Projects Abroad staff show volunteers around on the islands in Ecuador.

Ankomst i Ecuador

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Ecuador

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Ecuador. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Ecuador

Du kommer anlända på San Cristobal Island Airport (SCY) och en vänlig Projects Abroad anställd kommer möta dig på flygplatsen. Staden Puerto Baquerizo Moreno där våra är baserade ligger nära flygplatsen- Det är endast en 5 min bilresa mellan flygplatsen och vårt kontor. Kostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen betalas av Projects Abroad, eftersom det ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Ecuador

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Ecuador

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

När du anländer till Quito eller Guayaquil kommer du behöva betala 20 USD för ett Immigration Galapagos Card. Om du är under 18 år kommer du även få betala 100 USD när du anländer på San Cristobal Airport. Den här avgiften går direkt till att bevara och förbättra den världskända nationalparken.

Därför behöver volontärer som är under 18 år, ha med sig 120 USD i kontanter när de anländer till Ecuador. Den här extra kostnaden ligger utanför vår kontroll och kan inte undvikas när man reser in till Galapagos öarna.

Din introduktion till Ecuador

Vår personal på plats finns där för att stötta och hjälpa dig.Du kommer få en grundlig introduktion till din nya hemstad och personalen kommer ta dig på en rundtur. Vår personal kommer hjälpa dig att köpa SIM-kort, växla pengar och visa dig andra saker du kan behöva som postkontor och banker. De kommer även visa dig hur lokaltrafiken fungerar.


Som en del i din introduktion till Ecuador kommer du besöka våra lokala kontor och lära dig mer om hur vi driver våra projekt i Ecuador. Du kommer även få ett introduktionspaket som innehåller information som du kan behöva, såsom en karta av staden med viktiga platser utmärkta.

Första dagen på ditt projekt i Ecuador

På din första dag kommer vår personal att åka med dig till ditt projekt så att du hittar. När du kommer fram till projektet kommer du få massor av stöd och hjälp. Ditt arbete börjar först på “riktigt” på din andra dag. Vi tycker det är viktigt att du får en mjukstart och lär dig vad som förväntas av dig och hur allt fungerar.


Du kommer träffa dina nya kollegor och få en grundläggande introduktion till projektarbetet. Det gör att du kommer veta vilka som är vanliga aktiviteter på projektet och hur en dag är strukturerad.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer