A student speaks to a local man during a campaign on her Human Rights internship in Argentina.

Praktik inom mänskliga rättigheter i Argentina

Sprid kunskap om mänskliga rättigheter hos utsatta grupper och få praktisk arbetslivserfarenhet

Översikt

Res till Argentina och gör praktik inom mänskliga rättigheter. Du får praktisk arbetslivserfarenhet och hjälper marginaliserade grupper ta tillvara på deras rättigheter. Tillsammans med våra dedikerade koordinatorer och lokala organisationer, kommer du hjälpa till att sprida kunskap om mänskliga rättigheter. Den här praktikplatsen kommer vässa ditt CV och ge dig massor av intressanta saker att prata om på intervjuer och ansökningar.

I Argentina kämpar människor dagligen med utmaningar som hemlöshet, våld i hemmet och ojämlikhet mellan könen. Många människor vet inte om deras rättigheter. Vårt Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter i Córdoba vill utbilda och göra människor medvetna om deras rättigheter. Vi arbetar direkt med olika samarbetsorganisationer för att ge människor möjlighet att inte bara lära sig om sina rättigheter, men att också ta tillvara på dem. Tillsammans med andra volontärer och vår personal kommer du hålla i olika workshops och informationskampanjer.

Du kommer bo och arbeta i Córdoba och ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Under resa till Argentina kommer du uppleva hur gästvänliga argentinare är och utforska en otroligt färgstark och dynamisk sydamerikansk stad.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att göra praktik inom mänskliga rättigheter i Argentina rätt för mig?

Det här projektet passar dig med ett intresse i mänskliga rättigheter och en stark vilja att hjälpa andra.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Även om projektet är upplagd som en praktikplats, behöver du inte vara formellt antagen på en utbildning. Ditt arbete kommer ske under handledning av erfaren och kvalificerad personal som brinner för att arbeta med mänskliga rättigheter. De kommer lära dig allt du behöver veta.

Den här praktikplatsen kommer vara en tillgång om du ska söka jobb eller till fortsatta studier. Du kommer få praktisk erfarenhet av att arbeta med mänskliga rättigheter och samtidigt kunna visa att du verkligen vill hjälpa andra.

Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för två veckor. Vi rekommenderar att du stannar längre, så att du hinner göra en större insats för människorna på plats.

A Projects Abroad group promotes a campaign against human trafficking during their Human Rights internships in Argentina.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom mänskliga rättigheter i Argentina?

När du gör praktik inom mänskliga rättigheter i Argentina kommer du arbeta med följande områden:

  • Främja och bistå med grundläggande rättigheter för alla människor
  • Arbeta i olika människorättsprojekt ute hos marginaliserade grupper

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Främja och bistå med grundläggande rättigheter för alla människor

Genom daglig kontakt med människor i någon utsatt situation kommer vi att försöka ge möjlighet till tillgång till grundläggande rättigheter. Utöver hur din vistelse utvecklas kan informationskampanjer genereras eller delta i en som håller på att utvecklas. Ge kurser eller delta i workshops om olika ämnen i relation till de otaliga rättigheter och kamper eller protester som äger rum i enlighet med det sociala-ekonomiska och politiska sammanhanget för stunden.

Arbete ute i fältet

Vårt Projects Abroad kontor för mänskliga rättigheter i Argentina håller regelbundet informationskampanjer för att hjälpa människor ta tillvara på sina rättigheter. Det kan innebära att resa till småstäder, skolor och andra lokala institutioner på landsbygden. Du kan hjälpa till genom att skapa presentationer, utbildning och enklare administration.

Vi arbetar även med hemlösa människor i och runt om Córdoba. Under 2017 såg vi till att 56 människor fick gratis ID-kort. ID-kort är nödvändiga för att människors ska kunna få ett jobb eller besöka en läkare. Ett ID-kort kan därför göra stor skillnad för en hemlösa människa.


Var i Argentina kommer jag att arbeta?

Cordoba

Du kommer vara baserad i Córdoba, en stad med mycket vacker natur och historiska byggnader. Staden är känd för att älska konst, kultur, fester och upptåg. Och missa inte att utforska all färgglad gatukonst.

Med en population på ungefär 1.3 miljoner människor är Córdoba Argentinas näst största stad. Staden är hem till många olika kulturer som ett flertal olika stammar av naturfolk, italienska-argentinare, spanska-argentinare och invandrare från olika europeiska kontinenter.

Under din tid på projektet kommer du arbeta från vårt kontor för mänskliga rättigheter. Du kommer dela kontoret med vår lokala personal och andra volontärer och praktikanter. Kontoret drivs och finansieras helt av oss på Projects Abroad, så vi är beroende av våra praktikanter för att kunna hjälpa människor. Du kommer även tillbringa tid utanför kontoret och besöka olika community centers och våra partnerorganisationer.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Argentina


En vanlig dag på människorättsprojektet i Argentina

Du kommer börja din dag med en lätt frukost av bröd eller kakor och te. Efter frukosten kommer du ta kollektivtrafiken till vårt kontor. Vår personal kommer åka med dig på din första dag så att du lär dig att hitta.

Under din tid på projektet kommer du tillbringa halva tiden med att arbeta på vårt kontor för mänskliga rättigheter och andra halvan ute på olika projekt för marginaliserade människor i Córdoba. Dina arbetstider kan variera, allt från 4-8h arbete måndag till fredag. Det hela kommer bero på ditt veckoschema. Det här är inte ett typiskt 9-5 jobb så var gärna flexibel, eftersom vissa arbetsuppgifter kan ske utanför normal kontorstid.

Du kommer hjälpa personalen med administrativa uppgifter och även förbereda informationskampanjer och workshops. Under din tid på projektet kommer du även åka ut i olika delar av samhället och hjälpa till på olika lokala projekt hos våra samarbetsorganisationer.

Hos våra samarbetsorganisationer kommer du: 

  • Hålla i informationskampanjer och workshops
  • Organisera events med andra samarbetsorganisationer

Mellan kl. 12–1.30 kommer du kunna ta 1.5h lunchpaus. Om din värdfamilj bor nära kan du åka hem och äta. Bor du längre bort får du med dig en matlåda som du kan äta på kontoret.

Vårt människorättskontor i Córdoba är en hubb av liv och rörelse, så du kommer alltid ha något spännande att arbeta med.

Dina helger och kvällar är lediga och vi rekommenderar att du passar på att utforska och resa med andra Projects Abroad praktikanter och volontärer.

A student assists a homeless man during her Human Rights internships in Argentina.

Vilka är de långsiktiga målen med människorättsprojektet i Argentina?

Det huvudsakliga målet med vårt människorättsprojekt i Argentina är att ge marginaliserad grupper kunskap om deras rättigheter. Vi gör det genom informationskampanjer, utbildning och genom att arbeta med att stärka människor.

I Argentina arbetar vi mycket med hemlösa i Córdoba, kvinnliga ungdomsbrottslingar och andra marginaliserade grupper. Många människor kämpar dagligen med problem som våld i hemmet, diskriminering på grund av kön och hemlöshet. Många människor är omedvetna om att de antingen är offer eller förövare. Människor kämpar även med:

  • Fattigdom
  • Polisbrutalitet
  • Dåliga förhållanden i fängelser
  • Dålig tillgång till mödravård och kvinnokliniker
  • Diskriminering av ursprungsbefolkningen

Vi har därför startat vårt människorättskontor i Córdoba för att försöka kämpa mot dessa problem. Kontoret är helt drivet och finansierat av oss på Projects Abroad men vi behöver hjälp från praktikanter som dig för att fortsätta vårt arbete. Gör praktik inom mänskliga rättigheter i Argentina och hjälp marginaliserade grupper att ta tillvara på deras rättigheter.

A group of Projects Abroad interns participate in a peaceful march against femicide in Argentina as part of their Human Rights internship.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Córdoba. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Argentina.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Argentina är ett färgstarkt sydamerikanskt land som har en rik kultur och historia. När du deltar på ett av våra projekt kan du förutom att göra en insats för andra, även utforska detta fascinerande land. I Córdoba där vi arbetar, kan du beställa en cappucino på Plaza de San Martin och titta på gatukonstnärernas upptåg. Passa på att ta ett kort vid den ikoniska statyn av General Jose de San Martin.

Älskar du äventyr? Åk på en helgresa till La Cumbre där du kan skärmflyga från hisnande klippor. Naturen i området är andlöst vacker och du kan även välja att utforska vandringslederna från hästryggen.

För den kulturintresserade finns det massor att utforska i Córdoba som Evita Fine Art Museum och Teatro del Libertador General San Martin. Det finns även mängder av små lokala museum för dig som vill lära dig mer om Argentinas historia. Det finns ofta andra Projects Abroad volontärer i Córdoba, så du kan välja mellan att utforska Argentina tillsammansmed andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer