A Projects Abroad volunteer collects data on a Diving and Marine Conservation volunteering project.

Rädda korallrev och dyk i Thailand

Bo och volontärarbeta i Thailand och bli en del i vårt arbete att skydda havet och rädda korallreven

Översikt

Goda nyheter! Projekt i Thailand är tillgängliga från Januari 2023.


Kan du se dig själv stillsamt dyka ner under vattnet i Andamansjön och se luftbubblorna från ditt dykmunstycke långsamt flyta upp mot ytan? Tänk dig att göra det samtidigt som du arbetar med att bevara natur och miljö i Asien. Det här projektet är ett utmärkt sätt att få arbetslivserfarenhet, vässa ditt CV och visa att du är intresserad av omvärlden.

 

På vårt marinvårdsprojekt volontärarbetar du med erfarna marinforskare. Första veckan får du lära dig att dyka i Thailand så att du får ditt PADI Open Water dykcertificat. Kan du redan dyka kommer du fortsätta på mer avancerade kurser. När du har ditt dykcert kan du hjälpa till med undervattensforskning som återuppbyggnad av korallrev och observation av det marina livet. Du kommer även att arbeta med att plantera mangroveskog.

 

Du kommer bo och volontärarbeta i Ao Nang. Tillsammans med andra volontärer kommer du dela bekväma bungalows på vårt camp. Din lediga tid kan du tillbringa solandes på de vackra stränderna i Ao Nang, äta fantastisk god asiatisk mat eller ”öhoppa”.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med dykning i Thailand rätt för mig?

Om du gillar att vara ute i naturen och vill hjälpa oss att rädda haven, är det här projektet för dig!


Har du tänkt på att jobba med natur och miljö? Det här projektet kommer boosta ditt CV och visa att du är passionerad kring naturskyddsarbete. Den här upplevelsen kommer hjälpa dig att stå ut från mängden på intervjuer och ansökningar samt utveckla dig som person.


Allt du kommer få göra i Thailand är inriktat på att bevara havet och det marina livet. Som exempel planterar vi mangroveskog för att hindra erosion av kustlinjer och minska koldioxiden i atmosfären. Vi håller även utbildningskampanjer i lokala samhällen om människans inverkan på naturen.


Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller särskilda kunskaper för att volontärarbeta med marinvård i Thailand. Vi lär dig allt du behöver veta och vår personal på plats är där för att handleda och stötta dig under hela din resa. Alla dina dyk kommer handledas och övervakas av kvalificerade dykinstruktörer.


Detta projekt drivs året runt och du kan stanna som kortast för en vecka. Vi rekommenderar att du stannar längre så att du hinner se och uppleva mer.

Two volunteers are seen measuring a sea turtle and collecting data whilst on a diving and marine conservation work experience project in Thailand.

Ditt arbete kommer att kunna delas in i fyra huvudkategorier:

Lära dig dyka och ta del av observationsdyk med professionella dykare

Under din första vecka som volontär kommer du att lära dig dyka i Thailand. Du kommer få en mask, flippers och en våtdräkt utprovad. Under överseende av erfarna och kvalificerade dykarinstruktörer kommer du att lära dig saker som:

  • Undervattensteckenspråk
  • Hur du andas med en lufttank
  • Vad du ska göra om du tappar din regulator (munstycke)

Dykträningen sker i poolen i campet. Mot slutet på din första vecka kommer du att bli certifierad för PADI Open Water dykcert. Det innebär att du har kunskapen att kunna delta undervattensforskning och bevarandearbete. I det långa loppet kommer ditt arbete hjälpa till att skydda och bevara korallreven i Asien.

Strandstädning längs med Ao Nangs kustlinje

Nedskräpning och sopor är skadliga för marint liv och vilda djur i allmänhet. Tillsammans med volontärer från hela världen kommer du att vandra längs Ao Nangs stränder och plocka upp skräp. Exempelvis cigarettfimpar finns i tusentals på stränderna så som volontär kommer du göra en synlig insats.

Efter varje strandstädning kommer du att göra anteckningar om vad du hittat och denna data kommer att ges till lokala myndigheter. Informationen används i utbildningskampanjer och för långsiktigt naturskyddsarbete i området.

Plantera och transportera mangroveplantor för skogsplanteringsprojektet

Minst en gång i veckan kommer du att hjälpa till att plantera mangroveskog. Bli lerig för en meningsfull anledning. Mangroveskogar hjälper till att skydda Thailands kustlinje från erosion och att rensa luften från koldioxid. Skogarna är också hem för många växter och djurarter.

Med händerna kommer du att gräva upp små mangroveplantor och flytta dem till områden där de kan växa sig stora. Du kommer även att plantera ut mangrovesticklingar långs med kustlinjen.

Undervisningskampanjer om natur och miljö i lokala samhällen

Hitta din inre lärare och skapa kreativa lektioner där du pratar om vikten av att skydda våra hav. Du kommer att åka ut till olika skolor och informera om hur barn och vuxna kan hjälpa till att bevara havet och miljön. Kanske en rolig dockteater om hur viktigt det är med återvinning? Eller en ABC-sång om fiskarna i havet?

Du kommer också hjälpa lokala invånarna med exempelvis strandstädning eller för att sprida information om ditt arbete.

Om du är intresserad av att ta en extra dykkurs för att bli en kvalificerad Divemaster, finns det möjlighet att göra det. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

Vilka är våra samarbetspartners på projektet?

Vi använder PADI dykkurser i vårt grundläggande dykutbildningsprogram. Du kommer att lära dig dyka under dina första dagar i Thailand.


Inom en vecka från att du anlänt i Thailand kommer du vara redo att dyka och hjälpa våra undervattensforskare med arbetsuppgifter under vattnet. Första veckan när du lär dig dyka i Thailand är en mycket viktig del av ditt marinskyddsarbete.


Vi har beslutat oss att skydda och återskapa havs -och kustmiljön i Thailand och vi gör det med hjälp av flera lokala och internationella samarbetspartners:


  • Project AWARE
  • Ocean Conservancy
  • Mangrove Action Project
  • The Phi Phi nationalpark
  • Departementet för nationalparker
  • Kasetsart universitet


Våra partnerskap med våra lokala och internationella organisationer visar på vår dedikation att skydda marint liv både i och omkring Thailand.


Var i Thailand kommer jag att arbeta?

Ao Nang

Du kommer bo i Klo och vara baserad i Klong Heang i Krabi-provinsen, nära Ao Nang stranden och staden Krabi. Den närmaste stranden är 15-20 min från campet.

Ditt boende kommer vara i en bungalow som delas med maximalt fyra volontärer. En bungalow har el, ac och du kan ta en varm dusch. Bungalows är uppdelade mellan könen.

Dykningen kommer ske i Andamansjön, som egentligen är ett hav och du kommer delta i aktiviteter längs med Ao Nangs kustlinje. Undervisning i natur och miljö sker i lokala skolor i närheten.

När du inte volontärarbetar kan du slappa vid poolen, shoppa eller äta på restaurang i Krabi eller bara vandra och upptäcka området.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Thailand.


En vanlig dag när du volontärarbetar på marinvårdsprojektet i Thailand

En vanlig dag när du volontärarbetar med marinvård i Thailand börjar kl. 7 och slutar kring kl. 16. Din dag kommer vara full med aktiviteter som hjälper det lokala samhället och naturen. Du kommer äta frukost med de andra volontärerna och de anställda på campet. Efter frukost kommer du åka till ditt volontärarbete med en transport som vi på Projects Abroad ordnar.


Du kommer följa ett veckoschema och en gång i veckan kommer du hjälpa till med strandstädning eller hjälpa till att plantera mangroveträd. Dykning och forskningsobservationer sker tre gånger i veckan.


Vi kommer även att lägga in tid där du kommer delta i workshops eller ge dig tid att studera undervattensobservationer eller för dykcert. Du kan också förväntas hjälpa till i att utbilda om naturvård och naturskydd i lokala skolor.


När du volontärarbetar med marinvård i Thailand kan du komma att besöka det lokala akvariet för att lära dig om dykningens historia, eller hjälpa till att städa havssköldpaddornas akvarium i det marinbiologiska centret. Schemat kan komma att ändras beroende på vilken tid på året du åker, vädret eller havsströmmar.


Lunch och middag serveras på campet. Om du är ute med båten för att dyka serveras lunch på båten.


När du är ledig kan du slappna av och upptäcka Thailand. Ao Nang-området har många olika aktiviteter som du kan göra. Du kan klättra, paddla kajak eller slappa i poolen som finns i campet.

Two volunteers are seen diving and collecting samples whilst on their marine conservation work in Thailand with Projects Abroad.

Vilka är de långsiktiga målen med marinvårdsprojektet i Thailand?

Målet med vårt marinvårdsprojekt är att hjälpa det marina livet i Krabi-området. Varje år lägger varje volontär ner hela sin själ och sitt hjärta i att bevara den unika miljön i havet. Vårt marinskyddsarbete sker både i havet och på land.


Vi startade vårt marinvårdsprojekt i Thailand år 2005 som svar på det ökade hotet mot det marina livet. Genom att samarbeta med många olika lokala och internationella partners är vi passionerat engagerade i att skydda och återskapa kust -och marinlandskapet i Thailand.


Du kommer arbeta med volontärer från hela världen och våra passionerade naturvårdare på plats. Vi samlar in data som vi delar med lokala myndigheter för att driva förändring i miljöskyddsfrågor.


Vi gör regelbundna städuppdrag på stranden och hjälpuppdrag för den lokala befolkningen. Vårt mål är att kontinuerligt utbilda människorna på plats om deras unika natur och hur bäst den ska skyddas. Du kommer också att hjälpa till att plantera mangroveträd så att vi når våra långsiktiga naturskyddsmål.


Genom att volontärarbeta med marinvård i Thailand kan du hjälpa att skydda våra hav. Bli volontär med oss och gör en insats!

Projects Abroad volunteer is pictured with a group of local children conducting a beach clean up operation as part of his marine conservation work in Thailand.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer att dela boende med andra Projects Abroad-volontärer och praktikanter under din vistelse på Koh Tao. Det här är ett bra sätt att lära känna dina medvolontärer och praktikanter, dela erfarenheter och utforska din omgivning på din fritid tillsammans.

Boendet är säkert, rent och bekvämt. Dina programavgifter inkluderar tre måltider om dagen.

Du kommer att ha ett eget hotellrum med luftkonditionering och varma duschar. Det finns pooler och en strandrestaurang att koppla av på på fritiden.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Utforska de vackra landskapen och den rika kulturen i Sydostasien. Thailand är en fantastisk destination för volontärer, för det finns något för alla.

Med sina vackra stränder, fantastiska möjligheter för att dyka och snorkla är Thailand perfekt för dig som vill utforska det marina livet. Vill du ta det lugnt kan du alltid ligga på stranden och sola.

Ett måste i Thailand är att besöka Tiger Cave Temple. Med sin intressanta historia och utsmyckade statyer är det inget du vill missa. Men förberedd dig på att gå uppför 1237 trappsteg. Vi lovar det kommer vara värt det när du ser utsikten från toppen!

Ett perfekt sätt att tillbringa en lördag eller söndag är att utforska Khao Phanom Bencha National Park med sina gåtfulla grottor och glittrande vattenfall.

Vi driver många olika projekt i Thailand, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Thailand självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer