A Projects Abroad project supervisor shakes hands with a volunteer in South Africa.

Ankomst i Sydafrika

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Sydafrika

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även med till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Sydafrika. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Sydafrika

När du anländer på Cape Town International Airport (CPT) kommer vår personal att varmt hälsa dig välkommen till Kapstaden. Du kommer känna igen vår personal på deras synliga Projects Abroad-skylt.


Vår personal kommer sen ta dig direkt hem till din värdfamilj. Du kommer träffa familjen och få tid att göra dig hemmastadd och vila


Beroende på var du kommer bo, så kommer resan från flygplatsen ta mellan 20-40 min. Flygplatsen ligger ungefär 20 min bilresa från vårt huvudkontor i Kapstaden. Vi på Projects Abroad står för dina transportkostnader till och från flygplatsen, så du kan bara slappna av och titta på utsikten från bilfönstret.

Boka dina flyg till Sydafrika

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Sydafrika

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Sydafrika

Du kommer ha din introduktion till Sydafrika dagen efter att du anlänt. Om du anländer på en helg kommer du ha din introduktion efterföljande måndag.


Din Projects Abroad koordinator kommer hämta upp dig från din värdfamilj. Du kommer få en rundtur av närområdet. Din koordinator kommer peka ut viktiga platser och var du kan hitta saker som postkontor, bank och växlingskontor. Du kommer även ha möjlighet att köpa ett lokalt SIM-kort och mobil.


På din första dag kommer vi även visa dig hur du tar dig runt i Kapstaden med lokaltrafik. Din koordinator kommer visa dig vilka hållplatser du behöver känna till. Vi på Projects Abroad betalar alla dina arbetsrelaterade transportkostnader.


Under din introduktion kommer du även att få ett introduktionspaket. Ditt introduktionspaket innehåller viktig information som kartor med viktiga platser utmärkta och kontaktinformation till personalen i Kapstaden.


Du kommer även bli visad vårt huvudkontor i Kapstaden, där du kommer lära dig mer om hur vi driver olika projekt i Kapstaden.

Första dagen på ditt projekt i Sydafrika

Oavsett vilket projekt du ska arbeta på, så kommer din första dag vara en introduktion till arbetet på projektet. Du kommer lära dig hur vi arbetar och vad din roll kommer vara på projektet. Vi vet att det kan ta tid och därför är din första dag endast en introduktionsdag.


På din första dag kommer vår handledare visa dig runt på projektet och du kommer träffa personalen och de andra volontärerna. Din handledare kommer berätta om arbetet och du kommer även få observera arbetet. Vi vill att du ska känna dig bekväm och trygg när du börjar arbetet på ”riktigt” på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer