupgående praktik än i sitt hemland.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Vad gör våra sjuksköterskepraktiker viktiga?

När du åker på en av våra sjuksköterskepraktiker kommer du inte bara få medicinsk arbetslivserfarenhet utomlands. Du kommer även att hjälpa till att ge människor i utsatta områden tillgång till grundläggande sjukvård.


Hur är Projects Abroads sjuksköterskepraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik som sjuksköterska utomlands med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad sjukvårdspersonal. Du kommer observera dem i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din sjuksköterskepraktik utomlands kommer du få en unik insikt i andra medicinska åkommor än vad du är van vi hemma och lära dig ett nytt sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är någon särskild medicinsk specialitet som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

A student doing a Nursing internship abroad in Tanzania enjoys spending time with her local colleagues.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer