During a Childcare Project in South Africa, a young girl hula hoops outside a care centre.

Volontärarbeta med barn i Sydafrika

Volontärarbeta med barnomsorg i Sydafrika och fokusera på att förbättra små barns utveckling

Översikt

Volontärarbeta med barn i Sydafrika och arbeta med lärare och förskolepersonal på plats att förbättra utvecklingen hos små barn. Du arbetar i förskolor och dagcenter och fokuserar på att bygga en stark kunskapsgrund hos barnen. Är barnens grundkunskaper bra klarar de av skolstarten bättre.


Arbetet du gör i Sydafrika är en del av en större insats att förbättra läs -och skrivkunnighet, räknefärdighet hos barn från utsatta områden. Det här är en fantastisk chans för dig att få praktisk erfarenhet inom barnomsorg och lära dig nya kunskaper.


Du kommer volontärarbeta och bo i Kapstaden, en kuststad rik på kultur och historia. Ditt boende kommer vara hos en värdfamilj. Du kan lära dig om lokala kulturer och traditioner och använda din lediga tid att utforska den häpnadsväckande naturen.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Sydafrika rätt för mig?

Volontärarbete inom barnomsorg i Sydafrika passar den som vill hjälpa att ge barn i utsatta områden en bättre framtid.

Du kommer få praktisk erfarenhet inom barnomsorg som kan hjälpa din framtida karriär och det här projektet kommer att utveckla din förmåga att samarbeta, planera och leda.

Om du har massor av energi och vill ta dig an utmaningen att förbättra undervisningsmiljön för barn i Kapstaden är det här projektet för dig.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet men du behöver ha en stark vilja att hjälpa till. Du kommer stötta befintlig personal på plats och vår Projects Abroad personal finns även på plats för att hjälpa dig. Vi håller även i regelbundna workshops för alla våra barnomsorgs- och lärarvolontärer, där kan du diskutera de utmaningar du möter och utbyta idéer.

Childcare volunteers with children in South Africa pose for a group photo during a care and community project.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med barn i Sydafrika

Du kommer arbeta på en förskola eller ett dagcenter och stötta lärare och förskolepersonal på plats. Ditt fokus kommer vara att förbättra utvecklingen hos små barn.


Det här är några saker du kan komma att göra på ditt projekt:


  • Arbeta individuellt med att lära barnen grunderna i att läsa, skriva och räkna
  • Hjälpa till att skapa undervisningsresurser som flashcards och posters
  • Förbättra hygienstandards och skapa goda hygienvanor

Du kommer att arbeta med följande områden:

Arbeta individuellt för att lära barnen grunderna i att läsa, skriva och räkna

Genom uppfinningsrika lektioner där barnen får träna på grunderna i att läsa, skriva och räkna kommer du att lära barnen nya kunskaper. Du kommer få möjligheten att lära dem deras ABC och 123, spela spel eller leka bollekar. Alla dessa aktiviteter hjälper barn med deras fysiska, kognitiva och känslomässiga utveckling.

Det kommer skapa en bra grund för framtida utbildning och karaktärsutveckling. Personalen på plats kommer uppskatta nya idéer och lärosätt som du kommer med. Du kommer även kunna hämta inspiration från en resursdatabas, din projekthandledare och andra volontärer.

Förbättra undervisningsmiljön

Du kommer att fokusera på att skapa undervisningsresurser. Det kan vara posters, flashcards eller andra innovativa och dynamiska material du kan komma på.

Förbättra hygienstandards

Du kan hjälpa till med att implementera och upprätthålla goda hygienvanor. Tidigare volontärer har hjälpt projektplaceringar att introducera nya hygienvanor och hålla i hygienworkshops för att förbättra tandborstnings- och handtvättningsteknik.


Var i Sydafrika kommer jag att arbeta?

Kapstaden

Du kommer arbeta i områden i Kapstaden som är djupt påverkade av fattigdom, de här områdena är kända som townships (kåkstäder). Förskolor och dagcenter i townships är ofta överfulla och underbemannade. Som volontär är du ett välkommet par hjälpande händer för personalen på plats. Volontärer som du hjälper oss även att hjälpa fler barn än vi annars kunnat.

Kapstaden är ligger på den sydligaste spetsen av den afrikanska kontinenten och naturen runtomkring är vidunderligt vacker. Taffelberget är utan tvivel den största naturupplevelsen och är populär hos alla som besöker Kapstaden.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Sydafrika.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Sydafrika

En vanlig dag börjar oftast kring kl. 9 på morgonen, måndag till fredag. Morgonens klasser slutar kl. 12 och du kommer ha en timmes lunchrast.


Eftermiddagsklasserna startar kring kl. 13 och slutar kring kl. 16. Under denna tid kommer du hålla i workshops och göra så kallat ”community work”.


Arbetstiderna kan komma att variera en hel del och du bör vara beredd på att acceptera ett flexibelt schema.


Dina dagar kommer vara fyllda med så många olika aktiviteter, så att dagarna kommer flyga förbi. Som volontär på barnomsorgsprojektet i Sydafrika kommer du arbeta med att stötta utvecklingen hos små barn, genom aktiviteter som pussel, bild och pyssel och så mycket mer. Du kan även komma att hålla i stödklasser för barn som behöver extra hjälp.


Dina kvällar kommer vara mycket lugnare, du kan tillbringa tid med andra volontärer och utforska Kapstaden eller tillbringa tid med din värdfamilj för att lära känna den lokala kulturen.

Projects Abroad Childcare volunteer helps a young child withs crafts in South Africa.

Vilka är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Sydafrika?

De långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Sydafrika är att förbättra utvecklingen hos små barn.

Förskolor och dagcenter i townships får väldigt lite finansiering. Ofta finns det inte tillräckligt många platser för alla barnen i communityt. Därför får många barn inte den grundutbildning de behöver och har svårt att klara skolstarten på ett bra sätt.

Genom våra utvecklingsmål och checklistor kommer du att observera och registrera varje barns utveckling i Global Impact Database. Du kommer även ge dem extra stöd om de halkat efter på något område. På det här sättet kan vi se till att barnen utvecklas enligt vad som är normalt för deras ålder.

För att vi ska nå våra långsiktiga mål i Sydafrika, har vi identifierat fyra huvudmål:

  • Förbättra läs- och skrivkunnighet
  • Förbättra utvecklingen hos små barn
  • Skapa medvetenhet kring hälsosamma vanor, naturskydd och hälsosamt familjeliv
  • Förbättra engelskakunskaper

Vi på Projects Abroad arbetar inte med barnhem i Sydafrika, utan vi fokuserar istället på familj -och samhällsinitiativ som hjälper barn stanna med sina familjer. Vi har ett flertal olika volontärmöjligheter som du kan välja mellan.

Följ med oss och volontärarbeta med barn i Sydafrika och hjälp oss att ge barn från utsatta områden en bättre framtid.

Female volunters with children in South Africa hold hands of local children and lead them on a walk at their Childcare Project.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Kapstaden. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sydafrika.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Sydafrika är känt som ”Rainbow Nation” med människor från olika länder och kulturer. Våra projekt är baserade i Kapstaden, där det finns oändligt mycket att se och göra på din fritid.

Surfa på Muizenberg beach eller bara slappna av på någon av de många restaurangerna nära havet. Här finns mat från hela världen, varför inte smaka på utsökt kryddade Cape Malay curry och en krämig Milk tart som efterrätt. Sydafrika är ett land som sargats av historisk segregering, du kan lära dig mer om Sydafrikas historia genom att besöka District 6 Museum och Robben Island.

Vi rekommenderar varmt ett besök på Zeitz Museum of Contemporary Arts Africa. Gå vilse för stunden bland mäktiga silos och häpnadsväckande konst.

Ingen resa till Kapstaden är komplett utan att ta kabinbanan upp på Taffelberget och se den andlöst vackra utsikten.

Vi driver många olika projekt i Sydafrika, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Sydafrika självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer