A staff member takes a volunteer on her Projects Abroad induction in the Philippines.

Ankomst till Filippinerna

Flyg, hämtning på flygplats och visum på Filippinerna

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Filippinerna. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen på Filippinerna

En av våra vänliga projects abroad anställda kommer vänta på dig när du anländer till Mactan-Cebu International Airport (CEB). Det är ungefär mellan 2.5 till 3h resa från flygplatsen i Lapu Lapu City i Cebu till Bogo City där vårt kontor ligger.


Om du anländer sent på natten kommer du bo en natt på ett hotell nära flygplatsen och resa till bogo först nästa dag. Kostnaden för transport till och från flygplatsen ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Filippinerna

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Filippinerna

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Filippinerna

På din första dag kommer du få en rundtur av din nya hemstad. Vår personal kommer visa dig närområdet och peka ut användbara platser som du kan behöva. De kommer hjälpa dig att köpa ett SIM-kort, växla pengar och visa dig hur kollektivtrafiken fungerar.


Du kommer även besöka våra kontor och lära dig mer om våra projekt och hur de drivs på Filippinerna. På kontoret kommer du även få ditt introduktionspaket som innehåller information som kartor och kontaktinformation till personalen.

Första dagen på ditt projekt på Filippinerna

Du kommer få massor av information och hjälp så att du känner dig väl förberedd för arbetet på projektet. På din första dag kommer vår personal åka med dig från din värdfamilj till ditt projekt, så att du hittar.


På projektet kommer du få en rundtur och träffa dina nya kollegor. Du kommer även få en introduktion till hur arbetet på projektet går till och göra dig hemmastadd i omgivningarna och dina nya arbetsuppgifter. Ditt arbete börjar först på “riktigt” på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer