A Veterinary Medicine intern examines a sample under a microscope at an animal clinic in Argentina.

Volontärarbeta med djur i Argentina

Få praktisk arbetslivserfarenhet av att ta hand djur på ett hundhem och en veterinärklinik

Översikt

Res till Sydamerika och få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med djurvård i Argentina. Du kommer ta hand om hemlösa djur på ett hundhem och observera veterinärer på en lokal klinik. Det här är ett fantastiskt sätt att vässa ditt CV och samtidigt göra en insats för hemlösa djur.


I Argentina är det många djur som inte blir väl omhändertagna på grund av okunskap. Många djur bli också övergivna. Hundhemmet som vi samarbetar med får in många djur som är skadade, blivit misshandlade, försummade och övergivna. Din insats är viktig då hundhemmet har brist på både resurser och personal.


Du kommer bo och arbeta i Cordoba, ditt boende kommer vara hos en värdfamilj. Passa på att utforska Argentina under dina lediga kvällar och helger med andra praktikanter och volontärer!

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med djur i Argentina rätt för mig?

Älskar du djur? Vill du lära människor hur de kan ta hand om deras djur på ett bra sätt? Är du intresserad av att arbeta med djur i framtiden? Om svaret är ja på någon av de här frågorna, så är det här projektet för dig.


På det här projektet kommer du dela din tid mellan att volontärarbeta på ett hundhem och på en veterinärklinik. Du kommer lära dig massor av att observera veterinärer i deras arbete och få praktisk erfarenhet av att arbeta på ett hundhem. Funderar du på veterinäryrket är det här ett fantastiskt sätt att “prova på att vara veterinär”.


Genom att delta på djurvårdsprojektet i Argentina kan du hjälpa djur och samtidigt vässa ditt CV. Passa på att prata om vad du sett och gjort under projektet på arbetsintervjuer och ansökningar.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, eftersom du kommer arbeta sida vid sida med veterinärer och annan erfaren personal. Vår personal på plats finns även där för att hjälpa och stötta dig under din tid på projektet.


Studerar du till veterinär och vill göra din veterinärpraktik utomlands? Är du färdigutbildad och vill volontärarbeta som veterinär i Argentina? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.


Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för en vecka. Vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner se och lära dig mer.

Projects Abroad volunteer assists with surgery during one of our Veterinary Medicine internships in Argentina.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med djur i Argentina?

Som volontär kommer du ge välbehövt stöd och hjälp till personalen på ett hundhem. Du kommer även lära dig massor från att observera och hjälpa veterinärer på en klinik. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Assistera veterinärer under operationer på en veterinärklinik
  • Volontärarbeta på ett hem för hemlösa hundar
  • Hjälpa till att hitta nya hem till hundar

Hjälp till på en veterinärklinik


Till en början kommer du att observera veterinärer i deras arbete. Du kommer se hur de diagnostiserar och behandlar olika djur.  Din roll kommer vara att hjälpa till att mata och bada djuren samt rengöra deras burar. Du kan även komma att få assistera veterinärer under behandlingar och operationer.


Volontärarbeta på ett hundhem för hemlösa hundar


Hundhemmet som vi samarbetar med drivs av Cordoba stad, men får väldigt lite finansiering. Faciliteterna är mycket enkla och det är brist på personal. Hundhemmet tar hand om över 150 hundar som bor på hundhemmet tills de får nya hem.


Du kommer hjälpa till att ge hundarna mat och vatten, samt ge varje hund den uppmärksamhet som den behöver. Socialisering av hundarna är en mycket viktig del i arbetet, eftersom det hjälper hundarna hitta nya hem. När det behövs kan du även komma att hjälpa till med vaccinering och avlusning.


Hitta nya hem till hundarna


En otroligt givande del av arbetet är att se hundar hitta nya hem. På “community days” och helger kommer du hjälpa till att hitta nya hem till hundarna.


Var i Argentina kommer jag att arbeta?

Cordoba

Du kommer bo i Argentinas näst största stad Córdoba. Den här staden har Argentinas vänligaste befolkning och är både ung och dynamisk.

Din tid på projektet kommer vara uppdelad mellan att arbeta på ett hem för hemlösa hundar och en veterinärklinik. Veterinärkliniken är ungefär 15 minuter utanför staden, hundhemmet ligger i Villa Allende en kort bit från Córdoba.

Dina kvällar och helger kommer vara lediga och det finns massor att se och göra i Córdoba. Promenera runt stadens centrum, besök Córdobas katedral eller gå på en teaterföreställning eller lyssna på en orkester. En annan pärla att besöka är den stora secondhand-marknaden, där du kan smaka på olika argentinska maträtter och träffa andra volontärer och praktikanter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Argentina


En vanlig dag när du volontärarbetar med djur i Argentina

Du kommer börja morgonen med att äta en typisk argentinsk frukost tillsammans med din värdfamilj. När du ätit lite bakelser är det dags för att gå till arbetet. Beroende på vad som står på ditt schema kommer du ta bussen till hundhemmet eller veterinärkliniken. På din första dag kommer Projects Abroads personal följa dig så du hittar.


Ditt veckoschema kommer oftast innebära att du arbetar på veterinärkliniken tre dagar i veckan och två dagar på hundhemmet. Om du vill kan du välja att volontärarbeta endast på hundhemmet, men låt oss veta det i förväg så vi kan ordna det åt dig.


På din första dag kommer vår personal att introducera dig till dina handledare på projektet.  Vanligtvis kommer du arbeta ungefär 4h per dag.


När du volontärarbetar på veterinärkliniken kommer veterinären berätta för dig vad du ska göra. Du kommer observera och om veterinären tillåter, assistera med behandlingar och operationer.


På hundhemmet kommer du arbeta med att mata, bada och socialisera hundar samt städa kennlar


När du är klar för dagen kan du njuta av atmosfären i Córdoba och lära känna din värdfamilj. Vi håller även i regelbundna sociala events för våra volontärer och praktikanter, där du kan träffa nya vänner och ta del av kulturella aktiviteter. Passa även på att besöka lokala restauranger och sevärdheter.

A student volunteering with animals in Argentina scrubs water bowls at a local animal shelter.

Vilka är de långsiktiga målen med djurvårdsprojektet i Argentina?

Det huvudsakliga målet med djurvårdsprojektet i Argentina är att stötta arbetet på hundhemmet och lära dig mer om veterinärmedicin.


Hundhemmet vi arbetar med har brist på resurser och personal. Vi behöver volontärer som dig för att hjälpa personalen ta hand om hundarna och förbereda dem för adoption. Du kommer även åka ut i samhället och informera om vad som är bra djurvård och hålla i steriliseringskampanjer. Det är otroligt viktigt då det minskar populationen av hemlösa djur i Córdoba.


På veterinärkliniken kommer du observera och assistera veterinärer i deras arbete. Här kommer fokus ligga på att lära sig så mycket som möjligt om veterinärmedicin. Något du kommer ha nytta av om du vill arbeta som veterinär eller inom djurvård. Du kommer se sterilisationer och vanliga behandlingar som tandrengöring.


Följ med oss och volontärarbeta med djurvård i Argentina, du kommer göra en insats för husdjur i Argentina, samtidigt som du lär dig mer om veterinärmedicin.

A local vet is assisted at a clinic by a Projects Abroad volunteer working with animals in Argentina.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Córdoba. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Argentina.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Argentina är ett färgstarkt sydamerikanskt land som har en rik kultur och historia. När du deltar på ett av våra projekt kan du förutom att göra en insats för andra, även utforska detta fascinerande land. I Córdoba där vi arbetar, kan du beställa en cappucino på Plaza de San Martin och titta på gatukonstnärernas upptåg. Passa på att ta ett kort vid den ikoniska statyn av General Jose de San Martin.

Älskar du äventyr? Åk på en helgresa till La Cumbre där du kan skärmflyga från hisnande klippor. Naturen i området är andlöst vacker och du kan även välja att utforska vandringslederna från hästryggen.

För den kulturintresserade finns det massor att utforska i Córdoba som Evita Fine Art Museum och Teatro del Libertador General San Martin. Det finns även mängder av små lokala museum för dig som vill lära dig mer om Argentinas historia. Det finns ofta andra Projects Abroad volontärer i Córdoba, så du kan välja mellan att utforska Argentina tillsammansmed andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer