You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete och praktik som farmaceut i Kenya

Översikt
  • Var? Nanyuki
  • Min roll? Att arbeta tillsammans med utbildade apotekare på sjukhuset eller vårdcentraler
  • Placering? Sjukhus och vårdcentral
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontär tar temperaturen på patient vid fältarbete i Kenya.

Vid farmaciprojektet i Kenya lever och arbetar du i Nanyuki, där de flesta av våra andra projekt i landet är baserade. Du kommer garanterat att lära dig en hel del om apoteksyrket i ett utvecklingsland som Kenya.

Alla volontärer oavsett bakgrund kan hjälpa till vid det här projektet. Oavsett om du tagit ett ett sabbatsår, är nyfiken på yrket, eller bara vill göra skillnad som volontär så finns det plats för dig.

Vi anordnar även praktikplatser om du är student och intresserad av att göra din praktik utomlands och få erfarenhet från hur farmaceuter arbetar i ett utvecklingsland.

Volontärer kan arbeta vid apoteket på ett lokalt sjukhus eller vid en vårdcentral. Du kommer alltid att arbeta med kvalificerad personal som du kan ställa frågor till.

Din roll vid apotekprojektet

Det är alltid upp till de lokalt anställda att avgöra dina arbetsuppgifter. Du bör därför räkna med att lära dig genom observation och dialog. Du lär dig hur patienterna får medicin och du kommer att få möjlighet att lära dig om patienternas diagnoser och behandlingar.

Under överinseende av lokalt anställda har du möjlighet att mäta och dosera medicin till patienter och ge råd om rätt intag av läkemedel till patienter och anhöriga.

I Kenya arrangerar vi regelbundet fältarbeta där volontärer vid projekt inom medicin och hälsa ger sig ut i samhället för att ge fri sjukvård. Här kan du bidra till att paketera och distribuera läkemedel, naturligtvis under ledning av en apotekare.

Detta fältarbete är viktigt eftersom många människor inte har råd att besöka läkare eller så är det för långt att resa. Därför stöder Projects Abroad närsamhället genom att besöka dessa patienter.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲