Projects Abroad volunteers travel around Sri Lanka in a tuk tuk as part of the tour.

Ankomst till Sri Lanka

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Sri Lanka

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Sri Lanka. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen på Sri Lanka

När du anländer på flygplatsen Colombo Airport (CMB) kommer du möta vår vänliga Projects Abroad chaufför. Du kommer känna igen chauffören på Projects Abroad-skylten.


Det tar ungefär 1h med bil från flygplatsen till staden där våra kontor ligger. Om du ska arbeta på ett projekt som ligger utanför Colombo kommer resan ta längre tid. Oavsett vilket projekt du ska arbeta på, så kommer chauffören ta dig direkt hem till din värdfamilj så du kan vila och göra dig hemmastadd.


Kostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Sri Lanka

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Sri Lanka

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Sri Lanka

Vår personal i Sri Lanka kommer hjälpa dig att att känna dig hemmastadd i din nya hemstad. Du kommer få en rundtur av närområdet och de kommer hjälpa dig att köpa ett lokalt SIM-kort och växla pengar. Vår personal kommer även visa dig hur du använder kollektivtrafiken.


Du kommer även besöka våra lokala kontor och lära dig mer om hur vi driver våra projekt i Sri Lanka. Vi kommer även ge dig ett introduktionspaket som innehåller viktig information som kartor och kontaktinformation till personalen.

Första dagen på ditt projekt i Sri Lanka

Vår personal kommer ge dig massor av hjälp och stöd så att du känner dig väl förberedd inför arbetet på projektet. Din första dag kommer vara en introduktionsdag.. Vår personal kommer åka med dig från din värdfamilj till projektet, så att du hittar.


På projektet kommer du se hur arbetet går till och träffa dina nya kollegor. Det är först på din andra dag som ditt arbete börjar på “riktigt”.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer