Projects Abroad volunteers run a dental hygiene class at our volunteer teaching placements in Nepal.

Volontärarbeta som lärare i Nepal

Res till Nepal och få praktisk undervisningserfarenhet samtidigt som du hjälper barn lära sig engelska

Översikt

Följ med och volontärarbeta som lärare i Nepal och gör en insats för barn i utsatta områden. Du arbetar på grundskolenivå och stöttar lärarna på plats. Din roll på projektet kommer vara att förbättra elevernas engelska och uppmuntra eleverna att våga prata. Det här är ett fantastiskt sätt att få undervisningserfarenhet att lägga på CV:t och samtidigt göra en insats för andra.


Nepal är en av de fattigaste länderna i världen. Det blir allt viktigare att kunna engelska och för människor i Nepal öppnar kunskaper i engelska anställningsmöjligheter i den växande turistindustrin. Tyvärr är landets skolor, till följd av underfinansiering ofta är överfulla, vilket gör att undervisningen blir lidande. Vi behöver din hjälp att stötta lärare och förbättra barnens engelska. Du börjar som lärarassistent, för att sedan steg för steg växa in i din roll och ta större ansvar på lektionerna.


Alla våra lärarvolontärer i Nepal är baserade i Katmandu, där du kommer bo hemma hos en vänlig värdfamilj. Du kommer ha gott om tid att utforska Nepal och lära känna de andra volontärerna.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta som lärare i Nepal rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för dig som vill hjälpa barn lära sig engelska och samtidigt få värdefull undervisningserfarenhet. Du arbetar tillsammans med erfarna lärare och får en djupare förståelse för de utmaningar som lärare kämpar med i utvecklingsländer.

 

Dina erfarenheter på projektet kommer bli en värdefull merit i ditt CV, särskilt om du planerar att bli lärare eller gör din lärarpraktik i Nepal med oss.

 

Även om du inte planerar en karriär som lärare, kommer du utveckla dina färdigheter inom ledarskap och planering. Kunskaper du har nytta av oavsett karriärval.

 

Du behöver ingen tidigare undervisningserfarenhet, vi har handledare på plats som lär dig allt du behöver kunna. Vi anordnar även regelbundna workshops med våra lärarvolontärer. Du får dessutom tillgång till en resursdatabas, där du kan hämta idéer till lektioner och aktiviteter.

 

Projektet drivs året runt, så du kan åka när det bäst passar dig.

Projects Abroad volunteers teaching in Nepal encourage a student to present to the class in English during a dental hygiene lesson

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som lärare i Nepal

När du volontärarbetar som lärare i Nepal kommer du arbeta i en grundskola. Du arbetar tillsammans med lärarna på plats, som kommer stötta och hjälpa dig i ditt arbete.  Det här är saker du kan komma att göra:


  • Lära elever engelska på ett roligt och engagerande sätt
  • Skapa undervisningsresurser som kommer hjälpa barnen lära sig läsa, skriva och räkna
  • Hjälpa lärare planera och ordna aktiviteter som musik, vetenskap, sport, bild, livskunskaper, hälsa och hygien
  • Delta i workshops om skolsystemet i Nepal

Undervisa barn i engelska på ett roligt och engagerade sätt


Din främsta uppgift i Nepal blir att undervisa barn i engelska. Du arbetar tillsammans med skolans lärare, som kommer hjälpa dig i ditt arbete. När du blir mer säker i din lärarroll, får du mer ansvar och större frihet att utforma lektionerna.


Hitta kreativa och roliga sätt lära ut så att eleverna har roligt, samtidigt som de tränar på sin engelska. Du kan exempelvis ordna rollspel eller låta dem spela brädspel på engelska.


Bidra med nytänkande och aktiviteter som uppmuntrar till läsning


Du kommer arbeta med ett av våra huvudmål för Nepal, som är förbättra barnens förmåga att läsa, skriva och räkna. Ditt arbete kommer vara att se till att det finns tillräckligt med undervisningsresurser. Du kan skapa flashcards, posters eller mallar som uppmuntrar barnen att läsa, skriva, prata och räkna.


Var med och undervisa barnen i sport, vetenskap, estetiska ämnen och sambandet mellan hygien och god hälsa


Din roll behöver inte begränsas till konventionell klassrumsundervisning. Ta chansen att undervisa inom sport, musik, bild, vetenskap och livskunskaper. Välj ett eller flera ämnen som du brinner för. Det här ett utmärkt sätt att få undervisningserfarenhet inom fler ämnen och lära känna dina elever och kollegor bättre.


Delta i workshops om det nepalesiska utbildningssystemet


Vi anordnar regelbundet workshops för alla våra barnomsorgs- och lärarvolontärer. Våra workshops finns för att du ska för stöd i ditt arbete och få viktig kunskap om landets utbildningssystem. Lär dig nya undervisningstekniker, förfina din utlärningsstil och utbyt idéer med andra volontärer.


Var i Nepal kommer jag att arbeta?

Kathmandu

Du kommer bo och arbetar i huvudstaden Katmandu, som landets största stad och ekonomiska hubb.

Ditt arbete kommer ske i en grundskola, där barnen som går i skolan är från enkla förhållanden.

Du bor hos en värdfamilj i en bekväm och säker hemmamiljö. Ni äter och gör saker tillsammans och du kommer snart att känna dig som hemma. Det här är ett utmärkt tillfälle att lära sig lite nepalesiska och lära din värdfamilj lite svenska.

Nepal är hem till Mount Everest, många snöklädda bergstoppar och heliga tempel, vilket gör det till en fantastisk plats att utforska på din fritid.

Chitwan

Alternativt kommer du att bo i Chitwan, en mindre stad men en som är känd för sin högre utbildningsindustri. Det här är ett av de bästa ställena att vara utbildare på, eftersom det redan är hem för en kunskapssökande kultur. Även om den är känd som Nepals medicinska stad, är den en viktig region för att utbilda nästa generation inom alla ämnesområden.

Beläget 100 km från Katmandu, kommer du att vara omgiven av de snötäckta bergen som Nepal är känt för. Låt den naturliga skönheten i detta område inspirera dig i ditt volontärarbete.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


En vanlig dag på lärarprojektet i Nepal

En vanlig dag börjar med frukost och småprat med din värdfamilj i deras bekväma hem. Klä dig välvårdat innan du ger dig av mot din projektplacering.

Transporterna är smidiga, och du använder vanligtvis kollektivtrafiken för att ta dig skolan. Det finns både bussar, tuk-tuks och rikshor (cykeltaxi). Vår personal följer med dig på din första dag och visar hur du ska göra och vart du ska åka.

Du kommer arbeta 6 h per dag, måndag till fredag.

När du kommer fram till skolan, kommer du antingen att planera dagens lektioner med den handledande läraren eller så hjälper du till i klassrummet. Sjung engelska sånger, öva uttal, läsa sagor eller observera lärarna i deras arbete.

Du kommer ha mellan 4-5 lektioner per dag med elever av olika nivåer. Allt eftersom du blir mer bekväm i din lärarroll kan du få mer ansvar. Du kan komma att leda lektioner eller undervisa i ämnen som sport, musik, bild och vetenskap.

Mitt på dagen har du en lunchrast. Passa på att småprata med lärarna och lära dig mer om skolan och utbildningssystemet. Efter lunch kommer du antingen att fortsätta med engelskalektioner eller så kan du hålla i aktiviteter i andra ämnen. Du kan även använda eftermiddagen till att planera lektioner eller förbereda undervisningsmaterial.

Använd din lediga tid till att utforska Nepal. Häng med andra volontärer och vandra i Himalayas bergskedja eller besök antika tempel. Oavsett vad du väljer att göra, ta vara på varje minut i Nepal!

A Projects Abroad volunteer teaching English in Nepal reads a book to his students

Vilka är de långsiktiga målen för lärarprojektet i Nepal?

Det huvudsakliga målet med det här projektet, är att elever från utsatta förhållanden bättre möjligheter att lära sig engelska.


Nepal är ett av världens fattigare länder och trots att det engelska språket har hög status i landet, är det många som inte får en rättvis chans att lära sig det. Vårt mål är att ge elever möjlighet lära sig och öva sin engelska. Vi behöver även din hjälp för att stötta lärarna i klassrummet, samt att förbättra barnens förmåga att läsa-, skriva- och räkna.


Med din hjälp kan alla våra elever få möjligheten att lära sig engelska och andra undervisningsmål. Vi har identifierat fyra långsiktiga mål som vi arbetar med i Nepal:


  • Förbättra barnens engelskakunskaper
  • Ökad läs- och skrivkunnighet
  • Förbättrade räknefärdigheter
  • Förbättrad undervisning


Följ med oss och volontärarbeta i skolor i Nepal, få praktisk undervisningserfarenhet och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

A group photo of a Projects Abroad volunteer with her students at her volunteer teaching placement in Nepal

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nepal. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Nepal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du tänker på Nepal, tänker du då på de majestätiska Himalayabergen? Det är bara ett exempel på Nepals otroligt vackra natur. När du kombinerar det med den rika kulturen, är Nepal en fantastisk destination att utforska och volontärarbeta i.

Det finns så många olika sätt du kan utforska de vackra landskapen. Det går att köra bil off-road genom Chitwan National Park, cykla genom Kathmandu-dalen och vandra till fots i Annapurnas bergsmassiv.

På kvällar och helger rekommenderar vi att du besöker sevärdheter inne i Kathmandu som Durbar Square, där du kan stå mitt i ett antikt palats. Det tornande Boudhanath Stupa är också ett måste!

Nepal är en av våra mest populära destinationer med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Nepal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer