Projects Abroad volunteer helps to build a wall during her construction volunteer work in Tanzania

Volontärarbeta med att bygga i Tanzania

Hjälp barnen i en massajby genom att bygga klassrum och andra skolbyggnader

Översikt

Bli byggvolontär i Tanzania och var med och ge människor som bor i utsatta områden på afrikanska landsbygden, tillgång till modern infrastruktur. Du arbetar i en massajby i närheten av Arusha, där du bygger en ny skolbyggnad med fler klassrum. När du volontärarbetar med att bygga i Tanzania ger du barnen en trygg studiemiljö och en bättre chans till utbildning.

Byarna där vi arbetar har begränsade möjligheter att erbjuda skolgång för de mindre barnen. Därför driver vi en egen skolverksamhet. Som byggvolontär i Tanzania är du med och utvecklar skolan genom att bygga upp nya skolbyggnader med fler klassrum. Du bygger från grunden, gör eget byggmaterial, samt putsar och målar väggar. Vi bygger tillsammans och du får se resultatet av ditt arbete under resans gång.

Du bor hos en värdfamilj i Arusha och på fritiden kommer du ha många tillfällen att utforska Tanzanias färgsprakande landskap. Under din tid på projektet kommer du lära känna volontärer från hela världen och ni kommer uppleva många spännande ögonblick tillsammans.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med att bygga i Tanzania rätt för mig?

Vårt byggprojekt i Tanzania passar dig som är villig att kavla upp ärmarna och hjälpa till där det behövs. När du volontärarbetar med att bygga i Tanzania kommer du direkt se resultatet av ditt arbete.

Arbetet kan stundtals vara fysiskt krävande och slitigt, så du bör vara motiverad och vilja ta i. Det kommer vara värt allt slit när du ser hur glada barnen blir.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet. Väl på plats får du hjälp av lokal byggpersonal som lär dig allt du behöver veta.

Projektet pågår året runt, så du kan åka ner och volontärarbeta när det passar dig bäst. Kortaste tiden att delta på projektet är minst två veckor, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner göra mer.

A female volunteer is seen painting a wall as part of her building volunteer work in Tanzania

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med att bygga i Tanzania?

Du är med och bygger nya och rymliga skolbyggnader och till din hjälp har du en erfaren byggnadsentreprenör. Arbetet är fysiskt krävande, men slitet ger resultat och du ger utsatta områden en hjälpande hand. Det här är vad du kan förvänta dig att göra:

  • Samarbeta med en erfaren entreprenör
  • Bygga från grunden, framställa byggmaterial, bygga väggar och tak
  • Måla färdiga byggnader

Samarbeta med lokal entreprenör

Har du ingen erfarenhet eller tummen mitt i handen? Du behöver inte oroa dig! En lokal byggnadsentreprenör finns på plats och lär dig allt du behöver kunna för att medverka fullt ut i bygget. Vad du arbetar med beror på hur länge du har tänkt stanna och hur långt bygget har nått när du kommer ned. Du lär dig enkla och effektiva byggtekniker att arbeta med.

Bygga, putsa och måla

Du kan komma att vara med och bygga grunden, eller om du anländer senare i byggprocessen fokusera på att putsa och måla väggarna. Din insats har stor betydelse oavsett vad du gör, eftersom volontärer behövs under hela byggprocessen.

Allt byggnadsarbete sker för hand, du kommer använda traditionella material och byggnadstekniker som inte behöver elektricitet.


Var i Tanzania kommer jag att arbeta?

Arusha

Vi bygger i massajbyar i närheten av Arusha, en större stad vackert belägen vid foten av berget Mount Meru. Landskapet är en dynamisk blandning av grönska, landsbygd och mer urbana områden.

Du är med och bygger en skola och allt som hör till, som klassrum och lärarrum. I byn där du arbetar känner alla varandra och du blir snabbt en del i gemenskapen, samtidigt som du också får uppleva den gröna lummiga naturen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Tanzania.


En vanlig dag som byggvolontär i Tanzania

Eftersom du arbetar utomhus i ett varmt land så har vädret betydelse för när på dagen du bygger. Arbetstiderna kan variera mellan kl. 8-12 eller kl. 14-18. När det är som varmast mitt på dagen tar du rast och äter din lunch, kanske sitter du i den svalkande skuggan av ett Akaciaträd.

Med hjälp av andra volontärer och erfaren byggpersonal på plats bygger du från grunden, gör i ordning materialet, murar eller putsar och målar väggar. Arbetet är ganska krävande, men samtidigt roligt och givande när du ser resultatet.

På fritiden kan du passa på att upptäcka både det dynamiska Arusha och det omgivande landskapet. Den östafrikanska savannen är vida känd för sin natur och sitt djurliv, här finns möjlighet till kvällssafari där du kan se lejon stryka fram över de väldiga vidderna.

Two volunteers are seen carying bricks whilst on their building volunteer work in Tanzania with Projects Abroad

Vad är de långsiktiga målen med byggprojektet i Tanzania?

Målet med byggprojektet i Tanzania är att ge yngre barn i en massajby, bättre möjlighet till utbildning i en trygg miljö.

Vi på Projects Abroad driver en förskola för massajbarn i omgivningarna runt Arusha. Det är barn som har mycket begränsade möjligheter till tidig utbildning. Innan vi byggde upp vår skola fanns ingen formell förskoleverksamhet och den undervisning som ändå gavs bedrevs i en sliten kyrkobyggnad. Förskolan spelar en viktig roll då den vänjer barnen vid skolmiljö och förbereder dem för grundskolan.

Vi bygger riktiga klassrum där våra lärarvolontärer kan bedriva sin undervisning och ge barnen en verklig chans till en bra utbildning.

Följ med oss och volontärarbeta med att bygga i Tanzania och hjälp massajbarnen få bättre tillgång till utbildning.

Seen here is a female Projects Abroad volunteer assisting with building a home for a local family during her building volunteer work in Tanzania

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Arusha. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Tanzania.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

En resa till Tanzania ger dig chansen att utforska själva hjärtat av Afrika. Det finns massor att se och göra. Ett besök i Tanzania är inte komplett utan en safari! Här finns chansen att se alla Afrikas ikoniska vilda djur som elefanter, noshörningar och lejon.

Tanzania är även hem till Afrikas högsta berg Mount Kilimanjaro. Vandra genom de vackra och stillsamma landskapen längs med foten av berget. Vill du ha en livligare upplevelse? Då rekommenderar vi ett besök på en av de lokala marknaderna. Du kan även åk ut till en massajby och lära dig mer om massajernas sätt att leva.

Vi har många volontärer som åker till Tanzania, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja att utforska Tanzania självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer