You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med arbetsterapi på Filippinerna

Översikt
Projektöverblick
  • Var? San Remigio
  • Placering? Hembesök och tillfälliga kliniker
  • Min roll? Ge arbetsterapibehandlingar till behövande patienter
  • Krav? Du har fullfört minst sex månaders relevanta studier, eller mostvarande erfarenhet.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontär från Projects Abroad ger arbetsterapibehandling till ung pojke vid projekt på Filippinerna.

En nygjord undersökning visar att 1,44 miljoner av Filippinernas invånare lever med någon form av funktionsnedsättning. Det uppskattas att en av tjugo hushåll har minst en familjemedlem med ett funktionshinder, och hälften av dem är barn som på grund av sin situation inte har möjlighet att fullföra grundskolan.

Även om många lever med obotliga funktionshinder, så har andra möjlighet att övervinna sina utmaningar och problem med rätt stöd och behandling. Dessvärre har underpriviligerade familjer, speciellt på norra Cebu, inte tillgång till vare sig sjukgymnastik eller arbetsterapi på grund av höga kostnader och brist på näraliggande anläggningar. Vi vet från forskning och erfarenhet att det för barn med funktionsnedsättningar är nödvändigt med minst två till tre behandlingar i veckan, utan att ta hänsyn till andra medicinska faktorer, för att uppnå fullgod rehabilitering.

Det är här du som volontär kommer in i bilden.

Som volontär vid projektet för arbetsterapi på Filippinerna arbetar du på Persons with Disability Affairs (PDAO) i San Remigio, Cebu. Här kommer du att jobba med patienter vid hembesök och tillfälliga kliniker i lokalsamfundet.

Du kommer att arbeta under tillsyn av chefen för PDAO, som själv lever med funktionshinder. Personalen på PDAO delar mer än gärna med sig av sin kunskap, och kommer att motivera dig till att göra en meningsfull insats för lokalbefolkningen.

Arbetstimmar är vanligvis från 08.30 – 16.00 med en längre paus för lunch.

FDet är inte alltid du som volontär får se omedelbar resultat som en direkt följd av ditt arbete, men där du lämnar av tar någon annan vid och över tid ser vi hur patienterna situation gradvis förbättras. Din roll är att hjälpa dem ta några steg på vägen mot rehabilitering.

Om sjukgymnastik passar dig bättre så har vi även ett sådant projekt på Filippinerna.

Filippinerna Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲