Volunteers in Nepal dig up sand for cement to help rebuild schools as part of their construction volunteer project.

Volontärarbeta med att bygga i Nepal

Res till Nepal och hjälp till att återuppbygga klassrum i jordbävningsskadade skolor

Översikt

Följ med oss till Nepal som byggvolontär och hjälp till att återuppbygga jordbävningsskadade skolor. Du samarbetar med en lokal byggnadsentreprenör och fokuserar på att bygga upp och renovera förstörda skolor och klassrum. Hjälpbehovet är stort då en stor del av Nepals infrastruktur förstördes i den stora jordbävningen i april 2015. Tiotusentals klassrum skadades och barns skolgång har på många håll avbrutits.

Ända sen 2015 har våra volontärer i Nepal arbetat hårt med att återuppbygga infrastruktur. Vi har främst riktat in oss på att bygga och renovera skolor och klassrum, för att barn ska kunna gå till skolan.

Erfarna byggnadsarbetare, ingenjörer och arkitekter på plats kommer handleda dig i ditt arbete och du är med och bygger från grunden.

Tillsammans med andra volontärer kommer du bo i ett gästhus i Nepals huvudstad Katmandu. Nepal är ett vackert land med urgamla tempel och Himalayas mäktiga berg runt knuten. Du kommer inte ha svårt att hitta på saker att göra på fritiden.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med att bygga i Nepal rätt för mig?

Vill du göra en insats för andra människor? Om svaret är ja, är du varmt välkommen att följa med till Nepal! Som byggvolontär i Nepal ger du människor en hjälpande hand och får se frukterna av ditt arbete växa fram under resans gång.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet. Byggarbetare, ingenjörer och arkitekter finns på plats och lär dig allt du behöver kunna.

Din tid som byggvolontär i Nepal visar även på engagemang och intresse för internationella relationer. Egenskaper som alltid är meriterande i ett CV.

När du volontärarbetar med att bygga i Nepal kommer du dessutom få många tillfällen att utforska natursköna landskap och Nepals fascinerande kultur och traditioner. Allt inramat av Himalayas mäktiga bergstoppar!

Projects Abroad volunteers assist in laying concrete slabs whilst on their building volunteer work in Nepal.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med att bygga i Nepal?

Som byggvolontär i Nepal kommer du blanda och lägga betong, mura, bygga och måla. Här är några saker du kan förvänta dig att göra:

  • Bygga nya skolor och klassrum för unga studenter
  • Bygga toaletter och badrum i skolor och utsatta områden
  • Renovera klassrum och måla färgglada väggmålningar som kan användas i undervisningen

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

Bygga nya skolor och klassrum

Fler skolor behövs för att säkra tillgången till utbildning för alla barn och ungdomar i Nepal. Du är med under hela byggprocessen och gräver diken, gjuter fundament, blandar och lägger betong, murar, samt bygger väggar och tak. Ditt arbete kommer handledas av erfaren byggpersonal, ingenjörer och arkitekter.   

Installera toaletter och andra badrumsfaciliteter

Du kommer också att bygga toaletter och andra badrumsfaciliteter, vilket kommer göra stor skillnad för människors möjlighet att hålla god hygien. Något som hjälper minska sjukdomar och ökar människors möjlighet till välmående.

Renovera och skapa kreativa miljöer

Du hjälper även till att renovera och måla skolor och klassrum som skadats i jordbävningen. Skapa en rolig undervisningsmiljö genom att dekorera klassrummets väggar med kreativa och lärorika väggmålningar. Måla färgglada ABC eller 123, som lärarna kan använda i undervisningen långt efter att du åkt hem.


Var i Nepal kommer jag arbeta?

Kathmandu

Kathmandudalen kommer vara ditt hem i Nepal. I landet bor ungefär 25 miljoner människor och det är även hem till Mount Everest, världens största berg över havsnivå.

Du kommer tillbringa största delen av dina dagar på bygget, där du har hjälp av erfarna byggarbetare, ingenjörer och arkitekter. Tillsammans med andra volontärer bygger och renoverar du skolor och klassrum. Du främjar även god hygien genom att ge samhället tillgång till moderna toaletter och andra faciliteter.

Tillsammans med andra volontärer kommer du bo i ett gästhus som vi på Projects Abroad organiserar åt dig. Ät måltider tillsammans och bygg vänskapsband som sträcker sig över kultur -och landsgränser.

Är du nyfiken på att uppleva Nepals turistmål och kultur? Planera en shoppingtur eller weekendresa till Pokhara och prova på livet som turist under din volontärresa.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


En vanlig dag som byggvolontär i Nepal

Ingen dag kommer vara den andra lik i Nepal. Du kommer vakna upp i ett gästhus och äta en stadig frukost tillsammans med de andra volontärerna, innan det är dags att börja dagens aktiviteter. Se till att klä dig i oömma kläder innan du ger dig av. På gatan utanför kommer din Projects Abroad transport vänta, redo att ta dig och de andra volontärerna till arbetet.

Du kommer arbeta måndag till fredag, ungefär kl 9:30 till kl.16 med en lunchrast mitt på dagen.

Det dagliga arbetet varierar beroende på vilken fas bygget är i, så stäm av med handledaren eller någon av byggarbetarna varje morgon om vad som ska göras. Du kommer även få det byggmaterial som du ska använda. En dag kan det handla om att mura, en annan dag om att måla. Arbetet är varierande men förbered dig på att det ofta är fysiskt krävande. Vi rekommenderar att du dricker mycket vatten under dagens gång.

När arbetsdagen är slut kan du åka tillbaka till gästhuset och varva ned eller utforska Nepal.

Nepals rika kulturhistoria gör att det aldrig är brist på intressanta platser att besöka, så passa gärna på att utnyttja din fritid till att upptäcka detta unika historiska arv. Tiden går fort när man har roligt, så se till att fånga varje ögonblick.

Volunteers with Projects Abroad help to build classrooms during their building volunteer work in Nepal.

Vilka är de långsiktiga målen med byggprojektet i Nepal?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att återuppbygga jordbävningsskadad infrastruktur i Nepal, framförallt skolor och klassrum så att barn kan återuppta sin skolgång.

I april 2015 drabbades Nepal av en förödande jordbävning som dödade tusentals människor och slog sönder infrastrukturen i hela samhällen. Redan samma år startade vi upp det här byggprojektet för att återuppbygga det som gått förlorat. Fram till förra året hade våra byggvolontärer från hela världen, byggt nio skolor och 96 klassrum. En fantastisk insats som inneburit att 2000 barn kunnat återvända till skolan.

Mycket arbete återstår fortfarande. Nepal är ett fattigt land och många skolor har inte råd med det återuppbyggnadsarbete som krävs. Med din hjälp kan vi bygga fler klassrum så att ännu fler barn kan återvända till skolan.

"Jag är så glad över den hjälp som Project Abroads volontärer har gett vår skola under denna svåra tid. Det finns inga ord som kan beskriva hur tacksam jag är. Jag har sett dem jobba hårt i regn och hetta för att bli klar med skolan och jag kommer för evigt vara tacksam till Projects Abroads volontärer"
Mr Surendra Maharjan, rektor på Sunrise School

Följ med oss och volontärarbeta med att bygga i Nepal och se direkt den insats och den positiva effekt som du har på samhället.

Female Projects Abroad volunteer takes a picture of a group of children having a lesson in a half built classroom whilst on her building volunteer work in Nepal.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nepal. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Nepal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du tänker på Nepal, tänker du då på de majestätiska Himalayabergen? Det är bara ett exempel på Nepals otroligt vackra natur. När du kombinerar det med den rika kulturen, är Nepal en fantastisk destination att utforska och volontärarbeta i.

Det finns så många olika sätt du kan utforska de vackra landskapen. Det går att köra bil off-road genom Chitwan National Park, cykla genom Kathmandu-dalen och vandra till fots i Annapurnas bergsmassiv.

På kvällar och helger rekommenderar vi att du besöker sevärdheter inne i Kathmandu som Durbar Square, där du kan stå mitt i ett antikt palats. Det tornande Boudhanath Stupa är också ett måste!

Nepal är en av våra mest populära destinationer med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Nepal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer