You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär vid konstprojekt i Afrika

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Lokal NGO
  • Min roll? Undervisa unga människor att utveckla sin talang och kreativitet
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers practices Arts & Crafts on the Creative Arts project in Togo

Som volontär vid Projects Abroad projekt för afrikansk konst i Togo arbetar du vid en lokal NGO, Portrait d’Afrique-Togo, i huvudstaden Lomé. Här får du lära dig om afrikansk nutida konst och kultur och därtill skapa konst- och hantverk som sedan säljs för att finansiera ytterligare projekt.

Arbetet innebär också att använda dina nyfunna färdigheter för att hjälpa unga konstnärer från sämre bemedlade bakgrunder att utveckla sin kreativa ådra.

Projektet är öppet för alla med ett intresse för konst & hantverk i allmänhet och afroart i synnerhet. Är du intresserad av en djupdykning i Togos kultur så är detta projektet för dig.

Volontär med Projects Abroad vid projektet för afrikansk konst i Togo

Volunteers practice drumming on the performing arts project in Togo with Projects Abroad

Majoriteten av din tid spenderar du tillsammans med lokala konstnärer vid workshops som arrangeras av NGO:n. De lär dig hur man tillverkar allt från örhängen och armband, till hantverk i lera. Du kommer även lära dig att göra batikmönster, vilket här är ett traditionellt sätt att dekorera tyg.

Allt du lär dig om afroart under workshopsen kommer sedan till nytta när du besöker de lokala barnhemmen. Genom att uppmuntra och vårda unga talanger kan du hjälpa dem bygga en framtid genom sin konst och det förtroende detta ger.

Projektet för afrikansk konst i Togo är inte ett heltidsprojekt så vi rekommenderar att du kombinerar det med ytterligare några timmars arbete i veckan. Den som är intresserad av att lära sig om västafrikansk dans och att spela djembetrummor, kan ta lektioner för att få ytterligare insikt i den togoleskiska kulturen. De här lektionerna är perfekta för kreativa volontärer med en musikalisk ådra. Musik är en central del av Togos kultur, så har du en passion för musik, är detta verkligen något för dig.

Alternativt kan du lätt kombinera konstprojektet med ett Omsorg, Undervisnings, eller Sjukvårdsprojekt i Togo. Berätta vad som känns intressant för dig på din ansökan.

Det finns möjlighet att volontärarbeta vid konstprojektet i Togo en kortare tid om du inte har möjlighet att resa iväg en månad eller mer. Personal på plats gör bedömningen att projektet lämpar sig för en kortare vistelse, både för dig som volontär, såväl som för den lokala personalen. Tänk dock på att du kanske inte får samma möjlighet att göra ett varaktigt intryck under en kortare vistelse som den som spenderar längre tid vid projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲