A career breaker volunteering with Projects Abroad in Belize helps a child improve literacy at a local school.

Volontärarbete för yrkesprofessionella och karriärpausare

Ta en karriärpaus och bli en del av våra långsiktiga insatser att stötta människor som lever i utsatthet

I dagens värld kan en karriärpaus ta dig till häpnadsväckande platser och nya möjligheter. Istället för ta karriärpaus i ditt hemland, gör något annorlunda och utforska våra volontärmöjligheter för yrkesprofessionella utomlands.

Med oss på Projects Abroad kan du bli en del i våra långsiktiga insatser att stötta lokala samhällen utomlands. Du kommer arbeta med långsiktiga och hållbara insatser, inga quick fixes. Under din tid utomlands kommer du arbeta sida vid sida med andra engagerade volontärer och vår duktiga personal.

Om du är intresserad av att volontärarbeta utomlands som utbildad yrkesutövare, kan vi hjälpa dig att hitta ett projekt där du får använda dig av dina yrkeskunskaper för att göra skillnad. Volontärarbete utomlands är ett fantastiskt sätt att bryta din 9-5 rutin och du får utvecklas i en ny miljö och med nya utmaningar. Kanske vill du göra något helt annat? Vi kan hjälpa dig att utforska din verkliga potential och upptäcka vilken fantastisk insats du kan göra i ett nytt yrke.

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Volontärarbeta utomlands för yrkesprofessionella

För dig som är utbildad yrkesutövare och vill volontärarbeta utomlands rekommenderar vi våra Flexibla resor. Våra flexibla resor är grunden i vad vi erbjuder på Projects Abroad: flexibla, skräddarsydda volontärresor som är anpassad efter dina kunskaper.

Om du är utbildad inom sjukvård eller hälsa, kan du exempelvis arbeta i en landsbygdsklinik eller ett statligt sjukhus.  På plats kan du hålla i workshops och lära lokal sjukvårdspersonal om nya behandlingsmetoder. Vi har även ett flertal projekt inom barnomsorg och undervisning, som har ett stort behov av kvalificerade socionomer, lärare och psykologer.

Du kan även välja att volontärarbeta med juridik och mänskliga rättigheter, eller som en affärskonsult på ett av våra mikrofinansieringsprojekt.

Oavsett vilket projekt du än väljer, så kommer vi anpassa arbetet efter dina kunskaper och mål. Vi pratar med dig innan så att vi kan välja en projektplacering till dig, där du kan göra största möjliga insats med dina kunskaper och erfarenheter.

Här nedan hittar du några exempel på projekt som passar professionella yrkesutövare, listan är inte uttömmande men visar på vad du som yrkesprofesionell kan arbeta med:

Tanzanian medical professionals spend time with a nurse volunteering abroad for her career break.

Volontärarbete för karriärpausare

När du tar en karrärpaus får du friheten att göra något annat och utforska ett nytt yrke. Du behöver inte fortsätta med vad du redan kan. Vi finns här för att hjälpa dig utforska hela din potential.

Här är några av våra favoritprojekt för karriärpausare som vill prova något nytt:

Vi hjälper dig att hitta rätt projekt som uppfyller dina mål för den perfekta karriärpausen.

Våra samarbetsorganisationer