You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som Talterapeut i Togo

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Lokal icke-statlig organisation (NGO) och skolor
  • Min roll? Assistera lokala talterapeuter
  • Krav? Du talar medelgod franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vårt talterapiprojekt i Togo ger dig verkligen en värdefull erfarenhet att ta med hem. Togoleserna är ett varmt och gästfritt folk, som volontär kommer du inte bara hjälpa lokalbefolkningen, du får även en unik upplevelse och minnen för livet.

Funktionshinder är ett stigmatiserat ämne i Togo. Din hjälp kan bidra till att ändra på detta förhållningssätt. 

Din roll vid projektet för talterapi i Togo

Som volontär vid projektet för talterapi arbetar du antingen hos en lokal NGO eller vid en skola. En av organisationerna vi samarbetar med driver ett center som hjälper runt 30 barn. De flesta av dessa barnen lider av någon form av funktionshinder och behöver hjälp i form av fokuserad språkterapi.

Speech therapy intern in Togo works on a worksheet with a patient in Togo

Du kommer att bistå talterapeuterna vid centret, där du kan involvera dig i rådgivning till föräldrar tillsammans med personalen eller fokusera på pedagogiska lekar med barnen. Individuell uppmärksamhet är en viktig del av behandlingen, men du kommer även ta del av gruppbehandling och öka medvetenhet runt funktionshinder i samhället.

Vilka andra möjligheter finns det vid talterapiprojektet?

Här finns möjlighet att arbeta vid en lokal skola för döva. Personalen här har endast kapacitet att ge några av barnen individuell träning, så med din hjälp kan fler dra nytta av hjälpen.

Krav för att delta

För att kunna kommunicera med personal och patienter vid våra medicinska projekt i Togo behöver du kunna tala franska. De flesta här talar ingen engelska, så goda franskakunskaper är avgörande. Det är dessutom extra viktigt vid projektet för talterapi då det är en språkfokuserad placering.

Boende och Fritid

Under din vistelse i Togo bor du hos en av våra lokala värdfamiljer. Här blir du bekant med vardagslivet och får möjlighet att öva dina språkkunskaper. Att bo tillsammans med lokalbefolkningen är ett fantastiskt sätt att lära känna kulturen på ett sätt som inte är möjligt som vanlig turist.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

På fritiden har du chans att lära känna övriga volontärer och tillsammans kan ni utforska era omgivningar och allt som Togo har att erbjuda.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲