Children line up with their backpacks outside their classroom in Nepal

Volontärarbeta med barn i Nepal

Få arbetslivserfarenhet inom barnomsorg och stötta utvecklingen hos små barn på förskolor och dagcenter

Översikt

Volontärarbeta med barn i Nepal och arbeta i förskolor eller dagcenter för barn med funktionshinder. Du kommer hjälpa barn som kommer från utsatta områden och fokusera på att stötta små barns utveckling.


Ditt arbete kommer bli en del i vår långsiktiga insats att stötta utvecklingen hos små barn och förbättra läs -och skrivkunnigheten hos barn i Nepal. Roliga aktiviteter som ABC-sånger, bygga pussel och bollekar kommer hjälpa barnen att utvecklas.


Det här är en fantastisk chans att göra något för andra, samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet inom barnomsorg i en spännande miljö.


Du kommer bo och leva i Nepals fantastiskt vackra natur, använd din lediga tid att utforska Nepals världsarv, delta i äventyrssporter, yoga och mycket mer.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Nepal rätt för mig?

Om du tycker det är roligt att umgås med barn och vill hjälpa till där behovet är som störst, är det här projektet för dig.


Det här är ett projekt där du kan lära dig mer om utvecklingen hos små barn och som ger dig värdefull erfarenhet om du vill arbeta inom barnomsorg i framtiden. Använd den här upplevelsen till att vässa ditt CV och stå ut från mängden. Du kommer utveckla din ledarskaps -och planeringsförmåga, vilket du kommer ha nytta av oavsett vad du väljer att göra i framtiden.


Du behöver ingen erfarenhet för att delta, ditt arbete kommer vara att stötta befintliga lärare och förskolepersonal på plats. Vår egen personal kommer även finnas som stöd för dig när du än behöver den. Vi håller även i regelbundna workshops för alla våra barnomsorgs -och lärarvolontärer, där du kan dela idéer och prata om de utmaningarna du möter. Du kommer även ha tillgång till vår resursdatabas som är fylld med roliga idéer för lärande aktiviteter.


Barnomsorgsprojektet i Nepal drivs året runt och du kan därför välja att åka det datum som passar dig bäst.

Projects Abroad Childcare volunteers in Nepal sit down with children and play educational games ar a kindergarten.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar inom barnomsorg i Nepal?

Du kommer att volontärarbeta på en förskola eller ett dagcenter, det finns även en möjlighet att volontärarbeta på ett dagcenter för barn med funktionshinder. Ditt arbete kommer vara att stötta lärare och personal på plats. Det här är aktiviteter du kan komma att göra:


  • Förbättra utvecklingen hos små barn
  • Lära barn att läsa, skriva och räkna
  • Lära barn vikten av att praktisera dagliga hygienvanor

Ditt arbete kommer att fokusera på följande områden:

Gynna och förbättra utvecklingen hos små barn

Huvudfokus i Nepal är att förbättra små barns utveckling, du kommer hjälpa barn att möta normala utvecklingsmål för deras ålder. Exempelvis kommer du att förbättra barnens motorik genom bollspel och lära dem samarbete genom lekar som ”ägget i skeden”-race.

Ditt arbete kommer hjälpa barn upptäcka världen och viktigast av allt deras egna styrkor och förmågor.

Lära barn läsa, skriva och räkna

Ett av våra mål är att öka läs- och skrivkunnigheten i Nepal. Du kommer hjälpa till genom att förbättra barnens kunskaper i att läsa, räkna och skriva. De här barnen kommer tycka det är roligt att lära sig om du använder roliga lekar och spel. Sånger och ramsor är även riktigt bra för att lära ut ABC eller 123. Du kan även göra enkla mallar där barnen får måla och fylla i teckningar av ord eller hålla i en sagostund.

Lära barn vikten av att ha goda dagliga hygienvanor

Du kommer lära barn om hygien genom att sjunga roliga sånger, skapa pyssel, göra färgläggningsmallar. Kanske visar du genom en dockteater hur barn ska tvätta sina händer på rätt sätt. De här återkommande lektionerna om hygien kommer att hjälpa barn att hålla sig hälsosamma och skapa livslånga goda vanor.


Var i Nepal kommer jag att arbeta?

Det här är en unik möjlighet att totalt fördjupa sig i kulturen och landet Nepal. Du kommer att arbeta i en av två städer: Kathmandu eller Chitwan. I båda regioner har vi ett flertal projektplaceringar.

Kathmandu

Kathmandu är Nepals huvudstad och rik på kultur och historia. Våra volontärer arbetar med barn på förskolor, skolor, dagcenter och särskilda center för undernärda barn.

Chitwan

Vi samarbetar med ett flertal projektplaceringar i Chitwan, som är en av de största städerna i Nepal. Våra placeringar inkluderar skolor och center för barn med funktionshinder.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Nepal

Börja din dag med att sätta dig ner och äta frukost i lugn och ro med din värdfamilj. Efter frukosten kommer du få din färdigpackade matlåda och ta kommunaltrafiken till din projektplacering.


En vanlig arbetsdag börjar kring kl. 09.30 och slutar kl.16 måndag till fredag, som är samma tider som förskolan är öppen. Tiderna kan komma att variera beroende på aktiviteterna för dagen.


När du kommer fram till din projektplacering sätter du igång med dina dagliga uppgifter. Du kommer att läsa till barnen, göra olika lekfulla fysiska aktiviteter för att förbättra deras koordination, eller leda aktiviteter som förbättrar barnens engelska. Du kommer även att se till att alla barnen tvättar händerna ordentligt innan lunch.


När det är dags för barnens sovstund har du chansen att planera för nästa dag. Du kan även passa på att fråga personalen om det finns något mer du kan göra.


På eftermiddagen kommer du att göra fler aktiviteter med barnen och hjälpa personalen att planera för nästa dag.


Kvällar och helger i Nepal bör tillbringas med att utforska! Det är inte varje dag du är i en så häpnadsväckande miljö. Bestig ett berg, vandra i tempel, praktisera din nepalesiska på den lokala marknaden eller slappna av i värdfamiljens hem.

Projects Abroad volunteers working with children in Nepal are demonstrating how to brush your teeth in a school Childcare project.

Vad är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Nepal?

Det långsiktiga målet med det här projektet är att förbättra utvecklingen hos små barn, samt stötta lärare och förskolepersonal i de förskolor och dagcenter som vi samarbetar med.

Nepal är på FN:s lista över de minst utvecklade länderna, vilket innebär att samhället har stora utmaningar som fattigdom, svält och inga utbildningsmöjligheter. Barn är särskilt sårbara.

Genom att stötta förskolor och dagcenter för barn med funktionshinder, arbetar vi för att förbättra barnens utbildning och livskvalité. Vi på Projects Abroad har valt att inte arbeta med barnhem i Nepal, utan att fokusera på projekt som stöttar hela samhället och som gör att familjer kan ta hand om barnen själva.

Med hjälp av våra volontärer har vi identifierat problemområden och arbetar aktivt med att lösa dem. Våra volontärer gör det genom att skapa en mer stimulerande omgivning och öka barnens skriv -och läsförmåga genom roliga kreativa aktiviteter och spel.

Vi fokuserar även på att sprida kunskap om vikten av bra näring till personal och föräldrar. Undernäring är jätteproblem i Nepal. Hälften av barnen under fem år är undernärda och många människor vet inte vad barn behöver äta för att vara hälsosamma. Att se till att barn får hälsosam mat är en prioritet för oss och du kommer hjälpa oss med att sprida kunskap om bra och näringsrik mat.

Det här är våra fem långsiktiga mål som vi har identifierat för vårt barnomsorgsprojekt i Nepal:

  • Förbättra hygien hos barn
  • Göra människor medvetna om hur man lever hälsosamt, upprätthåller ett hälsosamt familjeliv och skyddar miljön
  • Förbättra utvecklingen hos små barn
  • Öka läs- och skrivkunnigheten
  • Öka mängden positiv stimuli för varje individuellt barn

Hjälp oss att nå våra långsiktiga mål genom att volontärarbeta inom barnomsorg i Nepal.

Female Childcare volunteer working with children in Nepal are leading physical activitie in a day care centre during a project.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nepal. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Nepal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du tänker på Nepal, tänker du då på de majestätiska Himalayabergen? Det är bara ett exempel på Nepals otroligt vackra natur. När du kombinerar det med den rika kulturen, är Nepal en fantastisk destination att utforska och volontärarbeta i.

Det finns så många olika sätt du kan utforska de vackra landskapen. Det går att köra bil off-road genom Chitwan National Park, cykla genom Kathmandu-dalen och vandra till fots i Annapurnas bergsmassiv.

På kvällar och helger rekommenderar vi att du besöker sevärdheter inne i Kathmandu som Durbar Square, där du kan stå mitt i ett antikt palats. Det tornande Boudhanath Stupa är också ett måste!

Nepal är en av våra mest populära destinationer med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Nepal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer