A volunteer helps out with a dogs examination in a veterinary clinic during his Veterinary Medicine work experience in Ghana.

Praktik inom veterinärmedicin i Ghana

Arbeta tillsammans med erfarna veterinärer i Ghana och hjälp husdjur och lantbruksdjur

Översikt

  • Gå med i vår veterinärmedicinpraktik i Ghana och lär dig genom att skugga och lära dig direkt från erfarna veterinärer.
  • Lägg till mervärde till ditt CV samtidigt som du får en djupare förståelse för att arbeta med djur i ett utvecklingsland. Hjälp med sårvård, vaccinationer och kontroll av vitala tecken.
  • När du är i Ghana kommer du att bo hos en lokal värdfamilj i Accra eller Akuapem Hills. Beroende på vilken plats du är baserad på, får du antingen erfarenhet av en privat klinik eller på gårdar.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med djur i Ghana rätt för mig?

Den här praktikplatsen är perfekt för dig som vill ha mer praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med djur. Kanske vill du “prova på att vara veterinär” innan du bestämmer dig? Du kommer kunna lägga arbetslivserfarenhet på CV:t och ha massor av intressanta saker att prata om på arbetsintervjuer och ansökningar.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta på det här projektet. Ditt arbete kommer handledas av kvalificerade veterinärer på plats. De kommer svara på dina frågor och lära dig mer om hur det är att arbeta som veterinär i ett utvecklingsland. Du kan även närsomhelst fråga vår personal på plats om råd och hjälp.


Studerar du till veterinär och vill göra din veterinärpraktik utomlands? Är du färdigutbildad och vill volontärarbeta som veterinär i Ghana? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.


Det här projektet drivs året runt och du kan åka när det bäst passar dig. Minimitiden på projektet är två veckor men vi rekommenderar dig att stanna längre, så du hinner se och lära dig mer.

Projects Abroad volunteer holding a puppy while he gets his injections at our Veterinary Medicine placement in Ghana.

Observera och assistera på konsultationer och behandlingar

Du kommer att arbeta tillsammans med veterinärer under gårdsbesök (om i Akuapem Hills) eller på ett veterinärsjukhus (om i Accra). Din roll kommer vara att observera veterinärer i deras arbete. Om handledande veterinär tillåter kan du få assistera vid behandlingar som:

  • Allmän djurvård
  • Administrera vacciner och mediciner
  • Sårvård
  • Testa för sjukdomar
  • Hjälpa till vid intravenöst dropp

Assistera under operationer och observera obduktioner

Beroende på din tidigare erfarenhet kan du få assistera med mer praktiskt arbete. Du kan hjälpa till att förbereda operationsområden och instrument, samt assistera vid operationer som sterilisationer. Om det finns möjlighet kan du få observera en obduktion. Här kommer du se om djur dött från skada, sjukdom eller annan komplikation.

Utbilda människor i bra djurskötsel

I Ghana finns det en stor kunskapsbrist angående djurskötsel, dessutom har många lantbrukare och djurägare inte råd att ta djuren till en veterinär. Förutom bristen på pengar så har det ofta inget sätt att transportera djuren till veterinären. Djuren som inte klarar av att läka ut själv dör. Genom att utbilda människorna, kan de själv ta åtgärder och förhindra att sjukdomar sprids.


Var i Ghana kommer jag att arbeta?

På det här projektet kan du välja att arbeta i huvudstaden Accra eller på det mer lantliga Akuapem Hills.

Accra

Ghanas huvudstad Accra är belägen på Atlantkusten. Staden är med sina två miljoner människor, en av de största i landet. När du vandrar genom huvudgatorna i Accra, kommer du möta många vänliga människor och passera oändligt många små restauranger som serverade fantastiskt goda lokala rätter.

Du kommer att spendera dina dagar med att gå från gård till gård, besöka och behandla husdjur som behöver hjälp.

Akuapem Hills

Akuapem är ett mer stillsamt alternativ jämfört med Accra. Naturen runt omkring är vacker med sin lummiga växtlighet, bergsslätter och den karakteristiska röda jorden. Små byar ligger utspridda på bergsslätterna och där kan du uppleva det mer traditionella livet i Ghana. Lär känna lokalborna och besök små marknader där du kan köpa torkad fisk och jams.

I Akuapem Hills kommer du arbeta på olika farmer där du hjälper lantbruksdjur.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


En vanlig dag på veterinärprojektet i Ghana

Du kommer börja varje morgon med en god frukost hemma hos din värdfamilj. Sen är det dags att förbereda dig för arbetsdagen, ta på dig oömma kläder för du kan räkna med att de blir smutsiga. Hoppa på en tro tro eller delad taxi till din praktikplats. På din första dag kommer vår personal följa med dig så du hittar.


En vanlig dag på projektet börjar så tidigt som kl. 7 och slutar kl. 15. Du kan välja att ta med dig en matlåda eller vänta tills du slutat och äta lunch hemma hos din värdfamilj.


Du kommer träffa din handledande veterinär på morgonen och diskutera dagens aktiviteter innan ni sätter igång. Beroende på vad du väljer kommer du antingen att arbeta ute på en farm eller på en veterinärklinik.  Du kommer hjälpa till med vaccinationer och om handledande veterinär tillåter, assistera vid operationer och obduktioner.


Dina helger och kvällar är lediga så att du kan utforska Ghana. Smaka på traditionella rätter som jollof rice och red red, sola på stranden i Cape Coast och lär känna andra praktikanter och volontärer.

An intern doing a Veterinary Medicine placement in Ghana helps treat a goat in a rural village.

Vilka är de långsiktiga målen med veterinärprojektet i Ghana?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge dig en möjlighet att lära dig direkt från kvalificerade veterinärer. Du kommer även att göra en insats för djur genom att ge dem vård, samt utbilda människor om hur de kan på bästa sätt ta hand om sina djur.


I Ghana är det brist på veterinärer, vilket innebär att många djur inte får den vård de behöver. De flesta veterinärer arbetar i städerna, vilket innebär att lantbrukare inte har tillgång till veterinära tjänster. Många sjukdomar hos människor är orsakade av sjuka djur. Det innebär att under din tid på projektet kommer du sannolikt se sjukdomar som inte finns i ditt hemland.


Med din hjälp kan de veterinärer vi samarbetar med behandla många fler djur. På så sätt kan vi även förebygga att människor insjuknar i sjukdomar orsakade av sjuka djur.


Följ med oss och volontärarbeta med djurvård i Ghana. Få praktisk arbetslivserfarenhet av veterinäryrket utomlands, vässa ditt CV och hjälp både djur och människor i utvecklingsländer.

A local man talks to an intern doing a Veterinary Medicine internship in Ghana about his dog.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Ghana kommer du även få chansen att utforska detta färgstarka västafrikanska land. Det finns så många olika typer av aktiviteter att göra här så du kommer ha fullt upp på fritiden.

Musik är en otroligt viktig del i den ghanaiska kulturen. I större stöder som Accra kommer du kunna lyssna till många olika liveband och få oförglömliga minnen från det livliga nattlivet. Eller tillbringa dina kvällar med att smaka på goda lokala rätter på någon av de många restaurangerna.

För att lära dig mer om Ghanas historia rekommenderar vi ett besök i Cape Coast, där du kan gå på rundtur i slavforten och besöka museum.

Älskar du vara ute i naturen? Passa på att vandra genom regnskogen i Kakum National Park eller Mole National Park.

Vi driver många olika projekt i Ghana, så det finns andra Projects Abroad volontärer att lära känna. Du kan därför välja mellan att utforska Ghana tillsammans med andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer