You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjuksköterska i Bolivia

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Offentliga sjukhus och vårdkliniker samt uppsökande verksamhet
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal
  • Krav? Du har fyllt 18 år, och talar god spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer nurse working with a child in a hospital in Bolivia

Som volontär vid vårt sjuksköterskeprojekt i Bolivia får du en givande möjlighet att arbeta vid ett av två offentliga sjukhus eller vid olika Centros de Salud, offentliga vårdkliniker, som erbjuder gratis vårdtjänster till samtliga invånare i Cochabamba.

Vid de här klinikerna kan du arbeta på olika avdelningar, bland annat med pediatri, gynekologi, eller apotekarbete. Vårdklinikerna är sparsamt utrustade och arbetar främst med mindre allvarliga skador och sjukdomar och rutinbesök.

Tyvärr finns det inte resurser till att hålla klinikerna i gott skick eller sörja för att det finns nog med personal. Mot bakgrund av detta är behovet av volontärer stort vid de här placeringarna.

Det andra alternativet vid sjuksköterskeprojektet är att arbeta vid ett offentligt sjukhus i centrala Cochabamba. Trots ansträngd ekonomi har det här sjukhuset en välrenommerad brännskadeavdelning, och patienter kommer långväga ifrån för att söka vård här.

Det andra sjukhuset du kan välja att arbeta vid i Cochabamba är även det ett offentligt sjukhus, och här får du lära dig om vanliga procedurer när du observerar personalen i deras arbete.

Det finns även möjlighet att delta i outreach-program (uppsökande verksamhet), där du hjälper till med bland annat vaccinations- och tandvårdsprogram.

Din roll som sjuksköterskevolontär i Bolivia

Under ditt volontärarbete som sjuksköterska kan du få hjälpa till med dagliga sysslor som att bädda sängar och utföra rutinundersökningar: mäta längd, temperatur, vikt och blodtryck. Du kan även få chansen att lägga om bandage och genomföra enklare medicinska uppgifter.

Projektet passar utmärkt för dig som går en sjuksköterskeutbildning eller är nyutexaminerad, men även du utan någon erfarenhet, eller relevanta studier i bagaget är välkommen.

Vad krävs för att delta vid sjuksköterskeprojektet i Bolivia?

För att delta vid detta projektet behöver du ha fyllt 18 år, och ha goda spanskakunskaper för att kunna kommunicera med personal och patienter.

Många volontärer, som känner att de behöver bättra på sin spanska, tar en språkkurs, eller deltar vid ett undervisnings- eller omsorgsprojekt innan de startar med den medicinska delen av volontärvistelsen.
Detta ger möjlighet att förbättra dina språkkunskaper innan du börjar ditt huvudsakliga arbete.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲