You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sjuksköterska i Ghana

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Cape Coast
  • Placering? Sjukhus och medicinskt fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera lokal sjukvårdspersonal
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer nurse checking the blood pressure of a woman in Ghana

Projects Abroads sjuksköterskeprojekt i Ghana ger dig möjlighet att få en inblick i och praktisk erfarenhet av sjukvård som är mycket annorlunda mot den vi är vana vid. Du kommer även att stöta på och behandla patienter med medicinska tillstånd du normalt sett inte ser på hemmaplan. Det är stundtals en utmanande miljö men också oerhört givande och du kommer definitivt att växa i din roll som sjuksköterska.

Volontärarbetande sjuksköterskor i Ghana kan välja att dela upp sin tid på sjukhuset mellan olika avdelningar, till exempel: akutavdelningen, kirurgavdelningen eller BB. När du först anländer till sjukhuset med vår personal möts du av din handledare och ni kommer tillsammans överens om ditt schema och övriga detaljer som rör din arbetsplats.

Våra sjuksköterskeprojekt i Ghana är baserade på Cape Coasts livliga regionssjukhus.

Uppsökande vårdarbete i Ghana

Det ges också möjlighet att delta i något av våra ”outreach projects”, där du sträcker ut en hand till utsatta människor genom att besöka barnhem, skolor och fattiga områden tillsammans med andra volontärer. Om du skulle vilja inrikta dig helt på den här typen av arbete finns vårt allmänna sjukvårdsprojekt i Dodowa, i utkanten av huvudstaden Accra.

För volontärer intresserade av att jobba med HIV OCH AIDS patienter finns vårt HIV/AIDS-projekt på ett av sjukhusen i Accra. Detta projektet innefattar även arbete med ”community outreach”.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Då Ghana är en av våra mest populära destinationer är det aldrig några problem att träffa andra volontärer att hitta på saker med när du inte jobbar. Under din vistelse i Ghana kommer du att bo hos en av våra värdfamiljer och få en förstahands inblick i kulturen och vardagslivet i detta spännande land.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲