Projects Abroad Intern taking part in a busy physiotherapy session whilst on her occupational therapy internship in Kenya.

Praktik inom arbetsterapi i Kenya

Lär dig behandlingstekniker från erfarna arbetsterapeuter och hjälp patienter med funktionshinder

Översikt

Följ med oss och praktisera inom arbetsterapi i Kenya och få värdefull arbetslivserfarenhet. Du kommer arbeta sida vid sida med en erfaren arbetsterapeut, antingen på ett sjukhus eller på ett vårdcenter för människor med funktionshinder. Det här är ett fantastiskt sätt att lära dig mer om hur du arbetar praktiskt som arbetsterapeut samtidigt som du vässar ditt CV.

Arbetsterapeutprojektet i Kenya är upplagd som en praktikplats. Fokus är på att du ska lära dig nya kunskaper och du arbetar under handledning. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra.

Du kommer tillbringa mycket av din tid med att observera vilka metoder som arbetsterapeuten på plats använder. Ditt arbete innebär även att du hjälper till med att planera och implementera behandlingsplaner. Du kommer arbeta under handledning med patienterna som har funktionshinder som cerebral pares och autism. Arbetet du gör kommer vara en del i vårt långsiktiga arbete att rehabilitera patienter och förbättra deras livskvalité.

Du kommer vara baserad i staden Nanyuki som ligger i centrala Kenya och du bor hos en lokal värdfamilj. Vi uppmuntrar dig att utforska så mycket som möjligt av landet, maten, kulturen och traditionerna under din tid i Kenya.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att göra praktik inom arbetsterapi i Kenya rätt för mig?

Tänker du arbeta med arbetsterapi i framtiden? Studerar du arbetsterapi? Vill du kunna lägga in praktisk arbetslivserfarenhet på ditt CV? Då är vårt arbetsterapiprojekt i Kenya perfekt för dig!


Under din praktik kommer du arbeta sida vid sida med en arbetsterapeut. Du kommer kunna observera nära hur det praktiska arbetet går till i Kenya. Passa på att fråga mycket och skriva anteckningar. Under din tid på projektet kommer du även få göra praktiskt arbete under handledning. Det kommer ge dig värdefull arbetslivserfarenhet som du kan lägga på ditt CV och intressanta ämnen att ta upp på arbetsintervjuer och i uppsatser.


För att kunna delta på det här projektet måste du ha studerat minst ett år på en utbildning inom arbetsterapi eller en liknande utbildning. Ditt arbete kommer ske under handledning och du kan närsomhelst be vår personal på plats om stöd eller hjälp.


Vårt arbetsterapiprojekt i Kenya drivs året runt och du kan åka som kortast för två veckor. Vi uppmuntrar dig att stanna längre så du hinner lära dig mer och göra en större insats för patienterna. Vänligen notera att vårdcentret är stängt i augusti och i början av november till slutet av december.

Projects Abroad occupational therapy in Kenya interns are pictured conversing with local doctors outside the hospital during their work experience.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom arbetsterapi i Kenya?

När du praktiserar inom arbetsterapi i Kenya kommer du både lära dig massor och få arbeta praktiskt. Det här är några uppgifter du kan förvänta dig att göra:


  • Arbeta sida vid sida med en kvalificerad arbetsterapeut och observera hur de arbetar i Kenya
  • Hjälpa till att bedöma patienters träningsbehov och förbättra deras dagliga liv
  • Hjälpa till med träningsövningar, talterapi och träning inför vardagliga sysslor

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Arbeta sida vid sida med en kvalificerad arbetsterapeut


Under den tid som du praktiserar inom arbetsterapi i Kenya kommer du att observera kvalificerad personal på plats.


Du kommer se hur de arbetar med patienter och lära dig hur de använder sig av tekniker för att förbättra tillvaron för patienterna. Fråga mycket så att du förstår hur behandlingsteknikerna används och varför.


Hjälpa till att utvärdera patienternas behandlingsbehov


Samtidigt som du lär dig från kvalificerad personal kommer du även att hjälpa till att utvärdera patienternas behandlingsbehov.


Det inkluderar att diskutera olika patientfall med personalen och andra praktikanter. Tillsammans kommer ni hitta den bästa behandlingsplanen för varje patient. Utvärdering och planering kommer ske under överseende av din handledande arbetsterapeut.


Arbetsterapi


Var entusiastisk och demonstrera dina kunskaper inom arbetsterapi, så kan du komma att få hjälpa till att behandla patienter.


Det kan vara att hjälpa patienter motionera, träna patienter att klara av sina vardag, eller ge talterapi till de med mindre talsvårigheter. Allt ditt arbete kommer ske under handledning. Det här projektet är en riktigt bra möjlighet att få praktisk arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV, samtidigt som du hjälper människor.


Var i Kenya kommer jag att arbeta?

Nanyuki

Du kommer bo och arbeta i staden Nanyuki, ungefär 200 km nordost från Nairobi. Nanyuki är en marknadsstad där människor från landsbygden möts för att handla färska råvaror, kött och andra nödvändigheter. Staden är även porten till Laikipia-platån, ett av Afrikas viktigaste naturskyddsområden.

Du kommer arbeta på ett sjukhus eller på ett vårdcenter för människor med funktionshinder. Där kommer du hjälpa till att behandla patienter i olika åldrar och med olika funktionshinder. Det kan vara människor med autism, cerebral pares och sensoriska integrationstörningar.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kenya.


En vanlig dag på arbetsterapiprojektet i Kenya

Börja din dag med en god frukost tillsammans med din värdfamilj. Promenera eller ta kollektivtrafiken till din praktikplats. Vår egen Projects Abroad personal kommer följa dig på din första dag så att du hittar rätt.


Du kommer börja arbeta kring kl 08.30. Morgonens arbete innebär att hjälpa arbetsterapeuten på plats med administration och förberedelser inför dagens terapibehandlingar. Från ungefär kl. 9.30 kommer du följa med arbetsterapeuten när denne går rond. Observera arbetet noga och ta anteckningar så du lär dig så mycket som möjligt.


Mellan kl.12–13.30 kommer du ha 1.5h lunchpaus, din värdfamilj bor så nära att du kan åka hem över lunchen. Alternativt kan du ta med dig en matlåda.


Efter lunch kan du diskutera patientutvärderingar med din handledande arbetsterapeut och andra praktikanter, tillsammans kan ni besluta om olika individuella terapiplaner.


Sen är det dags för eftermiddagens terapibehandlingar, där du kommer hjälpa patienter med rörelseträning, lära dem klara sig bättre i vardagen och ge talterapi. Allt arbete sker under överinseende av din handledare.


Du kommer sluta arbetet kring kl.15 på eftermiddagen och kan då antingen åka hem till din värdfamilj eller umgås med andra praktikanter.


Kvällar och helger är din lediga tid, du kan slappna av, utforska och lära dig mer om kenyansk kultur. Passa på att resa med andra praktikanter och volontärer, åk på safari i närheten eller vandra ute i naturen.

A Projects Abroad intern is pictured interacting with a baby whilst on her occupational therapy internship in Kenya.

Vilka är de långsiktiga målen med arbetsterapiprojekten i Kenya?

Det finns två huvudsakliga mål med det här projektet: att hjälpa dig utveckla dina kunskaper och att förbättra vården för funktionshindrade i Nanyuki.


Vi vill ge dig praktiska kunskaper som kommer göra att du växer i din karriär som arbetsterapeut. Du kommer observera och arbeta med erfarna arbetsterapeuter på ett lokalt sjukhus eller vårdcenter för människor med funktionshinder. Passa på att fråga mycket och anteckna, så lär du dig så mycket som möjligt.


De sjukhus som vi samarbetar med är överfulla och arbetsterapeuterna måste arbeta långa dagar för att hinna med alla patienter. Som praktikant med erfarenhet inom arbetsterapi kommer du vara ett välkommet extra par händer. Du kan hjälpa till att öka motionen för patienter, träna patienter att utföra vardagliga sysslor och ge talterapi. Genom din hjälp kan patienter få självständigare liv.


Vi har identifierat fem mål som vi arbetar med på vårt arbetsterapiprojekt i Kenya:


  • Uppmuntra till ökat kunskapsutbyte mellan sjukvårdspersonal från olika länder och öka förståelsen för olika medicinska procedurer
  • Förbättra kvalitén på sjukvården som ges till patienter
  • Öka tillgången till grundläggande sjukvård för utsatta grupper i samhället
  • Förbättra hygienstandards
  • Minska antalet människor som insjuknar i malaria


Följ med och praktisera inom arbetsterapi i Kenya och hjälp oss nå våra långsiktiga mål samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet.

Medical interns from Projects Abroad can be seen posing with local nurses during their occupational therapy internship in Kenya.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nanyuki. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Kenya.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Ditt volontärarbete i Kenya kommer ge dig en fantastisk möjlighet att utforska landet närmare. Med så många olika aktiviteter att välja mellan kommer du ha fullt upp på kvällar och helger.

Ingen resa till Östafrika är komplett utan en safari. När du utforskar Kenyas savanner kan du se vilda djur som elefanter, lejon och även den utrotningshotade Rothschildgiraffen.

Våra projekt ligger i Nanyuki som även är känt som ”gateway to Mount Kenya”. Med det majestätiska berget som granne, är det värt att åka på en dagsresa och vandra längs med foten av berget.

Du kan även tillbringa dina kvällar med att lyssna på livemusik och smaka utsökta lokala rätter på livliga restauranger. Kenya har även många marknader som är ett måste att besöka! Här hittar du färgstarka textiler och handgjorda skulpturer.

Du kan utforska Kenya självständigt eller i grupp. Vi har många volontärer i Kenya så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer