Female intern from Projects Abroad giving phsyiotherapy to a local man during her physiotherapy work experience in Ghana.

Praktik inom fysioterapi i Ghana

Lär dig från erfarna fysioterapeuter på sjukhus och få arbetslivserfarenhet inom fysioterapi 

Översikt

Följ med oss och gör praktik inom fysioterapi i Ghana. Få praktisk arbetslivserfarenhet och lär dig nya kunskaper från kvalificerade fysioterapeuter. Du kommer få en djupare insikt i hur fysioterapi används i utvecklingsländer och dina erfarenheter kommer göra att ditt CV står ut från mängden.

Du kommer observera när kvalificerade fysioterapeuter bedömer en patients behandlingsbehov och ger behandling. Det finns även en möjlighet att se fysioterapeuter arbeta med barn med funktionshinder.

Många olika typer av patienter med olika behov kommer promenera in på sjukhuset, så anteckna mycket så att du kommer ihåg allt du sett och lärt dig!

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att praktisera inom fysioterapi i Ghana rätt för mig?

Vårt fysioterapiprojekt i Ghana passar dig som vill få erfarenhet av att arbeta praktiskt med fysioterapi i sjukhus och rehabiliteringscenter. Du kommer observera erfarna fysioterapeuter och lära dig massor.


Det här är en fantastisk och annorlunda möjlighet att vässa ditt CV. Stå ut från mängden när du söker jobb eller skriver examensarbete. Du kommer ha massor av intressanta ämnen att prata om och du kommer visa att du är intresserad av hälsoproblem i utvecklingsländer.


För att delta på fysioterapiprojektet i Ghana behövs ingen erfarenhet, då din roll kommer vara att observera. Projektet är upplagd som en praktikplats med mycket observation och fokus ligger på att du ska lära dig nya kunskaper. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra att göra din fysioterapipraktik i Ghana.


Om du har tidigare erfarenheter och kunskaper kan du komma att få assistera om den handledande fysioterapeuten ger tillstånd. Arbetar du redan som fysioterapeut eller sjukgymnast och vill du ha ett mer traditionell praktiskt volontärarbete som fysioterapeut utomlands? Kontakta oss så vi hjälper vi dig!


Vårt fysioterapiprojekt i Ghana drivs året runt och du kan delta som kortast för två veckor. Vi rekommenderar dig att stanna längre så att du hinner se och lära dig mer.


Vår personal på plats i Ghana kommer även hjälpa och stötta dig så att du får ut så mycket som möjligt från din tid på projektet.

Two male Projects Abroad interns are pictured outside the surgery they have been working in whilst on their physiotherapy internship in Ghana.

Observera fysioterapeuter och annan sjukvårdspersonal i deras arbete


Du kommer observera personal på sjukhus och rehabiliteringscenter i Ghana. Under din tid på projektet kommer du lära dig hur fysioterapeuter arbetar med människor från utsatta delar av samhället eller som har funktionshinder. Du kommer lära dig massor och få praktisk arbetslivserfarenhet. Fråga mycket, ta anteckningar och jämför behandlingsmetoder hemma och i Ghana.


Du kommer se patienter som har medicinska åkommor som:


 • Olika muskuloskeletala tillstånd
 • Neurologiska tillstånd
 • Komplikationer efter operationer
 • Eftervård för operationer
 • Ortopediska tillstånd
 • Pediatrik
 • Smärtbehandlingar
 • Behandling för klumpfot


Utbyta kunskaper med personal och studenter


Dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper inom fysioterapi med personalen. Det är inte bara för att du ska lära dig mer, utan även för att ge fysioterapeuter i Ghana en inblick i hur fysioterapeuter arbetar hemma. Det här kommer även att ge dig en bättre inblick i sjukvårdssystemet i Ghana.


Hjälp personal att lära föräldrar till barn med funktionshinder hur de bäst kan hjälpa sina barn


Vissa av våra praktikplatser i Ghana är specialiserade på att hjälpa och utbilda föräldrar hur de kan ta hand om barn som har funktionshinder. Du kommer assistera personal när de lär föräldrar rörlighetsövningar, stretchövningar och lekar. Föräldrarna kan använda dessa övningar och lekar till att hålla barnen aktiva, förbättra barnens hållning och hjälpa utveckla barnens balans. Det gör att familjer till barn med funktionshinder kan få en större roll i deras rehabilitering.


Var i Ghana kommer jag arbeta?

Accra

Som ett välmående handelscentrum och huvudstad är Accra det perfekta stället att börja din resa till Västafrika. Med en befolkning på över 2,7 miljoner av de mest gästvänliga människorna är Accra en stad som ständigt vädrar fuktigt av färgglada händelser. Du kan förvänta dig galen trafik, en levande kultur och gator prickade med ghananska restauranger och marknadsförsäljare som säljer sina handgjorda varor.

Akuapem Hills

Akuapem Hills ligger i den östra delen av Ghana och karaktäriseras av sin gröna lummiga natur och den röda jorden. Den här delen av landet är lugnare och med mer landsbygd, barnen kommer ropa obroni (utlänning) och försöka fånga din uppmärksamhet på gatan. Byborna är vänliga och välkomnande och vet hur man underhåller. Delta i gatufester och smaka på torkad fisk eller jams från gatustånden på huvudgatan.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


En vanlig dag på fysioterapiprojektet i Ghana

Du kommer börja dagen med att äta frukost tillsammans med din värdfamilj. Ta sedan kollektivtrafiken till din praktikplats, vilket innebär antingen en minibuss eller en delad taxi. Vår personal på plats kommer visa dig hur du ska göra.


Dina arbetstider kommer vara från kl. 8-14, där du kommer ta del av både morgonens och eftermiddagens behandlingstillfällen. Du sitter med på patientkonsultationer och kommer även se fysioterapeuterna ge rörelseträning, elektroterapi och hållningsträning. Under din tid i Ghana kommer du se patienter med många olika medicinska tillstånd, allt från operationskomplikationer till muskuloskeletala tillstånd.


Hur mycket du kan hjälpa till med praktiskt beror på dina tidigare erfarenheter och utbildningsnivå.


På kvällarna och helgerna kan du slappna av, utforska Cape Coast och lära känna din värdfamilj.

An intern from Projects Abroad is pictured helping a man stretch as part of her physiotherapy internship in Ghana.

Vilka är de långsiktiga målen med fysioterapiprojektet i Ghana?

Det huvudsakliga målet med fysioterapiprojektet i Ghana är att öka kunskapen om olika medicinska behandlingar och skapa en plattform för kunskapsutbyte. Vi vill att du lär dig så mycket som möjligt under din tid i Ghana, samtidigt som du ger den lokala personalen en inblick i vården hemma.


I Ghana kan tillgången till fysioterapibehandlingar vara mycket begränsad. Standarden på sjukvård överlag kan variera stort mellan olika områden i landet. Tillgången kan vara mycket begränsad särskilt ute i utsatta områden och på landsbygden. Ofta har fysioterapeuter mycket begränsade resurser att arbeta med, något som gör att de får vara kreativa och utforska alternativa metoder.


Du kommer lära dig hur fysioterapeuter i Ghana hanterar dessa utmaningar när du observerar deras arbete. Om du har erfarenhet och utbildning i fysioterapi, kan du få hjälpa till med att behandla patienter förutsatt att den handledande fysioterapeuten tillåter det.


Vi har utarbetat ett flertal långsiktiga mål för fysioterapiprojektet i Ghana:


 • Uppmuntra till ökad kunskap om medicinska behandlingar och kunskapsutbyte
 • Förbättra kunskapen icke-smittsamma sjukdomar
 • Förbättra tillgången till grundläggande sjukvård för utsatta grupper i samhället
 • Förbättra hygienstandards


Följ med och praktisera inom fysioterapi i Ghana, få praktisk arbetslivserfarenhet samtidigt som du arbetar sida vid sida med erfarna fysioterapeuter.

Projects Abroad female intern sat by the bedside of a young boy making him laugh during her physiotherapy internship in Ghana.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Ghana kommer du även få chansen att utforska detta färgstarka västafrikanska land. Det finns så många olika typer av aktiviteter att göra här så du kommer ha fullt upp på fritiden.

Musik är en otroligt viktig del i den ghanaiska kulturen. I större stöder som Accra kommer du kunna lyssna till många olika liveband och få oförglömliga minnen från det livliga nattlivet. Eller tillbringa dina kvällar med att smaka på goda lokala rätter på någon av de många restaurangerna.

För att lära dig mer om Ghanas historia rekommenderar vi ett besök i Cape Coast, där du kan gå på rundtur i slavforten och besöka museum.

Älskar du vara ute i naturen? Passa på att vandra genom regnskogen i Kakum National Park eller Mole National Park.

Vi driver många olika projekt i Ghana, så det finns andra Projects Abroad volontärer att lära känna. Du kan därför välja mellan att utforska Ghana tillsammans med andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer