Students colour in a worksheet while learning about dental hygiene from a Projects Abroad volunteer teaching in the Philippines.

Volontärarbeta som lärare på Filippinerna

Få praktisk undervisningserfarenhet och hjälp barn i utsatta områden att lära sig engelska

Översikt

Volontärarbeta som lärare på Filippinerna och undervisa barn och ungdomar i engelska. Du arbetar både i grundskolor och gymnasium, där du stöttar lokala lärare. Ta tillfället i akt att skaffa dig praktisk undervisningserfarenhet att lägga på ditt CV, samtidigt som du gör en insats för andra.

Många skolor på Filippinerna är överfulla, med alldeles för många elever per lärare. Du kommer därför bli en välkommen extrahjälp i klassrummet, vilket gör att lärarna kan ge mer individuellt stöd till eleverna. Under din tid på projektet kommer du även lära ut engelska. Kunskaper i engelska är värdefulla på Filippinerna, då de ökar elevernas jobbmöjligheter.

Res med oss till Filippinerna och utforska en ny kultur och ett nytt land. Du kommer lära dig mer om hur det är att leva på Filipinerna från din vänliga värdfamilj i staden Bogo City. Det finns massor att se och göra, så använd din fritid till att utforska landet.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

18 eller över


Är att volontärarbeta som lärare på Filippinerna rätt för mig?

Vill du få praktisk undervisningserfarenhet? Tycker om att arbeta med barn och ungdomar? Om svaret är ja, då är du varmt välkommen till vårt lärarprojekt på Filippinerna! När du volontärarbetar som lärare på Filippinerna, hjälper du till att undervisa och stöttar lärarna på plats.

Studerar du till lärare? Då kan du göra din lärarpraktik på Filippinerna med oss. Du gör en insats för andra och får praktisk undervisningserfarenhet att lägga på ditt CV.

Du behöver ingen tidigare undervisningserfarenhet, utan vi lär dig allt du behöver veta. När du börjar på lärarprojektet kommer du få en ordentlig introduktion. Du kommer även få en handledare som kan hjälpa och guida dig genom ditt arbete. Vi ordnar också regelbundna workshops för alla våra lärarvolontärer, där du kan utbyta erfarenheter, bolla idéer och diskutera utmaningar.

Projektet drivs året runt och har flexibla start och slutdatum.

Projects Abroad volunteer teaching English nutrition words in the Philippines

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som lärare på Filippinerna?

När du volontärarbetar som lärare på Filipinerna, stöttar du lokala lärare och hjälper till att undervisa barn och ungdomar i utsatta områden. Du kommer undervisa på antingen grundskole- eller gymnasienivå. Det här är saker du kan förvänta dig att göra:


  • Hjälp barn att förbättra sin engelska
  • Fungera som stöd för lärare och elever
  • Uppmuntra inlärning genom kreativitet
  • Hjälp till med aktiviteter som idrott, musik och bild

Du arbetar främst inom följande områden:

Undervisa barn och ungdomar i engelska

Det är enklare att lära sig språk när man är ung. Du kommer därför arbeta med att lära ut och förbättra barn och ungdomars engelska. Ditt fokus kommer vara på att få eleverna att prata, skriva och läsa på engelska. Du kommer hjälpa till att öka barnens självförtroende, så de känner sig bekvämare med att uttrycka sig på engelska. Det här är viktigt oavsett om du arbetar med grunderna eller med mer avancerade lektioner.

Den filippinska regeringen införde under 2017 ett nytt utbildningssystem, där den obligatoriska skolgången förlängdes från 10 år till 13 år. Engelska som ämne fick starkare ställning och börjar numera läras ut redan i första klass. På gymnasiet sker undervisningen främst på engelska.

Filipinerna är en stor turistdestination vilket innebär att människors som kan prata engelska, har bättre möjlighet att få jobb. Din insats är därför väldigt viktig.  

Fungera som stöd till lärare och elever

Många skolor på Filippinerna är överfulla och det är inte ovanligt med 60 elever på varje lärare. Det här gör förstås lärarnas situation ansträngd och det drabbar även eleverna, då många inte får det stöd de behöver.

Du kommer bli en välkommen extrahjälp för lärarna. Din roll kommer vara att hjälpa lärarna på deras lektioner och arbeta med de elever som behöver mer stöd i små grupper. Genom att dela upp klassen i mindre grupper, kan elever få den hjälp de behöver.

Uppmuntra inlärning genom kreativitet

Innovativa undervisningsmetoder kan till viss del kompensera för resursbrist i skolor i utsatta områden. Undervisning kan ske genom kreativa inslag som bild, spel, drama, pussel eller andra roliga aktiviteter. Bara fantasin sätter gränser!

Kreativa och unika lektioner hjälper till att motivera eleverna, hålla dem intresserade och få dem att delta aktivt. Kreativa lektioner hjälper även barn att komma ihåg vad de lärt sig.

Hjälp till med aktiviteter som idrott, musik och bild

Vid sidan av engelskalektionerna kommer du även hjälpa till med aktiviteter som idrott, teater, musik och bild. Exakt vilka aktiviteter varierar från skola till skola och beror även på årstiden. Räkna med att hjälpa till på en eller två aktiviteter per månad, som tar ungefär 3-4h under dagen.


Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

Bogo City

Du kommer bo i staden Bogo City som ligger på den norra delen av ön Cebu. Vi samarbetar med lokala statliga skolor, där många ligger på landsbygden och håller en mycket enkel standard. Du kan välja att arbeta i grundskolan eller på gymnasiet, beroende på vilken undervisningsnivå du är bekväm med.

Bogo City är en liten stad som har alla moderna bekvämligheter du kan behöva, som bankautomater, mataffärer och restauranger. Det finns även intressanta sevärdheter att besöka. På din fritid kan du utforska mer av Cebu, sola på vita sandstränder, dyka i havet och utforska det spännande marina livet, eller besöka någon av de livliga marknaderna.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


En vanlig dag på lärarprojektet i Filippinerna

En vanlig dag börjar med en stadig och god frukost tillsammans med din värdfamilj. När du gjort dig klar för dagen, kommer du ta en trehjulig motorcykeltaxi som liknar en rickshaw, till ditt arbete. Du kommer volontärarbeta antingen på en grundskola eller ett gymnasium. På din första dag kommer vår personal följa dig, så du kan vara säker på att hitta rätt.

Du kommer arbeta måndag till fredag, från kl 8-16 med en lunchrast mitt på dagen. Du har för det mesta lunch med dig hemifrån, eftersom det oftast är för långt att åka tillbaka till din värdfamilj för lunch.

En vanlig dag kommer du fokusera på att lära ut engelska till olika klasser och elever. Försök undvika konventionell språkundervisning och försök göra lektionerna kreativa och roliga.

Du kan även hjälpa de lokala lärarna i klassrummet. Arbeta med eleverna i mindre grupper och hjälp dem hålla konversationer på engelska.

När du är klar med arbetet för dagen, är det dags att utforska så mycket som möjligt av detta vackra asiatiska land. Lär känna din värdfamilj bättre över en god middag, eller besök sevärdheter med andra volontärer. Följ gärna med och delta i våra sociala aktiviteter som vi organiserar regelbundet.

Volunteers run a hygiene class for their students during their teaching work experience in the Philippines

Vilka är de långsiktiga målen med lärarprojektet på Filippinerna?

Det huvudsakliga målet med det här projektet, är att hjälpa elever i utsatta områden att lära sig engelska och att stötta lokala lärare.

Kunskaper i engelska ger människor större möjlighet till att knyta internationella kontakter och få arbete. För att lära sig så bra engelska som möjligt, bör barn lära sig från tidig ålder.

Vårt arbete är inriktat på att lära barn och ungdomar att läsa, skriva och tala engelska. Du är med och lägger upp undervisningen på ett sådant sätt att detta blir möjligt. Särskild uppmärksamhet ges till de barn som har, eller riskerar att halka efter.

En viktig uppgift är också att avlasta de ordinarie lärarna i sin undervisning. Filippinska offentliga skolor är ofta både underfinansierade och överfulla, det går i snitt 60 elever på varje lärare. När du är med kan lärarna arbeta med eleverna i mindre grupper, vilket ger bättre möjligheter för eleverna att få hjälp och lära sig.

Andra utbildningsmål vi har identifierat för lärarprojektet på Filipinerna är:

  • Öka läs- och skrivkunnigheten
  • Ökade kunskaper i andra ämnen
  • Uppmuntra inlärning genom kreativitet

Följ med och volontärarbeta som lärare på Filipinerna och hjälp stötta barn från utsatta samhällsgrupper.

A class of students pose for a group photo at one of our volunteer teaching palcements in the Philippines

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Fllippinerna består av över 7000 öar, så du kommer kunna välja och vraka bland vackra stränder. Och få saker är bättre än att se en solnedgång över havet efter en dags volontärarbete. Skulle du få nog av att bara slappa på stränderna, kan du snorkla i det klara vattnet eller spela volleyboll.

I staden Cebu rekommenderar vi att du utforskar det traditionella Carbon Market. För att lära dig mer om landets historia besök Fort San Pedro och Magellan’s Cross. Här kommer du lära dig mer om de spanska conquistadorerna och hur Filippinerna till slut blev självständigt. Influenserna efter de spanska kolonialtiden syns fortfarande i de regelbundna fiestas och parader som fortfarande hålls på Filippinerna.

Om du volontärarbetar på Filippinerna i januari kan du även få uppleva Sinulog festival, en nio dagars fest i Mardi Gras-stil.

Filippinerna är en populär destination med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja mellan att utforska Filippinerna självständigt, eller tillsammans med likasinnade reskompisar


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer