A safari vehicle tours the bushveld with the Projects Abroad volunteers in Botswana.

Ankomst i Botswana

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Botswana

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Botswana. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen

När du ska volontärarbeta på vårt naturskyddsprojekt i Botswana, kommer du flyga till Polokwane Airport (PTG) som ligger nära den mäktiga Limpopofloden.

Det är bra om du kan anlända en måndag. En representant för Projects Abroad kommer vänta på dig på flygplatsen och du kommer känna igen dem på deras Projects Abroad t-shirt och skylt.

Från flygplatsen kommer du på en 3 h bilresa genom det otroligt vackra landskapet, till vårt basecamp i naturreservat.

Boka dina flyg till Botswana genom oss

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Botswana

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Botswana

The Tuli Block ligger på Botswanas sid av den mäktiga Limpopofloden, som bildar gräns mellan Sydafrika och Botswana. Du kommer få göra dig hemmastadd, träffa de andra volontärerna och få en säkerhetsgenomgång om reservatet. Personalen kommer visa dig runt campet och berätta om livet i bushen.

 

En gång i veckan kan du åka med på en shoppingresa för att köpa mat och saker du kan behöva. Sen är det dags att återvända till campet och njuta av hemlagad mat på en traditionell braai (BBQ).

 

Vänligen notera att när du är på reservatet kommer du ha begränsad mobiltäckning och inget internet. Men många av våra volontärer tycker det är skönt att inte behöva vara uppkopplad.

Första dagen på ditt projekt i Botswana

Vi förväntar oss inte att du ska veta hur naturskyddsarbete i bushen går till när du anländer. Därför kommer din första dag vara en introduktion och du kommer även träffa de andra volontärerna och personalen. Du kommer få observera en del av arbetet och få veta vad din roll kommer vara.


Personalen på plats kommer visa dig runt och förklara grunderna i arbetet innan du börjar arbeta på ”riktigt” på din andra dag. Du behöver inte oroa dig att bli lämnad ensam att arbeta. Personalen kommer vara med dig genom hela din resa.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer