En volontär som jobbar på vårt ungdomsprojekt lär elever i Sri Lanka hur man uttalar engelska ord.

Volontärarbeta med ungdomsprojekt

Hjälp till på våra ungdomsinitiativ utomlands som stöttar och inspirerar ungdomar

Res utomlands och hjälp till att utveckla och inspirera nästa generation på våra ungdomsprojekt.

Du kommer att:

 • Stärka barns självförtroende och stötta dem att göra bra livsval
 • Organisera debatter och andra roliga aktiviteter
 • Hålla i sportevents som hjälper barn att lära sig samarbeta

När du inspirerar och utvecklar barn och ungdomar kommer du även få en djupare insikt i vilka problem de möter. Våra ungdomsprojekt utomlands kommer ge dig chansen att arbeta långsiktigt med att göra framtiden bättre för världens ungdomar. Du kommer stärka deras självförtroende och tillsammans kommer ni lära er mer om varandras kultur.

Du kommer bo hos en lokal värdfamilj och uppleva på riktigt hur det är att leva i landet. När du inte jobbar på vårt ungdomsprojekt kan du utforska landet och dess sevärdheter. Du kommer även träffa andra likasinnade volontär och tillsammans kan ni utforska och byta historier om era upplevelser

Välj ett ungdomsprojekt

1-1 of 1 Projekt

Students stand in the doorway of their classroom in Nepal.
Volontärarbeta på vårt ungdomsprojekt i Nepal
Läs mer här
 • Pris: 16,650 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 2,450 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Är att jobba på ett ungdomsprojekt utomlands rätt för mig?

Om du vill vara med och positivt utveckla barn och ungdomar så är det här projektet för dig. Du kommer få praktisk erfarenhet av att hålla i kampanjer, aktiviteter och olika initiativ för ungdomar. Det kan vara allt från sport, kreativa aktiviteter, lära barn och ungdomar om naturen, eller lära dem saker som att sätta mål.

Du behöver ingen erfarenhet för att delta eftersom du kommer arbeta sida vid sida med lärare och annan erfaren personal på plats. Men du behöver vara organiserad, hålla tider och ha bra planeringsförmåga.

När du deltar på våra ungdomsprojekt utomlands kommer du förbättra din kommunikationsförmåga, planeringsförmåga och ditt tålamod, något som kommer ge dig många bra samtalsämnen på framtida intervjuer.

Våra ungdomsprojekt har flexibla start- och slutdatum vilket innebär att du själv kan välja vilken tid på året du vill åka. Kortaste tiden du kan delta är en vecka, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du kan göra mer av en insats.

Students in China take part in sports activities that encourage youth development.

Vilka är fördelarna med att jobba på ett ungdomsprojekt utomlands?

När du hjälper till på våra ungdomsprojekt utomlands, kommer du få praktisk erfarenhet av socialt arbete och att arbeta med lokala samhällen. Det här projektet kommer även hjälpa dig om du vill ha en karriär som lärare. Våra ungdomsprojekt behövs verkligen i det lokala samhället vilket gör att du kommer göra verklig skillnad. Genom att stötta och utveckla barn och ungdomar, hjälper du dem att våga förverkliga deras drömmar.

Våra tidigare volontärer har uppskattat mest att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått praktisk arbetslivserfarenhet inom rehabilitering, vård och lärt sig mer om olika sociala problem.
 • Lärt sig att empatisera med människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.

Varför är våra ungdomsprojekt utomlands viktiga?

För att hjälpa ungdomar behövs så mycket mer arbete, än att bara hjälpa dem välja karriärväg. Barn och ungdomar behöver även bli trygga med sig själva och sina förmågor. De behöver även lära sig om världen utanför klassrummet.

Våra ungdomsprojekt lär barn och ungdomar viktiga kunskaper som samarbetsförmåga, disciplin, att hålla tiden, självförtroende och ledarskap. Kunskaper som kommer vara värdefulla när det tar steget ut i världen som vuxna.

Hur skiljer sig Projects Abroads ungdomprojekt från andra liknande projekt?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt arbete är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du volontärarbetar med oss, kommer du arbeta sida vid sida med erfaren personal som känner till utmaningarna i det lokala samhället. Du kommer få uppgifter som utmanar dig, men du kommer också få det stöd du behöver för att få riktiga resultat. Vi vill att ditt volontärarbete ska vara en inspirerande upplevelse, där du lär dig riktiga kunskaper som du har nytta av i din framtida karriär.

Vi mäter vårt arbete i den säkra databasen Global Impact Database

Vi har skapat databasen Global Impact Database, så att vi kan mäta vilken skillnad vi gör på våra olika projekt. Global Impact Database är en säker och anonymiserad databas som vi använder för att identifiera vilket hjälpbehov det lokala samhället och olika individer har. På så sätt kan vi lägga in extraresurser där det behövs.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vi har utarbetade projekthandlingsplaner för varje projekt och vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Youth Development volunteer paints a playground jungle gym in Jamaica.

Vår barnskyddspolicy

Barn och ungdomars säkerhet och trygghet är en prioritering för oss. Därför har vi utarbetat en barnskyddspolicy som vi arbetar efter.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer