You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som barnmorska i Senegal

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? St. Louis
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assistera ordinarie barnmorskor
  • Krav? Du är utbildad barnmorska, eller har relevant erfarenhet och talar minst medelgod franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer! (ej tillgängligt juli-september)

Maternity unit on a Midwifery project for volunteers in Senegal

Volontärarbete vid vårt barnmorskeprojekt i Senegal ger dig en spännande möjlighet att uppleva förlossningsvården i ett utvecklingsland. Du får en unik inblick i hur det är att arbeta som barnmorska utan moderna faciliteter och med ständig brist på resurser.

Du kommer att arbeta på förlossningsavdelningen vid ett sjukhus. Här jobbar du tillsammans med ordinarie personal och får ta del av omsorgsarbetet, både före, under, och efter själva förlossningen. Bästa sättet att få ökat ansvar och mer att göra är att visa engagemang och intresse och bli en del av teamet. Vid vissa placeringar kan du även pröva på att jobba med gynekologi och familjeplanering.

Volontärer vid detta projektet bör vara medvetna om att förhållandena är enkla, och behandlingsmetoder är av en annan standard än vad som är praxis hemma i Sverige. Det kan hända att du får vara med om svåra förlossningar och du bör försöka att inte engagera dig känslomässigt i patienterna.

Vad krävs för att delta vid barnmorskeprojektet i Senegal?

Samtliga volontärer vid detta projektet behöver vara utbildade barnmorskor, eller ha relevant erfarenhet.

Du måste även ha tillräckliga franskakunskaper. Få av patienter och personal talar engelska, så det är viktigt att kunna franska för att kunna kommunicera ordentligt. Vi ber att du skickar med en kopia av ditt CV med din ansökan, så att din placering kan anpassas efter din erfarenhet och kunskapsnivå.

Boende och Fritid

När du arbetar som volontär i Senegal bor du hos en lokal värdfamilj. Här har du ett utmärkt tillfälle att vässa dina franskakunskaper, samtidigt som du får en unik inblick i den senegalesiska vardagen och får lära dig om traditionella seder och bruk.

På fritiden kan du utforska allt vad området har att bjuda på tillsammans med övriga volontärer från Projects Abroad. Många volontärer bor i närheten av varandra, så det är enkelt att hålla kontakten med varandra.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Har du inte den erfarenhet som krävs för en barnmorskeplacering, kan kanske ett av våra barn & ungdomsprojektl vara av intresse.

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲