A graduate doing a Physiotherapy internship abroad works with a patient during a treatment session in Samoa.

Praktik som fysioterapeut utomlands

Få praktisk arbetslivserfarenhet av fysioterapi och hjälp människor i utvecklingsländer

När du praktiserar som fysioterapeut med oss på Projects Abroad, kommer du utveckla dina kunskaper och få internationell erfarenhet från att arbeta i utvecklingsländer. Du kommer få en djupare insikt i globala fysioterapibehandlingar och få en större förståelse för lokala hälsoproblem.

Du kan välja att arbeta på fysioterapiavdelningen på sjukhus eller kliniker specialiserade på vissa hälsoproblem. Det går även att arbeta i vårdcenter för barn, äldre och människor med funktionshinder. Du kommer skugga erfaren personal på plats och arbeta i förhållanden du inte är van vid hemma.

Våra praktikplatser kommer vässa ditt CV och se till att du stå ut från mängden. Du kommer även växa i din yrkesroll och ge dig kunskaper som gör dig bättre förberedd för din karriär inom fysioterapi.

Välj ett fysioterapiprojekt

Filter by:

1-2 of 2 Projekt

A Projects Abroad intern is pictured watching over a doctor as part of their physiotherapy internship in Sri Lanka.
Physiotherapy Internship in Sri Lanka
Läs mer här
 • Pris: 16,000 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Female intern from Projects Abroad giving phsyiotherapy to a local man during her physiotherapy work experience in Ghana.
Praktik inom fysioterapi i Ghana
Läs mer här
 • Pris: 20,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att praktisera som fysioterapeut utomlands rätt för mig?

Funderar du på en karriär inom fysioterapi? Kanske studerar du fysioterapi och vill få mer praktisk arbetslivserfarenhet? Är du nyutexaminerad fysioterapeut och letar du efter din nästa utmaning?

Om svaret är ja på någon av frågorna så har vi en praktikplats som passar. Våra praktikplatser anpassas efter din kunskapsnivå. Genom hela din praktiktid kommer du ha stöd och hjälp 24/7 av vår egen Projects Abroad personal på plats. Du kommer även arbeta under handledning av erfaren och kvalificerad personal.

Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik. Många av våra praktikanter vill prova på fysioterapiyrket innan de bestämmer sig för att studera fysioterapi.

Studerar du redan fysioterapi har du större möjlighet att arbeta praktiskt efter din erfarenhetsnivå. Titta även gärna på våra projekt inom arbetsterapi. Du hittar alla våra projekt här.


Vad är fördelarna med att göra praktik som fysioterapeut utomlands?

När du gör praktik som fysioterapeut utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare fysioterapeutpraktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått lära sig om sjukdomar och sjukvårdsproblem som de inte stöter på i sitt hemland.
 • Fått mer djupgående praktikerfarenhet än i sitt hemland.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Vad gör våra fysioterapiprojekt viktiga?

När du åker på en av våra fysioterapiprojekt kommer du inte bara få arbetslivserfarenhet utomlands. Du kommer även att hjälpa till att ge människor i utsatta områden tillgång till viktig behandling.


Hur är Projects Abroads fysioterapeutpraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik som fysioterapeut utomlands med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad personal. Du kommer observera dem i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din fysioterapeutpraktik utomlands kommer du få en unik insikt i andra medicinska åkommor än vad du är van vi hemma och lära dig ett nytt sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är någon särskild medicinsk specialitet som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

A child is treated at home by a student doing a Physiotherapy internship abroad in the Philippines.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer