Projects Abroad volunteers listen to a staff member during the cultural induction in Peru.

Ankomst i Peru

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Peru

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Peru. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Peru

Du kommer flyga in till flygplatsen Alejandro Velasco Astete International Airport (CUZ) i Cusco. Om du ska arbeta på vårt naturskyddsprojekt kommer du flyga till flygplatsen Padre Aldamiz International Airport, även känt som Puerto Maldonado International Airport (PEM).


Vår vänliga personal kommer vänta på dig på flygplatsen och hälsa dig välkommen till Peru. Du kommer känna igen dem på deras tydliga Projects Abroad-skylt. Om du landar i Cusco kommer ditt första stopp från flygplatsen vara vårt Projects Abroad kontor i Cusco. Här kommer vi ge dig en allmän introduktion till Peru, innan vi tar dig till din värdfamilj.


Om du ska delta i naturskyddsprojektet i Amazonas regnskog kommer du ha en spännande resa från flygplatsen. Tillsammans med vår personal kommer du åka en 2h lång båtresa längs med floden Rio Madre De Dios, till naturreservatet Taricaya där basen ligger för naturskyddsprojektet.


Transportkostnaderna till och från flygplatsen betalas av oss på Projects Abroad.

Boka dina flyg till Peru

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Peru

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Peru

Din introduktion till Peru kommer se lite olika ut beroende på vilket projekt du ska delta i.


Cusco


Du kommer åka direkt från flygplatsen till vårt kontor i Cusco. På kontoret kommer du träffa resten av vår personal och få din introduktion till Peru. Vi kommer berätta allt du behöver veta om staden Cusco, som exempelvis hur kollektivtrafiken fungerar. Du kommer även få veta mer om hur vi driver våra projekt i Peru.

På kontoret kommer du få ditt introduktionspaket, som innehåller information som kartor med viktiga platser utmärkta.


Från vårt kontor kommer du sen åka med personalen till din värdfamilj. Din värdfamilj kommer göra sitt absolut bästa att få dig att känna dig som hemma. Du kommer garanterat bli erbjuden ditt första mål av arroz con pollo (ris och kyckling) eller lomo saltado (köttgryta), och dricka coca thé.


Taricaya (Puerto Maldonado)


Beroende på vilken tid ditt flyg anländer, kommer du antingen sova en natt på hotell, eller åka till vårt Projects Abroad kontor för att vänta på nästa båt till Taricaya.


Båten kommer ta dig till Taricaya Ecological Reserve där alla våra naturskyddsvolontärer arbetar och bor. På plats i Taricaya kommer du få en rundtur av campet och hälsa på personalen. Vi kommer även förklara vilket arbete du ska göra och hur vi driver naturskyddsprojektet.

Första dagen på ditt projekt i Peru

När du anlänt till Peru kommer du ha gott om tid att göra dig hemmastadd, innan det är dags för din första dag på projektet.


På din första dag kommer vår personal att visa dig hur du ska ta dig från din värdfamilj till projektet. När du anländer på projektet kommer vi introducera dig till din handledare och dina nya kollegor.


Vi kommer även ge dig en introduktion till hur projektet drivs och vad din roll kommer vara. Du kommer även få dina exakta arbetstider. Du kommer börja ditt arbete på “riktigt” först din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer