A group of students built a toilet block as part of their building volunteer work in Ghana

Volontärarbeta med att bygga i Ghana

Kavla upp ärmarna och hjälp till att bygga skolor och andra byggnader i Ghana

Översikt

Följ med oss som byggvolontär till Ghana. Du volontärarbetar med erfaren byggpersonal och tillsammans bygger ni skolor, klassrum, toaletter, bibliotek eller bostäder. Det här är ett utmärkt sätt att ge tillbaka och samtidigt lära sig nya saker.

Du arbetar tillsammans med andra volontärer och du kommer se resultatet av ditt arbete under din tid i Ghana. Din insats är avgörande för att förbättra livskvaliteten för många människor på den afrikanska landsbygden.

Som volontär kommer du arbeta i en av de många byarna i Akuapem Hills, norr om huvudstaden Accra. Du kommer bli varmt välkomnad av din värdfamilj och bo enkelt men bekvämt. Passa på att prova på delikatesser från det ghananska köket, eller utforska olika nationalparker och vilddjursreservat på fritiden.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med att bygga i Ghana rätt för mig?

Är du arbetsvillig och vill hjälpa till där det behövs? Då är du varmt välkommen till vårt byggprojekt i Ghana! Du behöver ingen tidigare erfarenhet, eftersom både handledare och lokal byggpersonal finns på plats och lär dig allt du behöver kunna. Gillar du fysiskt arbete som dessutom gör skillnad? Då har du kommit rätt!

Som byggvolontär i Ghana utvecklas du som person och får värdefulla erfarenheter till ditt CV. Volontärarbete visar att du är engagerad, arbetsvillig och anpasslig. Det är egenskaper som du alltid har nytta av.

Vårt byggprojekt i Ghana pågår året runt, så du kan komma ned när det passar dig. Du stannar i minst en vecka, men vi rekommenderar att du stannar så länge du kan. Du vill ju se frukterna av ditt arbete och ju längre du stannar desto mer sannolikt är det att du får göra det.

A volunteer is pictured laying the foundations for a toilet block as part of his building volunteer work in Ghana.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar i Ghana?

Som byggvolontär i Ghana hjälper du till att bygga ut viktig infrastruktur som skolor, klassrum, toaletter, bibliotek eller bostäder i natursköna Akuapem Hills. Under din vistelse får du:


  • Tillverka eget byggmaterial.
  • Bygga eller renovera skolor, klassrum och annan viktig infrastruktur.
  • Putsa och måla väggar.
  • Hitta kreativa sätt att uppmuntra inlärning

Som byggvolontär i Ghana fokuserar du på tre områden:

Gör ditt eget material

En lokal byggnadsentreprenör finns på plats och lär dig nyttiga byggtekniker när du kommer ned till Ghana. Du använder dig inte av traditionella material i ditt byggande, utan istället gör du eget tegel av torkad lera. Du får lära dig bygga hållbart och miljövänligt med hjälp av lera och vatten, till exempel hur du ska pressa ut vattnet och forma leran till tegelstenar innan dessa sätts ut för att torka i solen.

Kavla upp ärmarna, bygg och renovera

Du bygger och renoverar skolor, klassrum och annan viktig infrastruktur med egenproducerat material. Du är med vid hela byggprocessen från fundament till väggar och tak. Ett nytt klassrum tar vanligtvis en månad att färdigställa.

Skapa kreativa miljöer

När bygget är färdigt är det dags att ge det färg och stil. Med hjälp av handledare och lokal byggpersonal putsar och målar du väggar och hjälper till att försköna omgivningarna. Ett piggt och roligt grepp är att dekorera klassrummets väggar med kreativa och lärorika “väggmålningar”. Det kan handla om exempelvis enkla ramsor, räkneord eller namn på färger.


Var i Ghana kommer jag arbeta?

Akuapem Hills

Du arbetar på olika byggen i någon av byarna runt natursköna Akuapem Hills. Som byggvolontär I Ghana bygger och renoverar du skolor och rustar upp viktig infrastruktur.

Akuapem Hills är vackert beläget landsbygdsområde där människor känner varandra. Du kommer snart in i gemenskapen och byborna är vänliga och tillmötesgående. Inte minst traktens barn är nyfikna på dig. Människorna här njuter gärna av livet och du får många tillfällen till fest, skratt och god mat.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


En vanlig dag som byggvolontär i Ghana

På grund av det mycket varma och fuktiga klimatet i Ghana sker arbetet på förmiddagen. Dagarna börjar kl 8.30 på morgonen och slutar ca 12:30. Du har även en kvarts rast under förmiddagen.

Du vaknar varje morgon hos din värdfamilj, äter en stadig frukost och gör dig redo för en ny dag. På gatan utanför ditt hem hoppar du in i närmaste tro tro (en sorts minibuss) eller taxi för att ta dig till byggområdet.

Under byggprocessens gång lägger du grund, gör eget byggmaterial, skyfflar, bygger väggar och tak. Senare putsar och målar du väggarna eller hjälper till med trädgårdsarbete. Under eftermiddagarna är du ledig och då finns möjlighet att engagera sig i till exempel idrottsaktiviteter eller läsning för barn. Ibland kanske du bara behöver ta det lugnt.

På din fritid har du möjlighet att besöka Cape Coast, där europeiska sjöfarare köpte slavar under tidigare sekler. Slott och muséer I området minner om detta kapitel i den västafrikanska historien.

Du får också många tillfällen till en lugn stund på stranden eller besök i någon av de många nationalparkerna, då Ghanas klimat är tropiskt med värme året om.

Projects Abroad volunteers can be seen participating in preparing the building site during their building volunteer work in Ghana.

Vilka är projektets långsiktiga mål?

Målet med projektet är att bygga ut viktig infrastruktur i utsatta områden. Våra volontärer har varit med och byggt bland annat skolor, klassrum, bostäder, toaletter/badrum och bibliotek.

Ghanas landsbygd är mycket fattig och många lever under existensminimum. Det här är människor som för en daglig kamp mot knappa livsvillkor. Våra byggvolontärer är på plats för att ge de här människorna drägliga bostäder.

Möjligheterna till en fullgod skolgång är begränsade och ofta tvingas två klasser dela på bara ett klassrum, något som påverkar både lärare och elever negativt. Vårt byggprojekt syftar här till att förbättra skolmiljön genom att bygga fler klassrum.

Som byggvolontär i Ghana hjälper du till att ge människor i utsatta områden bättre tillgång till moderna och rymliga bostäder och skolor, för att uppmuntra lärande och utveckla samhället.

Female Projects Abroad volunteer is pictured painting a post on a community day in Ghana whilst on her building volunteer work.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Ghana kommer du även få chansen att utforska detta färgstarka västafrikanska land. Det finns så många olika typer av aktiviteter att göra här så du kommer ha fullt upp på fritiden.

Musik är en otroligt viktig del i den ghanaiska kulturen. I större stöder som Accra kommer du kunna lyssna till många olika liveband och få oförglömliga minnen från det livliga nattlivet. Eller tillbringa dina kvällar med att smaka på goda lokala rätter på någon av de många restaurangerna.

För att lära dig mer om Ghanas historia rekommenderar vi ett besök i Cape Coast, där du kan gå på rundtur i slavforten och besöka museum.

Älskar du vara ute i naturen? Passa på att vandra genom regnskogen i Kakum National Park eller Mole National Park.

Vi driver många olika projekt i Ghana, så det finns andra Projects Abroad volontärer att lära känna. Du kan därför välja mellan att utforska Ghana tillsammans med andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer