Project Abroad volontärer får syn på utrotningshotade Rothschild giraffer på savannen i Soysambu Conservancy i Kenya

Skydda giraffer och lejon i Kenya

Bo på savannen och skydda den utrotningshotade Rothschild giraffen, lejon och andra vilda djur i Afrika

Översikt

Volontärarbeta med natur och vilda djur i Kenya och hjälp oss att skydda utrotningshotade djur och hotade ekosystem. Det här är en fantastisk möjlighet att se vilda djur i deras naturliga miljö och samtidigt lära sig direkt från naturskyddsexperter i hjärtat av Östafrika.

Du kommer vara placerad på Soysambu nationalpark, där du arbetar med att skydda den biologiska mångfalden genom forskning och observation.

Ett av huvudmålen med projektet är att skydda den utrotningshotade Rothschild giraffen. Endast ett par tusen finns kvar i det vilda och en stor del av populationen finns i Soysambu. Genom att arbeta tillsammans kan vi rädda utrotningshotade arter innan de försvinner för gott. Du kommer också arbeta med att ta bort inkräktande och främmande växter och bygga vattenhål för vilda djur. Allt volontärarbete kommer att ske under överseende av en erfaren naturskyddsexpert.

Du arbetar tillsammans med andra volontärer och bor på en gård som ligger i ett naturreservat. Det här är resan för dig som vill bo på savannen och som letar efter den ultimata afrikanska vildmarksupplevelsen.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med vilda djur i Kenya rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för dig som brinner för att skydda vilda djur och trivs med att vara ute i naturen. Det här är möjligheten att bli en del av ett vildmarksäventyr utöver det vanliga.


Vill du i framtiden jobba med att skydda vilda djur och natur? Vårt naturskyddsprojekt har den perfekta balansen mellan forskning och praktiskt arbete. Du kommer få lära dig naturvård direkt från våra naturskyddsexperter och få en bra helhetsbild av naturvård. Det här är något som vässar ditt CV och genom att berätta om dina upplevelser och utmaningar, kommer få dig att stå ut lite extra på arbetsintervjuer.


Det här projektet drivs året runt och du kan åka som kortast för en vecka. Vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner se och uppleva så mycket som möjligt.

A group of volunteers are pictured on a Jeep truck whilst taking a break from their wildlife conservation volunteering in Kenya with Projects Abroad.

Ditt arbete kommer att delas in i fem huvudkategorier:


Forska och observera utrotningshotade djurarter


Vårt huvudmål med vår forskning är att bevara Rothschild giraffen och dela den information vi samlar in med andra naturreservat. Det här är banbrytande forskning som kan komma att bestämma utgången för denna underart av giraffer. Endast ett par tusen Rothschild giraffer finns kvar i det vilda. Vårt arbete i Kenya är ett viktigt led i att bevara deras naturliga habitat och se till att girafferna har en skyddad plats att leva i.


Sätta upp självutlösande kamerafällor


Eftersom många djur är aktiva på natten hjälper automatiska kamerafällor oss att studera deras naturliga habitat, geografiska rörelsemönster och beteende. Du kommer hjälpa våra naturskyddsexperter att sätta upp självutlösande kamerafällor runt om i naturreservatet. Det kommer också att hjälpa oss att göra en förteckning över de däggdjur som finns i naturreservatet, som gör att vi kan mäta hur populationerna förväntas växa.


Hjälpa lokalbefolkningen


Utöver ditt arbete på naturreservatet kommer du även att varje torsdag hjälpa till i vårt hjälpprogram för lokalbefolkningen. Vilken typ av hjälp vi erbjuder är beroende av vilket typ av behov som lokalbefolkningen har för tillfället. Exempel på hjälp kan vara:


  • Lära barn vikten av att skydda natur och miljö
  • Lära ut engelska
  • Delta i fotboll och andra sporter
  • Bygga en toalett eller en ugn


Ta bort främmande och inkräktande växtlighet


Främmande växter som inkräktar på den lokala växtligheten är ett stort problem i Kenya. Den inkräktande växtligheten konkurrerar ut lokal växtlighet som behövs för de vilda djurens habitat. Du kommer hjälpa till att ta bort dessa växter. Ditt arbete kommer också att vara att rensa stigar så besökare i nationalparken inte vandrar utanför de anvisade stigarna. Det hjälper till att skydda inhemsk växtlighet.


Underhålla naturliga vattenhål för vilda djur


Du kommer att hjälpa att underhålla brunnar och vattenhål. Ditt arbete kommer säkra vattentillgången för vilda djur och ge dem en bättre chans att överleva torrperioden.


Var i Kenya kommer jag att arbeta?

Soysambu

Volontärarbeta med natur och miljö i Kenya och hjälp oss att skydda utrotningshotade arter och hotade ekosystem. Det här är en fantastisk möjlighet att se vilda djur i deras naturliga miljö och samtidigt lära sig direkt från naturskyddsexperter i hjärtat av Östafrika.


Du kommer vara placerad på Soysambu nationalpark, där du arbetar med att skydda den biologiska mångfalden genom forskning och observation.


Ett av huvudmålen med projektet är att skydda den utrotningshotade Rothschild giraffen. Endast ett par tusen finns kvar i det vilda och en stor del av populationen finns i Soysambu. Genom att arbeta tillsammans kan vi rädda utrotningshotade arter innan de försvinner för gott. Du kommer också arbeta med att ta bort inkräktande och främmande växter och bygga vattenhål för vilda djur. Allt volontärarbete kommer att ske under överseende av en erfaren naturskyddsexpert.


Du arbetar tillsammans med andra volontärer och bor på en gård som ligger i ett naturreservat. Det här är resan för dig som vill bo på savannen och som letar efter den ultimata afrikanska vildmarksupplevelsen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kenya.


En vanlig dag på naturskyddsprojektet i Kenya

Du kommer oftast att volontärarbeta fem dagar i veckan. Beroende på vad som behöver göras kommer du antingen börja tidigt, sluta senare eller arbeta över helgen.


Arbetet är uppdelat mellan volontärer genom ett veckoschema. En vanlig dag kan du förvänta dig att arbeta från 8 till 12. Du kommer få en paus för att äta, vila och slappna av tills den värsta hettan har lagt sig vid 14. Därefter fortsätter arbetet på eftermiddagen.


Volontärarbetet är ofta delat på dagar med fysiskt arbete och dagar utan. Du kommer att växla mellan att exempelvis gräva och rensa växter, till att samla in data, GPS kartläggning och artforskning.


Kvällarna tillbringas med att laga mat, äta, spela spel och förbereda nästa dag.


Vi har utbildad personal på plats som övervakar alla aktiviteter och stöttar vid behov. De följer med dig varje gång du åker ut i naturreservatet. Du kommer även att kunna delta i workshops med ämnen kring naturskyddsprojektet, miljö och djurliv.


Eftersom du delar boende med andra volontärer kommer ni lära känna varandra väl.

A male Projects Abroad volunteer spots a male giraffe whilst out and taking part in his Wildlife conservation volunteer work in Kenya.

Vilka är det långsiktiga målen med naturskyddsprojektet i Kenya?

De långsiktiga målen med det här projektet är att bevara den biologiska mångfalden och säkra överlevnaden för de vilda djur som finns i området.


Kenya är välkänt för deras safaris och deras vilda djur som vandrar längs vägkanten. Den mänskliga populationen växer i Kenya. Det finns ett mycket stort hot av tjuvjakt, miljöförstöring och skador från privat och kommersiell fastighetsutveckling. Djurreservat som Soysambu skapar tillflyktsorter för vilda djur och ger vildmarken möjlighet att återhämta sig.


Eftersom det finns så många olika typer av arbete och forskning du kan göra på Soysambu kommer du lära dig massor. Du kommer även bli medveten om hur den afrikanska savannen, växtligheten och djuren samexisterar i ett enda stort system.


Vårt huvudmål i Soysambu är att skydda Rothschild giraffen: ungefär 5 % av världens population av Rothschild giraffen bor i Soysambu. Forskningen som vi bedriver är kritisk för att kunna bevara giraffpopulationen.


Vi arbetar även med att involvera den lokala befolkningen och på Soysambu arbetar vi sida vid sida. En del av arbetet vi gör är att ordna workshops med skolbarn och lära dem vikten av att skydda och bevara djur och miljö.


Följ med och volontärarbeta med natur och miljö i Kenya och bli en del i vårt långsiktiga arbete att skydda Kenyas vildmarker.

Volunteers from Projects Abroad are pictured with a giraffe they helped rescue whilst on their wildlife conservation volunteer work in Kenya.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer under din tid i naturreservatet. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra och dela era upplevelser av att bo tillsammans på den afrikanska savannen. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Ditt volontärarbete i Kenya kommer ge dig en fantastisk möjlighet att utforska landet närmare. Med så många olika aktiviteter att välja mellan kommer du ha fullt upp på kvällar och helger.

Ingen resa till Östafrika är komplett utan en safari. När du utforskar Kenyas savanner kan du se vilda djur som elefanter, lejon och även den utrotningshotade Rothschildgiraffen.

Våra projekt ligger i Nanyuki som även är känt som ”gateway to Mount Kenya”. Med det majestätiska berget som granne, är det värt att åka på en dagsresa och vandra längs med foten av berget.

Du kan även tillbringa dina kvällar med att lyssna på livemusik och smaka utsökta lokala rätter på livliga restauranger. Kenya har även många marknader som är ett måste att besöka! Här hittar du färgstarka textiler och handgjorda skulpturer.

Du kan utforska Kenya självständigt eller i grupp. Vi har många volontärer i Kenya så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer