You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Etiopien

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

Map of Ethiopia Volunteering in Ethiopia

Söker du volontärresor till Etiopien? Som volontär i Etiopien på Afrikas horn är du på en fascinerande plats i Östafrika och kan göra stor skillnad.

Våra volontärresor till Etiopien finns för dig som vill åka iväg som volontär till ett utvecklingsland - på ditt sabbatsår, praktikperiod, sommarlov eller uppehåll från studierna eller paus i karriären.

Male volunteer playing with children in a care placement in Ethiopia

Projects Abroad Etiopien är baserade i huvudstaden, Addis Ababa. Som volontär i Etiopien kan du bland annat undervisa i engelska eller jobba på ett daghem. Volontärer arbetar även på sjukhus med sjukgymnastik, eller med journalistik på tidningar.

Projects Abroads volontärer bor hos värdfamiljer, vilket gör att de får ta del av det vardagliga livet i Etiopien och kommer nära både människorna och deras kultur. En volontärresa till Etiopien kommer stanna kvar länge i ditt minne!

Addis Ababa är en snabbväxande stad som kombinerar det nya och gamla Etiopien. Addis Ababa ligger på 2400 meters höjd över havet i mitten av landet. Det är den tredje största huvudstaden i världen och har ett skönt, svalt klimat med varma dagar och kalla nätter.

Volontärresor och turism i Etiopien

A farm in Ethiopia.

På helgerna får du lite ledigt från ditt volontärarbete och har då möjlighet att utforska trakterna i och kring Addis Ababa. Du kommer upptäcka att Addis Ababa är kontrasternas stad, med lerhyddor alldeles bakom skyskraporna, präster i traditionella kläder sida vid sida med affärsmän i kostym, samtidigt som du undviker passerande åsnor och Land Rovers.

Utbudet på underhållning är minst lika varierat, med massor av aktiviteter att välja mellan. Du kan ägna timmar åt att utforska Merkato, en av de största marknaderna i Afrika, besöka en tej beat – en traditionell pub – eller se de senaste Hollywoodfilmerna på biograferna. Addis Ababa har också några av Afrikas bästa museum, ett stort utbud av högklassiga restauranger vilka serverar något av de mest kryddade rätterna på hela den afrikanska kontinenten. Populära traditionella etiopiska rätter är grytor såsom wat och basbrödet injera.

I slutet av din tid som volontär i Etiopien kan du ta chansen och åka till Lalibela, en plats för pilgrimer med kyrkor uthuggna ur berggrunden på 2630 meters höjd. Även om Lalibela fortfarande är en av Etiopiens huvudattraktioner fortsätter den att vara relativt isolerad och du får fortfarande känslan av att ha färdats flera århundraden tillbaka.

Projekt tillgängliga i Etiopien

Ungdomsvolontär i Etiopien

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲