Projects Abroad volunteers scaling a canopy walkway during their Conservation volunteering in the Amazon Rainforest in Peru.

Rehabilitera vilda djur i Amazonas regnskog

Bo i hjärtat av Amazonas regnskog i Peru och hjälp till att rehabilitera vilda djur och skydda regnskogen

Översikt

As featured in: Animal Planet, Evan Goes Wild 

Följ med oss och volontärarbeta i Amazonas regnskog och hjälp till att skydda djur och inhemska växtarter. Du kommer lära dig mer om naturskyddsarbete i praktiken och bo mitt i Amazonas regnskog

 

Vakna upp till ljudet av regnskogen, utforska naturen till fots eller med båt på floden genom lummiga grenverk. Promenera på den högsta hängbron i Sydamerika och hjälp till rehabilitera vilda djur. Bli en del i vårt arbete med att bevara skogen för framtida generationer.

 

Ditt arbete kommer ske i det prisbelönta naturskyddsreservatet Taricaya Ecological Reserve, där du kommer arbeta nära med våra lokala naturskyddsexperter. Taricayareservatet har blivit utnämnd av myndigheter på plats till det bästa djurrehabiliteringscentret.

 

Det här är en unik möjlighet att lära dig mer om naturskyddsarbete i praktiken samtidigt som du bor mitt i regnskogen.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med natur och miljö i Peru rätt för mig?

Det här är projektet för alla äventyrare som älskar natur och friluftsliv, samtidigt som det är en unik chans att bo mitt inne i hjärtat av Amazonas regnskog.


Du kommer hjälpa oss bevara de unika arter som finns i Amazonas och samtidigt lära dig hur praktiskt naturskyddsarbete går till. Ditt arbete kommer ske med handledning av erfarna duktiga biologer och naturskyddsexperter.


Om du är intresserad av biologi, naturskyddsarbete eller miljöforskning passar det här projektet perfekt. Du arbetar ute i fältet och bidrar samtidigt till miljöforskning. Var beredd på att få smuts under naglarna och att offra hemmets bekvämligheter.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, allt ditt arbete sker under handledning av lokala naturskyddsexperter och vår personal finns där för att stötta och hjälpa dig.


Det här projektet drivs året runt så du kan åka när det passar dig. Den kortaste tiden du kan stanna på naturskyddsprojektet i Peru är en vecka, men vi rekommenderar dig att stanna längre för att hinna göra mer av en insats.


Samla in data


Genom att registrera och samla in detaljerad information om de olika arter du ser, kommer du hjälpa oss att förstå olika arter bättre och utveckla naturskyddstrategier. Det kan du komma att göra genom:


 • Fågelskådning på en fågelskådningsplattform högt uppe bland träden
 • Samla in videomaterial från kamerafällor
 • Registrera data om olika artkännetecken under vandringar i regnskogen


Släppa ut vilda djur tillbaka i regnskogen


På naturreservatet i Taricaya driver vi ett projekt där vi räddar och återintroducerar vilda djur. Det här är ett samarbete mellan oss och Animal Right Defenders International (ADI). ADI konfiskerar illegala husdjur och cirkusdjur och vi rehabiliterar, och om möjligt släpper dem tillbaka i regnskogen. Det handlar ofta om utrotningshotade djur som arapapegojor, där population i Amazonas minskar snabbt.


Du kommer hjälpa till att mata djuren på rehabiliteringscentret och att göra allmänt underhållsarbete, som att rengöra inhägnader och reparera stängsel. Även om det kan vara hårt och smutsigt arbete, är det en chans att komma nära vilda djur, samtidigt som du förbereder djuren till ett liv i det vilda. För de djur som inte går att rehabilitera till den grad att de går att släppa fria, kommer du att hjälpa ge dem den livskvalité de förtjänar.


Uppfödningsprojekt


Du kommer även hjälpa till med sköldpaddsuppfödningsprojektet, där du kommer göra saker som att patrullera flodbankarna efter sköldpaddsbon, samla in och inkubera äggen på centret för att skydda dem från tjuvjägare. När äggen kläcks kommer du släppa ut sköldpaddsungarna i floden. Det är verkligen en underbar upplevelse att se de små sköldpaddorna kila över stranden mot vattnet. Uppfödningen hjälper den vilda populationen, då fler sköldpaddsungar kläcks och överlever.


Du kommer även hjälpa till att föda upp och kläcka utrotningshotade fjärilar. Vi samlar in fjärilarna med metoder som inte skadar dem, hjälper dem att föröka sig och studerar deras beteende.


Med din hjälp ger vi även ut en teknisk rapport för att visa vårt naturskyddsarbete och vilken insats vi gör. Datat i rapporten kommer direkt från de observationer som volontärer har gjort i regnskogen. Tack vare detta arbete är Taricaya internationellt erkänt för sitt forskningsarbete, särskilt inom ornitologi.


Modelljordbruksprojektet


Vi driver ett modelljordbruk där vi arbetar med att ta fram långsiktiga och hållbara strategier för att driva ett jordbruk. Med stöd av de idéer och framgångar vi har med vårt modelljordbruk, delar vi med oss av hållbara jordbrukstekniker för att minska den negativa inverkan som jordbruket har på Amazonas regnskog. Din roll kommer vara att ta hand om planteringarna och hjälpa oss öka medvetenheten om hur jordbruk kan bedrivas hållbart.


Öka medvetenheten och kunskapen om naturskydd och miljö


Vi arbetar med att öka medvetenheten och kunskapen om naturskydd och miljö, både lokalt och internationellt. Genom forskning och publikationer har våra naturskyddsexperter på Taricaya samlat in banbrytande data och uppmärksammat människor på det naturskyddsarbetet vi gör. Du kommer hjälpa till att samla in data och bidra till forskningsarbetet.


Du kommer även hjälpa till att öka kunskapen om naturskyddsarbete hos lokalbefolkningen. Som ett exempel kan du hålla i en återvinningstävling på en lokal skola eller en workshop om de små saker som människor kan göra för att bekämpa klimatförändringar.


Vi driver även ett mahognyprojekt där vi odlar mahognyträd och studerar dem. Det ger lokala skogsbrukare kostnadseffektiva alternativ mot att fälla träd i regnskogen. Du kommer hjälpa till att ta hand om planteringarna och mäta träden.

Våra samarbetspartners i Peru

Vi på Projects Abroad har drivit, finansierat och försett Taricaya Ecological Reserve med personal i över ett årtionde. Av den anledningen är vi helt beroende av volontärer för att kunna driva centret. Från att vi öppnade naturskyddsreservatet, har vi arbetat tillsammans med lokalbefolkningen och myndigheter. Det innebär att all data vi samlar i används även i  framtiden för att skydda Amazonas regnskog. Vi är stolta att samarbeta med en sådan växande kraft i regnskogsbevaring som Taricayareservatet är.


Vi samarbetar även med Animal Defenders International som stöttar oss i vårt rehabiliteringsarbete med vilda djur. Många av djuren vi rehabiliterar har omhändertagits från cirkusar och har levt i hemska förhållanden.


Var i Peru kommer jag att arbeta?

Puerto Maldonado

Du kommer bo och arbeta på ett läger i Taricaya Ecological Reserve som ligger i Amazonas regnskog. Lägret ligger ungefär en timmes båtfärd från den närmaste staden Puerto Maldonado, på den sydöstra gränsen mot Bolivia.

Det mesta av ditt arbete kommer ske på lägret och i Taricaya Ecological Reserve.

 

 

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Peru.


En vanlig dag på regnskogsprojektet i Peru

Du kommer arbeta mellan 4-6h per dag. Din arbetsdag kommer börja kring kl. 8 och du kommer få en paus vid kl.11.30 då det börjar bli för varmt att arbeta. När det svalnar på eftermiddagen kring 15.30 kommer du fortsätta ditt arbete till 17.30.

Din arbetsvecka kommer vara måndag till fredag och dina helger kommer vara lediga.

På morgonskiftet kommer du göra saker som mata djur på rehabiliteringscentret, arbeta på modelljordbruksprojektet eller samla in forskningsdata om spindelapor. När du avbryter arbetet för att undvika den värsta hettan kan du äta lunch, slappna av, läsa en bok eller umgås med andra volontärer.

Under eftermiddagsskiftet kommer du arbeta i fjärilshuset eller gå ut på fågelskådning. Vänligen notera att vissa arbeten är säsongsbetonade i Peru och kan variera under året.

På din fritid kan du utforska de fantastiskt vackra omgivningarna. Du kan vandra i grupp eller spela spel med andra volontärer. Under helgerna finns möjlighet att åka med båt till Puerto Maldonado.

A Projects Abroad male volunteer seen bird watching as part of his conservation volunteer work in the Amazon Rainforest in Peru.

Vilka är de långsiktiga målen med naturskyddsprojektet i Peru?

Det huvudsakliga målet med naturskyddsprojektet i Peru är att skydda djur och växter i Amazonas regnskog.


Amazonas regnskog är under konstant hot från:


 • Jordbruk
 • Trädfällning
 • Tjuvjakt
 • Smuggling av djur
 • Miljöföroreningar
 • Gruvdrift
 • Urbanisering


All hjälp behövs för att bevara regnskogen i Amazonas.


På vårt naturskyddsprojekt i Taricaya arbetar vi med att rehabilitera ett naturområde som tidigare skadats av gruvdrift och jordbruk. Vi observerar och inventerar olika arter av växter och djur, för se hur rehabiliteringsarbetet utvecklas och återintroducerar inhemska arter tillbaka till området.


Vi hjälper även den lokala befolkningen att skydda naturen och att leva med så lite inverkan på området som möjligt. De hjälper oss i sin tur med vårt naturskyddsarbete och vi hjälper dem med deras jordbruk. Du kommer vara en del i vårt arbete att driva ett hållbart jordbruk, genom att sprida våra idéer och framgångar kan vi hjälpa lokala människor bruka jorden mer hållbart.


Vi har utarbetat fyra huvudsakliga mål för vårt naturskyddsarbete i Peru:


 • Återställa ekosystem
 • Skydda vilda djur
 • Övervaka habitat
 • Sprida kunskap och medvetenhet om hur viktigt det är att skydda naturen


Följ med och volontärarbeta i regnskogen i Amazonas och hjälpa skydda vilda djur i Peru.

Projects Abroad volunteers are pictured planting new plants at a local nursery as part of their rainforest conservation work in Peru.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer under din tid i Taricaya Ecological Reserve. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Varje bungalow har sovplatser för fyra volontärer och eget badrum. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Peru är ett spännande land som erbjuder dig som volontär mycket att se och göra. Oavsett om du gillar konst, kultur, historia eller natur, så har Peru något för dig!

En av de största attraktionerna i Peru är så klart ruinerna från Inka och Mayafolket. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna som Coricancha, Tambomachay och så klart Machu Picchu.

Du kan åka på en weekendresa till byn Pisac, där du kan shoppa på marknader fulla med färgglada iögonfallande textilier. Missa inte att se lamor och alpackas när du ändå är på plats!

Det finns också massor av restauranger i Peru, så passa på att slappna av efter dags volontärarbete genom att njuta av den utsökta rätten ceviche.

Vi driver många olika projekt i Peru, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Peru självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer