You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta inom Tandvården i Kenya

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Nanyuki
  • Placering? Sjukhus och fältarbete
  • Min roll? Arbeta med lokala tandläkare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A Dentistry intern performs a routine check-up in Kenya

En praktikplats med Projects Abroad inom tandvården i Kenya är ett utmärkt val för dig som överväger en karriär inom branschen eller om du redan studerar tandvård och vill skaffa dig lite mer kött på benen under ett studieuppehåll. Som praktikant arbetar du på en klinik tillhörande ett lokalt sjukhus i staden Nanyuki. Under din vistelse här kommer du att lära dig massor om tandläkaryrket och hur saker och ting fungerar i ett utvecklingsland.

Tandvårdspraktikanter får en unik insyn i olika procedurer, inklusive tandutdragning och rotfyllningar. I din roll som praktikant observerar du tandläkaren och övrig personal under arbetsdagen. Genom att skugga personalen får du möjlighet att ställa frågor och gå igenom journaler. Om du har tidigare erfarenhet och visar framfötterna är det stor chans att du får större ansvar. Det kan innebära att du har ansvar över att verktygen är förberedda åt tandläkaren, och du kanske får assistera under pågående behandling.

Praktisera utomlands som tandläkare i Kenya med Projects Abroad

Om du planerar i förväg och är organiserad, skulle du kunna bidra till att starta ett så kallat outreach-program. Det kan innefatta besök vid skolor och daghem i syfte att lära barnen vikten av god munhygien. Projects Abroad hjälper dig om du skulle vara intresserad av något liknande.

Under din vistelse som praktikant i Kenya bor du hos en värdfamilj vilket är ett utmärkt tillfälle att uppleva den kenyanska kulturen på riktigt. Du har förstås även möjlighet att träffas och umgås med alla andra Projects Abroad volontärer när du inte arbetar. Nanyuki är en liten men livlig stad som har massor att erbjuda.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Vi erbjuder praktikplatser inom tandvård i Kenya för kortare perioder än 4 veckor. Dock skall du vara medveten om att även om du värdefull erfarenhet under en kortare vistelse, så rekommenderar vi att du stannar längre för att ge dig själv chansen att lära känna det lokala sjukvårdssystemet, och få en djupare förståelse för lokala seder och bruk. Det är även viktigt att bygga ett förtroende hos lokal personal för att få ökat ansvar och vara mer delaktig under behandlingar, vilket kan bli svårt under en kortare vistelse.

Samtliga volontärer i Kenya oberoende projekt har chansen att spendera en vecka vid ett naturvårdsprojekt i slutet av vistelsen. För mer information, besök vår sida för naturvård på den afrikanska savannen i Kenya. Vår kombinationssida förklarar närmare hur du kan kombinera inte bara projekt, utan även destinationer.

Om du är fullt utbildad tandläkare, så kan vi skräddarsy ett projekt där dina färdigheter verkligen kommer till nytta. Kontakta oss för mer information

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲