You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjukgymnast i Mongoliet

Översikt
  • Var? Ulan Bator
  • Placering? Sjukhus och uppsökande verksamhet
  • Min roll? Samarbeta med lokala sjukgymnaster
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Intern on the Physical Therapy project in Mongolia does a check up on a patient

Är du sugen på att volontärarbeta som sjukgymnast utomlands är Mongoliet ett spännande val. Du kommer att lära dig massor då faciliteterna är förhållandevis enkla och du behöver vara kreativ för att kunna göra ett bra jobb med de medel som står till förfogande. Många patienter har rest långväga för att träffa en sjukgymnast eller genomgå en operation och eftersom resurserna är begränsade är din hjälp oerhört uppskattad.

Din roll vid projektet för sjukgymnastik i Mongoliet

Det här projektet är baserat i huvudstaden Ulan Bator, och du arbetar på sjukgymnastikavdelningen vid ett av stadens sjukhus. Du kan även välja att tillbringa tid vid en av flera vårdkliniker för att få en bredare erfarenhet.

Till en början kommer din roll vara i huvudsak observerande då du följer läkare, sköterskor och sjukgymnaster under deras arbetsdag. Beroende på din tidigare erfarenhet och visat engagemang och initiativförmåga blir du tilldelad mer praktiska arbetsuppgifter efterhand. De anställda vid din placering vill förstås att du skall få ut så mycket som möjligt av din vistelse, så om du bara visar framfötterna ger de dig mer än gärna mer ansvar. Du kommer även att tilldelas en handledare som finns tillgänglig för att ge stöd och svara på frågor.

Uppsökande verksamhet

Projects Abroad organiserar regelbundna medicinska fältarbeten där du som deltagare får en djupare förståelse för det mongoliska sjukvårdssystemet. Även om dessa program inte alltid är direkt relaterade till sjukgymnastik är det nyttigt för dig att delta för att lära dig om andra sidor av sjukvården i Mongoliet.

Tidigare program har fokuserat på grundläggande hälsokontroller för hemlösa samt en kampanj för att öka medvetenhet runt vikten av handhygien. Vi arrangerar även månadsvisa workshops för volontärer där du får lära dig om traditionella behandlingsformer, sjukvårdssystemets historia samt praktiska övningar i grundläggande medicinska procedurer, till exempel hur man mäter blodtryck.

Boende och fritid

Under din vistelse som volontär vid sjukgymnastikprojektet i Mongoliet bor du hos en av våra lokala värdfamiljer. Mongolerna är ett otroligt gästfritt folk så du kommer snabbt att känna dig som hemma. Att leva tillsammans med lokalbefolkningen ger dig en unik inblick i kulturen och du lär dig massor om traditionella seder och bruk.

Din fritid kan du välja att spendera med andra volontärer och tillsammans har ni många spännande saker att göra och platser att se.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲