Australian intern with Projects Abroad talking to a young local boy whilst on her occupational therapy work experience in Cambodia.

Praktik inom arbetsterapi i Kambodja

Hjälp barn med funktionshinder i Kambodja och få praktisk arbetslivserfarenhet inom arbetsterapi 

Översikt

Följ med och praktisera inom arbetsterapi i Kambodja och få praktisk arbetslivserfarenhet samtidigt som du hjälper barn med funktionshinder. Du kommer lära dig massor från att observera och arbeta med sjukvårdspersonal på centret. Det här är en fantastisk chans att göra en insats och samtidigt få värdefull arbetslivserfarenhet.

Under din praktik kommer du lära dig att analysera, behandla och engagera barn med olika funktionshinder. Dina studier inom arbetsterapi kommer du ha användning av, då du kommer hjälpa till att skapa individuella behandlings- och träningsplaner för patienter. Du kommer hjälpa till med att öka rörlighet och styrka hos patienterna. Det krävs mycket tålamod och empati och du kommer växa i din yrkesroll.

Du kommer bo och arbeta i den charmiga huvudstaden Phnom Penh och dela lägenhet med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter. Använd din tid i Kambodja till att utforska så mycket som möjligt av landet och äta fantastisk god kambodjansk mat.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över
Du bör ha genomfört ett år av studier i arbetsterapi


Är att göra praktik inom arbetsterapi i Kambodja rätt för mig?

Satsar du på en karriär inom arbetsterapi? Gillar du att arbeta med barn? Om svaret är ja så kommer vårt arbetsterapiprojekt i Kambodja passa dig perfekt.


Du kommer få praktisk arbetslivserfarenhet genom att arbeta med kvalificerad sjukvårdspersonal och vårdgivare, vilket kommer vara till nytta för dig i dina vidare studier. Den här praktikplatsen kommer få ditt CV att stå ut från mängden och du kommer ha intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Ditt arbete i Kambodja kommer även visa att du är dedikerad till att arbeta inom arbetsterapi och att du är passionerad om att hjälpa andra.


Den här praktikplatsen är öppen för alla som studerar arbetsterapi och är klar med sitt första år. Projektet drivs året runt så du kan själv välja när det bäst passar dig att åka. Minimitiden på projektet är två veckor men vi rekommenderar dig att stanna längre för att du ska kunna göra en större insats.

An occupational therapy internship student in Cambodia is pictured playing and engaging with a young child during her work experience with Projects Abroad.

Vad kommer jag att göra när jag gör praktik inom arbetsterapi i Kambodja?

När du praktiserar inom arbetsterapi i Kambodja kommer du arbeta med barn som har fysiska och mentala funktionshinder på ett vårdcenter. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Observera sjukvårdspersonalen och vårdgivarna när de arbetar med barnen
  • Ge barn med funktionshinder olika arbetsterapibehandlingar
  • Uppdatera patientjournaler med dina observationer och anteckningar
  • Uppmuntra utbyte av medicinsk kunskap mellan sjukvårdspersonal

Observera sjukvårdspersonal och vårdgivare på plats när de arbetar med barn som har funktionshinder

Innan du  arbetar praktiskt kommer du att tillbringa en del tid med att observera när personalen arbetar med barnen. Du kommer lära dig hur du ska lyfta, bedöma, behandla och engagera barnen. Varje barn kommer behöva individuell behandling beroende på vilket funktionshinder barnet har. Genom att först observera kommer du att lära känna barnen och lära dig nya kunskaper som du kommer ha nytta av i framtiden.

Hjälpa barn med funktionshinder genom olika arbetsterapibehandlingar

När du har observerat arbetet på vårdcentret kan personalen be dig att hjälpa till med att bedöma och behandla patienter. Varje barn har ett patientkort och patientjournaler där du kan läsa om vad barnets terapibehov är och vilka mål som har satts upp för barnet. Det kan vara mål som att patienten kan vända sida, sitta eller stå.

Du kommer även hjälpa till att tillämpa och hitta nya övningar till barnens individuella träningsplan så att de blir starkare och rörligare. I ditt arbete kommer du behöva analysera och bedöma hur arbetet fortgår så att journalerna hålls uppdaterade.

Uppdatera patientjournaler och patientkort med dina observationer och anteckningar

För att säkra att vårdgivare och framtida praktikanter har så uppdaterad information som möjligt kommer du behöva uppdatera patientjournaler och patientkort med dina observationer och anteckningar.

Utbyta medicinsk kunskap med vårdgivare och sjukvårdspersonal på plats

Det finns mycket du kan lära dig från sjukvårdspersonalen och vårdgivarna på plats men de kan även lära sig från dig. Arbetsterapi är inget känt yrke i Kambodja och personalen på plats kommer ha nytta av att lära sig tekniker som du lärt dig under dina studier. Du kan även hjälpa till genom att lära personalen engelska så blir kommunikationen lättare.


Var i Kambodja kommer jag att arbeta?

Phnom Penh

Du kommer vara baserad i Kambodjas huvudstad Phnom Pehn. Staden är perfekt för turister med sina vackra strandpromenader längs med de två floderna Mekong och Tonlé och många historiska platser. Det finns många saker för dig att se i denna snabbt växande asiatiska stad. Besök det kungliga palatset, shoppa på gatumarknader och lär dig mer om Kambodjas blodiga historia genom att besöka folkmordsmuseet. Det kända templet Angkor Wat är endast några timmars resa bort!

Din praktikplats kommer vara på ett center för barn med mentala eller fysiska funktionshinder. Många av de här barnen har blivit övergivna av sina föräldrar, då föräldrarna inte har råd att ta hand om dem. Centret tar hand om och ger vård åt de här barnen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kambodja.


En vanlig dag när du praktiserar inom arbetsterapi i Kambodja

Du kommer börja morgonen med en härlig kambodjansk frukost av färsk frukt, bananpannkakor och stekt ris med ägg, innan du hoppar på en tuk tuk som tar dig till din praktikplats. Vår personal kommer att följa dig på din första dag så att du hittar och de kommer introducera dig till dina nya kollegor.


En vanlig arbetsdag kommer börja kring kl. 8 och sluta kring kl. 16, måndag till fredag. Du kommer få en lång paus mellan 11 -13 där du kan åka tillbaka till din lägenhet för att äta lunch. Du kan även välja att ta med dig en lunchlåda och gå igenom patientjournaler under lunchen.


Varje dag kommer du börja med att gå igenom dagens schema med din handledare. Ditt huvudfokus kommer vara att hjälpa till med att bedöma och behandla patienter. Barnen har varierande funktionshinder, många med cerebral pares och autism.


Du kommer hjälpa att skapa individuella behandlingsplaner, notera framsteg och uppdatera patientjournaler. Under dagen kommer du tillbringa en timme med varje patient innan du går till nästa.


På din fritid kan du äta middag på en av de många restaurangerna på huvudgatan eller kanske planerar du en weekendresa med de andra Projects Abroad volontärerna och praktikanterna.

A female Projects Abroad intern is seen helping a child eat as part of her occupational therapy internship in Cambodia.

Vilka är de långsiktiga målen med arbetsterapiprojektet i Kambodja?

Det finns två huvudsakliga mål med arbetsterapiprojektet i Kambodja, att förbättra dina kunskaper och förbättra vården och stödet till de barn som vi arbetar med.


Du kommer arbeta i ett center för barn som har mentala och fysiska funktionshinder. Många av de här barnen blev övergivna av deras familjer för att familjen inte kunde ta hand om dem. Sjukvårdspersonalen på plats ger barnen vård och en säker plats att växa upp på.


Under din tid på projektet kan du använda dina kunskaper till stötta barnen och utbyta kunskaper med personalen. Arbetsterapi är inget vanligt yrke i Kambodja så du måste vara självsäker och proaktiv när du arbetar. Stöttar du sjukvårdspersonalen på plats kan fler barn få behandling.


I Kambodja har vi fyra mål för vårt arbetsterapiprojekt för att säkerställa att vi arbetar långsiktigt:


  • Förbättra tillgången till sjukvård för utsatta grupper
  • Förbättra kvalitén på sjukvård som ges till patienter
  • Öka kunskapen om olika medicinska procedurer och verka för kunskapsutbyte mellan sjukvårdspersonal
  • Förbättra hygienstandards


Följ med och praktisera inom arbetsterapi i Kambodja och hjälp oss nå våra mål, samtidigt som du förbättrar dina kunskaper inom arbetsterapi.

A female intern from projects Abroad can be seen clapping with a child during her occupational therapy internship in Cambodia.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Phnom Penh. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du utforskar Kambodja kommer du bli förundrad över mängden av livliga städer, scenisk natur och kända historiska landmärken. Det här landet har otroligt mycket att erbjuda och du kommer ha massor av roliga saker att se och göra på din fritid.

Den världskända tempelgruppen nära Siem Riep är ett måste när du besöker Kambodja. Missa inte det magnifika Angkor Wat! Du kommer känna dig som Indiana Jones när du kliver över gigantiska trädrötter och mellan vildvuxna klätterväxter i ingången till templet.

Men Kambodja har mycket mer att erbjuda än bara antika tempel. Du kan vandra i djungeln, snorkla, eller åka på en båttur havet kring Sihanoukville och titta efter delfiner. För en mer avslappnad eftermiddag kan du sola på en de många vackra stränderna.

Det finns ett nätverk av internationella volontärer i Kambodja så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer