You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som barnmorska i Peru

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Cusco
  • Placering? Vårdcentral
  • Min roll? Observera och assistera lokala barnmorskor
  • Krav? Du talar minst medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer! (ej tillgängligt juli-september)

Vid vårt barnmorskeprojekt i Peru ges du möjlighet att lära dig om hur yrket praktiseras i ett utvecklingsland. Även om förlossningsavdelningar generellt är välutrustade, så kommer du att få se många olika aspekter som du inte är bekant med från hemmaplan.

Vad är din roll som volontär vid barnmorskeprojektet?

Volunteer with child and its mother at a hospital in Peru on the Midwifery project

Din roll som volontär kommer till en början i huvudsak vara observerande. Du kommer att följa ordinarie personal på förlossningsavdelningen, och se hur deras vardag ser ut. Det kommer även att ges möjlighet att vara med vid förlossnings-konsultationer, förlossningar och kejsarsnitt.

Oavsett tidigare erfarenhet kan du få assistera under förlossning, och även hjälpa till med att erbjuda stöd vid de avdelningar som behandlar kvinnor före och efter förlossningen. Volontärer som anstränger sig för att bli en i teamet och visar engagemang och initiativförmåga, kommer att få ut mesta möjliga av sitt projekt.

Placeringarna är antingen vid ett stort offentligt sjukhus eller vid en vårdcentral. Dina arbetsdagar är vanligtvis måndag till fredag med möjlighet att jobba natt om du vill.

För att du ska kunna kommunicera med både patienter och personal behöver du kunna tala minst medelgod spanska.

Vi kan även erbjuda dig som är utbildad barnmorska platser i Peru.

Boende och Fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Peru bor du hos en lokal värdfamilj, där du får uppleva det peruanska folkets gästfrihet. Här har du även en utmärkt chans att öva din spanska, samtidigt som du får en unik inblick i den lokala kulturen. På fritiden har du möjlighet att besöka alla sevärdheter området har att erbjuda, ensam eller tillsammans med andra volontärer.

Vi driver även ett program för yrkesproffs som vi kallar PRO. Läs mer om möjligheterna för dig som har relevanta kvalifikationer.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

Samtliga volontärer Peru har nu möjlighet att lägga till ett 7-dagars natur- och miljöprojekt vid slutet av ordinarie projekttid.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲