You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär på jordbruk i Ghana

Översikt
  • Var? Akuapem Hills
  • Placering? Jordbruksverksamhet
  • Min roll? Hjälpa till med utvecklingen av jordbruksprojektet, undervisa lokala skolbarn om hållbart jordbruk och andra relaterade ämnen
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Staff member shows the volunteer demonstration farm created in Ghana with Projects Abroad

Vid lantbruksprojektet i Ghana ges Projects Abroads volontärer chansen att arbeta på en liten bondgård i Akuapem Hills. Den här ekologiska gården på den Ghanska landsbygden ger vekligen en insikt i hur småskaligt jordbruk i tredje världen fungerar. Vare sig du tagit ett sabbatsår, har sommarlov, eller vill kombinera en semesterresa med något meningsfullt, så kommer du att ha möjlighet att märkbart bidra till gården och lokalbefolkningen.

Det här projektet är fortfarande i ett tidigt utvecklingsskede och bör kombineras med ett annat projekt så som undervisning, barnomsorg eller byggarbete.

Volontärarbeta på bondgård

Som jordbruksvolontär förväntas du kavla upp ärmarna och hjälpa till med alla de olika aspekterna av den dagliga driften av gården. Detta inkluderar djurskötsel, odlande och skörd av grödor, blomodling och alla andra dagliga bestyr. Man odlar en mängd olika grödor på gården, inklusive små mängder av matbanan, papaya, morot, lök, jams och paprika. Gården är även hem åt kaniner, marsvin och kycklingar.

Förutom det dagliga arbetet kommer du att hjälpa till att arrangera skolutflykter till gården från de lokala skolorna. Skolbarnen får således lära sig om hur man odlar olika grödor på ett hållbart vis. De får även lära sig om djurhållning och att identifiera olika frön och växter. För att på bästa sätt kunna hjälpa till vid dessa utflykter, genomgår du som volontär utbildning från lokala specialister om de olika tekniker som lärs ut. Det finns även en skolbok för lantbruk som är en del av barnens läroplan.

Vi har som mål att utveckla det här projektet till en hållbar, ekologisk bondgård och vi fortsätter att arbeta tätt tillsammans med lokalbefolkningen, för att förmedla viktig kunskap om miljö- och naturfrågor till en ny generation afrikanska barn och ungdomar.

Det här projektet finns tillgängligt för en kortare period om du inte har möjlighet att åka iväg en hel månad elle rmer. Våra lokala kolleger har bedömt en kortare vistelse som lämplig både för volontärer samt lokalbefolkningen som står som värd för projektet. Även om du garanterat kommer att få en värdefull inblick i den lokala kulturen så ska du vara medveten om att du inte kommer att ha möjlighet att göra samma avtryck som någon som tillbringar en längre tid vid projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲