You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär på bondgård i Afrika

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Lomé
  • Placering? Bondgård
  • Min roll? Hjälpa till med den dagliga driften av gården
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer on the Farming project paints outside with children in Togo with Projects Abroad

För volontärer som gillar att kavla upp ärmarna och få lite smuts under naglarna finns möjligheten vid vårat lantbruksprojekt i Togo. Här arbetar du på en liten ekologisk gård som försörjer en lokal by. Ingen tidigare erfarenhet krävs för det här projektet så vare sig du är på sommarlov, har tagit sabbatsår, eller helt enkelt vill göra något vettigt under semestern så är du välkommen.

Gården ligger 25 km norr om huvudstaden Lomé och är resultatet av ett utvecklingsprojekt startat av en organisation som kallar sig GADUS (Group Aggropastorale pour le Developement Universel et Social). GADUS som för närvarande består av tretton medlemmar, välkomnar hjälp från volontärer som vill vara en del av deras arbete till förmån för lokalbefolkningen.

Arbeta med jordbruk i Togo

Som volontär får du hjälpa till i den dagliga driften av gården med allt vad det innebär; odla grödor, bevattning av fälten, och vidare bearbetning av skördade grödor som kassava och majs. Du förväntas även att hjälpa till med djuren på gården. Här finns ankor, får, getter och grisar; du får alltså lära dig både om odling och djurskötsel i Afrika.

Volontärer kan också få hjälpa till med att packa grödor till marknaden eller skicka dem till kunder. Man odlar och säljer ett antal lokala organiska produkter vid marknaden, så som ingefära, palmnötter och vin.

Under din vistelse vid projektet så bor du hos en lokal värdfamilj i Lomé. Ägaren av gården hämtar upp dig på morgonen för den 30 minuter långa resan till Noépe, där gården ligger.

Det finns möjlighet att spendera en kortare tid vid gården om du inte har möjlighet att resa iväg en lägre period. Var dock medveten om att du kanske inte får samma chans till att göra ett varaktigt avtryck som någon som stannar längre.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲